Wkinl

Hoe te lassen

Lassen is een methode voor het samenvoegen van twee of meer materialen met elektrisch opgewekte warmte, brandstof gas opgewekte warmte, wrijving, druk, explosieven of zelfs geluid. Er zijn andere lasprocessen die niet zijn genoemd. Hoewel er veel genoemd door de Europese Welding Society verschillende lasprocessen, zijn degene die we gaan hier dekken (Shielded Metal Arc Welding, SMAW, algemeen bekend als stok lassen) is een van de meest voorkomende en vervoerbaar.

Stappen

Hoe te lassen. Verzamel uw materialen.
Hoe te lassen. Verzamel uw materialen.
 1. 1
  Verzamel uw materialen. Je moet over een lasapparaat, elektrode houder met lood, gemalen klem met lood, elektroden en metaal te lassen. Ook nodig zijn een chipping hamer om zich te ontdoen van de slakken en een staalborstel om de lassen te reinigen.
 2. 2
  Doe je veiligheid vistuig. Dit omvat een lashelm (kleur 10 of hoger), lassen jas of katoenen sweater, broek zonder manchetten, werkschoenen, handschoenen en veiligheidsbril.
 3. 3
  Bereid de ruimte in te lassen. Verwijder alle brandbare materialen en het vinden van een goede ondergrond te lassen op. Hoewel u de massa-aansluiting rechts op het stuk dat u bent lassen, de meeste winkels hebben een grote metalen werkbank dat de grond wordt aangesloten op.
 4. 4
  Het instellen van de machine. Dit is vrij eenvoudig. Je moet zeer waarschijnlijk worden met behulp van een stroomsterkte rond 90-120 ampère, hoewel dit moet worden aangepast voor metaal dikte en elektrode diameter. DCEP (gelijkstroom elektrode positief) stelt de boog te gaan van het metaal op de elektrode, het verwarmen van het metaal meer. Elektroden voor DCEP zijn E-6011, E-6010, E-7018, E-7014, E-7024. E-6012 is een elektrode te gebruiken DCEN (gelijkstroom elektrode negatief) heeft het tegenovergestelde effect. AC (wisselstroom) lasmachines niet over deze instelling. Ac elektroden E-6011, E-6013 en E-7018. De E-6013 wordt beschouwd als een metaalplaat of dunne metalen elektrode.
 5. 5
  Reinig de metalen voor het lassen. Dit kan door borstelen van het oppervlak (s) te lassen met een staalborstel of een slijpmachine. Het voorbeeld in dit artikel contouren wordt gedaan met een stuk metaal. Op dit punt kunt de elektrode moeten zetten in de elektrode houder. U moet de elektrode geschikt voor AC of DC lassen selecteren. Veelgebruikte elektroden zijn 6010, 6011, 6013, en 7018. Zorg ervoor dat ze droog.
 6. 6
  Staking een lasboog. Dit kan gedaan worden door te tikken op het metaal en snel omhoog te trekken of slaan het als een wedstrijd. Het idee hierachter is om het circuit te voltooien en weg te trekken, waardoor de elektriciteit te springen van de elektrode naar het metaal. De meeste moderne lashelmen u toelaten om duidelijk te zien totdat je de boog te starten, en dan verdwijnen automatisch. Sommige oudere of goedkopere helmen gebruiken gewoon een gekleurde lens die te donker om te zien door tenzij lassen. In dit geval, moet u waar u wilt beginnen met lassen en klap de helm naar beneden met uw andere hand, dan slaat de boog.
 7. 7
  Opbouwen van een smeltbad. Wanneer een stabiele boog kan worden gehandhaafd negeren het uiteinde van de elektrode en kijken naar de plas gesmolten metaal. Om een ​​goede pool aan te maken, moet je blijven waar je begon voor een seconde of twee en dan beginnen te bewegen. De boog kloof mag niet groter zijn dan 1/8 "van staaf tip tot metal. Dit afstandsmaat moet worden gehandhaafd door het voeren of het zachtjes duwen van de elektrode in de richting van het gesmolten smeltbad.
 8. 8
  Beginnen te bewegen het smeltbad over de metal. U moet de elektrode in een hoek een beetje off 90 graden te houden. Niet te snel te reizen, die u wilt gebruiken ongeveer een centimeter van de elektrode voor elke centimeter van las als een algemene richtlijn. Het is ook belangrijk om een ​​constante booglengte of afstand tussen het uiteinde van de elektrode aan het metaal te handhaven. Dit kan moeilijk zijn in eerste instantie omdat de elektrode is voortdurend afbranden. Bij het ​​verplaatsen van het smeltbad, kun je gaan in een rechte lijn (a stringer kraal) of bewegen in kleine cirkels.
 9. 9
  Verplaats de pool naar het einde van de metalen. Nogmaals, zorg ervoor dat uw rijsnelheid en booglengte zijn stabiel.
 10. 10
  Trek de elektrode terug van het metaal en laat het een paar seconden afkoelen. Het metaal zal nog zeer warm zijn op dit punt, maar het moet roodgloeiend niet meer.
 11. 11
  Veiligheidsbril moet worden gedragen tijdens het lassen, zodat wanneer de afscherming wordt gewezen op de ogen worden beschermd. De slakken bekleding koelt niet in hetzelfde tempo als de lasnaad. Zoals koeling vindt plaats de slakken kan en zal knallen van de lasnaad. Gebruik de chipping hamer om de slakken afbreken van de lasnaad. Het heet een chipping hamer, niet een centerpons. Tik op de slakken alleen hard genoeg om de slakken los en hamer merken niet in een perfect goede las. Slak de gesmolten flux bekleding van de elektrode dat beschermt het gesmolten metaal tegen oxidatie. Het moet worden afgebroken van de lasnaad.
 12. 12
  Gebruik de staalborstel om de las te reinigen. Als de metalen beweegt met de staalborstel, tang gebruiken of de chipping hamer om het te houden naar beneden.
 13. 13
  Onderzoekt de las. Eerste lassen van een lasser zijn vaak slecht en niet goed plaatsvinden stress. Echter, de praktijk verandert dit.
 14. 14
  Het metaal laten afkoelen. Als dit is alleen de praktijk dompelen de metalen in het water om het sneller afkoelen zal helpen. Echter, bij het maken van een las die wordt gebruikt om een ​​structuur afkoeling in water ondersteunen de las broos, dus laat het metaal koele lucht indien mogelijk. PLEASE, draag altijd oogbescherming. De elektrische boog of hete slakken schade is en blindheid veroorzaakt.

