Wkinl

Hoe te steken glijden

Hv worden vaak gebruikt in haken en breien, alsmede het verschaffen van een manier om "onzichtbare" of blind steken handnaalden maken. Hier is hoe u elk type slip steek doen.

Stappen

Hoe te steken glijden. Weten of om de steek breien-wijs of av-wise slip.
Hoe te steken glijden. Weten of om de steek breien-wijs of av-wise slip.

Breiwerk

 1. 1
  Weten of om de steek breien-wijs of av-wise slip. U kunt een steek breien-wijs of av-wise slip. (Als er geen methode is aangegeven, veronderstellen av-wise.)
  • Om een ​​steek breien slip-wise, steek de rechter naald in de volgende steek van links naar rechts, alsof u gaat breien. Hoeft de draad niet zet dan je naald, hoewel, gewoon de steek te verplaatsen van links naald naar rechts naald. Deze methode is meer zichtbaar.
  • Om een ​​steek averecht-wise slip, steek de rechter naald in de volgende steek van rechts naar links, alsof je gaat averecht. Beweeg de steek van de linker naald naar rechts naald. Deze methode is bijna onzichtbaar.
 2. 2
  Zet uw garen aan de voorkant, of houd het in de rug. Een andere variabele te glijden steken tijdens het breien is of uw ongebreid garen blijft in terug (van waar hij gewoonlijk wordt gewerkt) of beweegt in de voorkant van het werk. Als u nodig hebt om een ​​slip steek "wyif" (met garen voor) doen, verplaats de draad zodanig dat het tussen uw naalden en aan de voorzijde van het werk. Na de slip steek, terug naar de back positie. Indien niet anders vermeld, neem de slip stitch is "wyib" (met garen in de rug).

Haken

 1. 1
  Weet het eindresultaat. Na een haken slip steek, moet u slechts een lus op de haak.
 2. 2
  Zet de haak door de steek aangegeven.
 3. 3
  Garen over de haak.
 4. 4
  Trek de laatste lus (de omsl) door alle steken op de haak. Je dient te beschikken over slechts een lus op je haak.

Hand naaien

 1. 1
  Speld uw zoom. Hv dienen veelal zomen zodat er geen zichtbare lijn van steken aan de buitenkant (of binnenkant) van het kledingstuk naaien. Speld eerst uw zoom om ervoor te zorgen dat je naaien in een rechte lijn. Uw zoom moet een "fold" erin, dat wil zeggen, moet het er ongeveer uitzien als je de onderkant van de stof opgevouwen een centimeter of zo, dan is gevouwen dat een andere inch (of wat boordwijdte je gebruikt).
 2. 2
  Maak een knoop aan het uiteinde van de draad.
 3. 3
  Zet de naald in de plooi, dan trekken omhoog door de bovenste vouw.
 4. 4
  Gebruik van het einde van de naald, pak een paar draden van het weefsel boven de vouw. Niet zet de naald helemaal door het weefsel en vervolgens breng het terug, zoals je zou doen in de traditionele naaien. In plaats daarvan, begeleiden de punt van de naald onder drie of vier draden van de textiel-'s. Weven de steek Zo voorkomt duidelijke opeenhoping of trekken aan de buitenkant van het kledingstuk.
 5. 5
  Zet de naald weer in de plooi. Dicht bij waar je trok de naald uit de vouw, wijzen het terug in, het bijhouden van de naald evenwijdig aan de vouw. Je zult lengterichting te bewegen langs de vouw als u doorgaat.
 6. 6
  Trek de naald terug uit de plooi. Ook pak een paar draden van het weefsel juist boven het punt waar de naald verlaten.
 7. 7
  Herhaal stappen 2 tot 4 zo vaak als nodig.
 8. 8
  Afhechten. Wanneer u klaar bent het naaien van de zoom, afhechten zodanig dat de knoop is gelegen binnen de vouw.

Tips

 • Voor de hand genaaid slip steken, 1/4 tot 1/2 inch (0,5-1,5 cm) steeklengte beste werkt. Gebruik bijpassende schroefdraad voor extra onzichtbaarheid.

Waarschuwingen

 • Naalden zijn scherp. Behandelen met de juiste zorg.