Wkinl

Hoe de andromeda galaxy vinden

De Andromedanevel, ook wel bekend als M31 of als de Grote Spiral Galaxy, is een van de meest verre objecten die het blote menselijk oog kan zien, het ligt dan 2,2-3.000.000 lichtjaar afstand. Lokaliseren van het de eerste keer is een beetje lastig, maar zodra je het, het is moeilijk om het ooit weer verliezen.

Opmerking: De beste tijd voor het vinden van het Andromeda sterrenstelsel is tussen augustus tot eind maart, dus als je ervaart problemen lokaliseren, bookmark deze pagina en probeer het later opnieuw. Ook beseffen dat dit is makkelijker te vinden vanaf het noordelijk halfrond dan uit het zuidelijk halfrond.

Stappen

Hoe de andromeda galaxy vinden. Gebruik een verrekijker voor uw eerste poging tot het vinden van de Andromedanevel.
Hoe de andromeda galaxy vinden. Gebruik een verrekijker voor uw eerste poging tot het vinden van de Andromedanevel.
 1. 1
  Gebruik een verrekijker voor uw eerste poging tot het vinden van de Andromedanevel. Terwijl je niet nodig om iets anders dan je ogen te gebruiken, met behulp van een verrekijker zal het aanzienlijk makkelijker voor u als een beginner te maken, en een verrekijker zal u een grotere kijkhoek zone dan een telescoop te geven, wat belangrijk is voor een beginner. Kies ook een cloud-free, heldere nacht en als je woont waar de sterren nooit worden gezien, moet u reizen naar ergens waar je kunt.
 2. 2
  Lokaliseren drie sterrenbeelden om je te oriënteren. Je moet op zoek naar Pegasus, Cassiopeia en Andromeda. Pegasus was het vliegende paard uit de Griekse mythologie en het einde ster van Andromeda gaat in het maken het Plein van Pegasus, het is gemakkelijk te vinden want het is een van de grootste geometrische vormen in de nachtelijke hemel. Cassiopeia een W of M vorm die gemakkelijk te zien en twee van zijn uiteinde sterren kan als verwijzingen naar de constellatie Andromeda. Andromeda was een die van een monster werd gered door Perseus in de Griekse mythologie. De hier getoonde grafiek toont de nachthemel voor 35 ° N en is ingesteld voor 1 december om 8:00 uur lokale, maar kan later worden gebruikt voor in de avond vóór die datum en eerder na.
 3. 3
  Kijk voor de onderscheidende kenmerken. Pegasus is een van de gemakkelijker te vinden van de drie, want het ziet eruit als een gigantische rechthoek, dit is het Grote Plein van Pegasus. Cassiopeia is nog gemakkelijker te vinden, als een reus "M" of "W". Andromeda er tussenin.
 4. 4
  Trek een lijn van de ster Sirrah (ook wel bekend als Alpheratz) aan de rand van Pegasus en Andromeda op de ster Ruchbah in Cassiopeia.
 5. 5
  Trek een lijn van Mirach door mu Andromedæ en verder door de eerste lijn. Houd in gedachten dat mu Andromedae is zwakker dan Mirach.
 6. 6
  Scan het gebied net ten zuidoosten van waar de lijnen samenkomen, langs de tweede lijn, met een verrekijker (of een kleine telescoop - Zie volgende stap). U zult merken een ovaal van flauwvallen. Dit is de Andromedanevel.
 7. 7
  Gebruik een telescoop voor een meer gedetailleerd onderzoek. Een typische 20cm (8 inch) reflector telescoop zal toelaten om 1000 keer verder dan de Andromedanevel zien, dus je moet een geweldig uitzicht met een standaard telescoop te krijgen. Bij gebruik van een telescoop, en met name in het licht-vervuilde luchten, probeer dan ook het vinden van Cassiopeia, vervolgens met behulp van de "M" van Cassiopeia te wijzen in de richting Mirach. Na positionering Mirach in de telescoop, bewegen in de richting Cassiopeia aan de dimmer ster, dan meer in die richting te vinden totdat je tegenkomt twee zwakkere sterren en een fuzzy object dat een driehoek met deze twee sterren vormt. Dit is de melkweg.
  • Als je goed kijkt in een verrekijker of een telescoop, kan je twee vage vage plekken vinden ernaast. Een van hen, M32, is kleiner en dichter bij de werkelijke stelsel kern. De andere, NGC 205, is meer ongrijpbaar, groter in omvang, en verder van het eigenlijke sterrenstelsel. Beide zijn begeleidende melkwegstelsels te Andromeda.
  • U zult waarschijnlijk in staat zijn om het te vinden als je een GOTO of geautomatiseerde telescoop te gebruiken. Als u gebruik maken van een equatoriale en weet hoe je instelling kringen gebruiken, de Galaxy is bij RA 00h43m, december 41 deg16 '.
  • Als je al bekend bent met het gebruik van een telescoop, zult u zich ervan bewust dat zijn smaller gezichtsveld dan verrekijker kan de targeting nauwkeuriger en dus harder. Dus, als je een nieuweling op het gebruik van telescopen, laat deze stap totdat u meer bent.

Tips

 • Als je in staat bent om te observeren in een donkere omgeving weg van straatverlichting, heb je meer kans om te kunnen dit object vinden.
 • Terwijl instrumenten zoals verrekijkers en telescopen niet nodig zijn om deze galaxy vinden, maken ze uw kijkervaring een stuk duidelijker.
 • In de tegenovergestelde richting van de drie / vier heldere sterren, kan je twee heldere sterren, en andere zwakke ster het verschijnt als een dubbele, die een driehoek. Als je een lijn trekken van de zwakke ster naar de plek in-tussen de twee heldere sterren, en blijven gaan, kunt u de Triangulumstelsel, andere lichte maar uiterst ongrijpbaar galaxy vinden.
 • De Andromedanevel kan worden gezien, zelfs in relatief heldere luchten, maar het is misschien een beetje moeilijker zijn om een ​​aantal van de zwakkere sterren te vinden, dus moet u mogelijk een iets groter gebied scannen.
 • Wat je eigenlijk ziet is de kern van de melkweg, de buitenste armen zijn erg vaag. Je zou willen proberen om het fotograferen te laten verschijnen, maar je zal waarschijnlijk een lange belichtingstijd, een camera-adapter en software-image stapelen zoals RegiStax of ImagesPlus nodig.
 • De Andromedanevel is 200.000 lichtjaar en bevat ongeveer 400 miljard sterren. Het wordt M31 genoemd omdat het de 31e object op Messier's lijst van diffuse sky objecten.
 • Twee andere sterrenstelsels gemakkelijk kan worden gezien vanaf de aarde met het blote oog: de Grote Magelhaense Wolk en de Kleine Magelhaense Wolk. M33 is zichtbaar vanaf een donkere plaats en een paar scherpe ogen waarnemers hebben gespot M81.
 • Een sterrenbeeld is groep van sterren als een dot-to-dot puzzel. Als je de stippen-sterren te sluiten, dat is-en het gebruik van veel verbeeldingskracht, het beeld zou uitzien als een voorwerp, dier of persoon. Bijvoorbeeld, Orion is een groep sterren die de Grieken dachten dat zag eruit als een gigantische jager met een zwaard aan zijn riem.

Waarschuwingen

 • Vergeet niet om te kleden voor het weer, vooral in de koudere maanden.
 • Dit kan lastig zijn in het zuidelijk halfrond.

Dingen die je nodig hebt

 • Verrekijker en / of telescoop
 • Camera en steratlas / planisfeer (optioneel)