Tips

 • Als u weet dat een lasser, vraag hem / haar om te kijken je lassen en onderzoekt de afgewerkte lasnaden. Zij kunnen u veel vertellen over wat je verkeerd kan doen.
 • Leer de vier lasposities. Deze zijn: Flat, Horizontaal, Verticaal, en Overhead. De positie hier bedekt is Flat positie lassen.
 • Vind klassen in uw regio over lassen. Je zal veel meer leren over lassen dan dit artikel kan leren.
 • Aanbrengen van de elektrode in de houder in een hoek van 90 graden wordt aanbevolen voor vlakke positie lassen, en het zetten van de elektrode in het wijzen recht naar buiten wordt gebruikt voor het lassen in de overhead positie.

Waarschuwingen

 • Laat iemand om je heen te kijken wat je doet, en zorg ervoor dat u ze veilig. Echter, moeten ze het licht niet te kijken.
 • Lasmachines kunnen gevaarlijk zijn. Lees alle waarschuwingen en nemen alle nodige maatregelen om de veiligheid van u en de mensen om je heen te garanderen. Las niet in de buurt van iets dat vlam kunnen vatten (niet lassen van een brandstoftank).
  • Niet bij de boog niet kijken zonder de juiste donkere lens is ontworpen voor het lassen. Donkere tint lens zijn beschikbaar vanaf # 2 schaduw, ergens in de buurt van een zonnebril, om ten minste een # 14, die is erg donker voor een hogere stroomsterkte lassen. Het lagere aantal donkere lenzen zijn geschikt voor lassen en snijden gas. De # 10 donkere lens is een gemiddelde uitgangspunt voor het booglassen (een proces waarbij een boog gebruikt om te lassen is BOOGLASSEN). Ieders ogen zijn verschillend. Een donkere lens kan niet donker genoeg of licht genoeg voor iemand anders.
 • Indien, om wat voor reden, de ogen zijn boog verbrand, hoeft een product niet om "te krijgen van de rode out". De bloedvaten van een gewonde oog zal verwijden om meer bloed te laten stromen. Meer bloed genezing brengt anti lichamen en zuurstof. Natuurlijke tranen helpen om te kalmeren en te genezen verbrande ogen.
 • Het intense licht zal uw ogen beschadigen; "arc oog" is een uiterst onaangename kwaal. Na uw ogen brandden is als het hebben van zonnebrand op de huid. Boog licht te branden aan de ogen kan veroorzaken blaren. Deze kleine water blaasjes op de oogbol worden gescheurd wanneer het ooglid beweegt (knipperend). Dit blootstelt rauw vlees aan de atmosfeer. Daarom heeft de vergelijking te voelen als warme zout ingewreven in de ogen. Littekenweefsel vormt zo de ogen te genezen. Ernstige of herhaalde brandwonden kan genoeg littekenweefsel te creëren om blindheid veroorzaken.
 • Houd een brandblusser bij de hand, een emmer water, zand, tuinslang of iets voor het blussen van een brand.
 • Op goedkope booglassers, moet u de duty cycle te kijken. Dat betekent lassen voor meer dan een bepaalde tijd op een bepaalde stroomsterkte zal de apparatuur beschadigen. De meeste kleinere goedkopere lasapparaten hebben 20% inschakelduur. Dit wordt gedefinieerd als de machine kan worden gebruikt voor het lassen gedurende 2 minuten op 10 minuten. De acht minuten laat de machine afkoelen. Hoe hoger de duty cycle hoe langer de lastijd. Grotere machines hebben 60% inschakelduur. Dit is 6 minuten van 10 minuten kan worden gebruikt voor het lassen. 4 minuten afkoelen.
 • Gebruik nooit rauwe aardappelen op verbrande ogen. De aardappelen kunnen besmettelijke bacteriën bevatten. Een steriele koud kompres zal helpen bij het verwijderen van de hitte en enkele brandende sensaties zonder dat er schadelijke kiemen.
 • Draag geen schoenen voor tennis, gerafelde kleding, broek met manchetten, een t-shirt, een overhemd met open zakken en vooral een tank top (spier overhemd). Laslicht wil bak je. Voldoende blootstelling, zoals zonlicht, kan kanker veroorzaken.

Dingen die je nodig hebt

 • Veiligheidsbril
 • Lasmachine met klemmen en leads
 • Elektroden
 • Metalen te lassen op
 • Chipping hamer
 • Staalborstel
 • Lashelm schaduw 10 of hoger
 • Lassen handschoen handschoenen
 • Werkschoenen
 • Broek zonder manchetten
 • Lassen jas
 • Een brandblusser