Wkinl

Hoe om te sorteren en op te slaan LEGO speelgoed

Bouwen en spelen met speelgoed is leuk en leerzaam totdat het gaat om het zetten ze weg voor de dag. Dan is het gewoon een. Hoe je het organiseren en opslaan van uw speelgoed sterk afhankelijk van de omvang van de collectie en de wijze van spelen. Er is geen juiste of verkeerde manier, maar hier zijn enkele richtlijnen om mee te beginnen.

Stappen

Hoe om te sorteren en op te slaan LEGO speelgoed. Sto re ze ongesorteerd.
Hoe om te sorteren en op te slaan LEGO speelgoed. Sto re ze ongesorteerd.
 1. 1
  Sto re ze ongesorteerd Sto> Deze methode is het meest geschikt voor collecties van maximaal 5.000 stuks. Leg al je speelgoed in het centrum van een groot doek, bijvoorbeeld een klein laken. Pak de hoeken, til het vel met alle inhoud binnen, en zet het in een emmer of lade. Het blad kan worden aangepast door te snijden in een cirkelvorm en het toevoegen van een koordje om het gemakkelijker maken om samen te trekken. U kunt ook doel gesteld Lego opslag zakken die dit doen ook. Deze werkwijze heeft het voordeel te verzekeren dat alles op een plaats gehouden. Op bouwtijd, kan de collectie gemakkelijk worden verspreid over een groot gebied, waardoor het gemakkelijk is om alle stukken in een keer en makkelijk om de stukken die u wilt selecteren te zien. Opruimen is super snel en gemakkelijk. Als uw collectie is te groot om ongesorteerde blijven echter, gaat u verder met de volgende stappen.
 2. 2
  Dus rt ze per set Dus> Deze methode is ideaal voor bouwers die genieten van het bouwen van de sets van de originele instructies over en weer. Plaats elke set in een aparte doos, of combineer meerdere sets van hetzelfde thema in een doos. De vakken die je sets kwam in zijn meestal groter dan nodig, maar kan een geweldige plek te maken om het speelgoed dat van binnen dat vak kwam slaan. Als alternatief, de aankoop opbergdozen met een korting warenhuis. Plastic zakken zijn een kosteneffectieve oplossing, en alleen zo veel ruimte als de stenen in de zakken. Duidelijke dozen of zakken maken het gemakkelijk om te vertellen welke sets zijn in welke doos. U kunt labels op de dozen, of tape beelden van de originele dozen aan de buitenkant van uw opslag bakken.
 3. 3
  Te sorteren op grootte: Lego stukken kunnen worden gesorteerd op de hand, of een tool zoals Box4blox, die sorteert de LEGO door een reeks van trays met verschillende grootte roosters in de bodem. De aantrekkingskracht van dit systeem is dat er geen noodzaak om de Lego kantelen op de vloer omdat de onderdelen gemakkelijk kunnen worden gevonden van hun individuele trays, vooral moeilijk om stukken die eindigen in de onderste lade voorbeeld. Dit systeem is ideaal voor het opslaan van het gemiddelde gezin huishouden Lego collectie, maar het is ook erg handig voor de meer serieuze Lego enthousiast om te helpen bij het organiseren van het houden van grotere Lego collecties in orde.
 4. 4
  Dus rt deze per categorie So> Deze methode is geschikt voor verzamelingen van meer dan 10.000 stuks. Voordat uw collectie is groot genoeg om te sorteren op een deel, kunt u ervoor kiezen om uw stenen, platen en hellingen apart te sorteren. Je zou een databank zoals raadplegen Bricklink, die elke LEGO stuk is ingedeeld in categorieën, of u kunt uw eigen systeem van categorieën te ontwikkelen.
 5. 5
  Te sorteren van deze onderdeel. Op dit niveau van sortering vindt u vele containers nodig. Vele verzamelaars ontwikkelen zeer pietluttige gewoonten over de containers die ze gebruiken. Zie hieronder in wat je nodig hebt voor vele voorbeelden. Zie Bronnen en Citaties voor voorbeelden van de vele grote verzamelingen gesorteerd op deze manier.
 6. 6
  Te sorteren op kleur: Dit mag alleen gebeuren nadat deze is gesorteerd per onderdeel. Het vinden van een rode 1x1 plaat in een bak die ook bevat tientallen rode bakstenen, platen en pistes van verschillende grootte is uiterst moeilijk. Collecties die worden naargelang hun deel en de kleur het meest lijken op de collecties van professionele modelbouwers en dit is hoe je onderdelen gesorteerd bij de LEGO winkel zal vinden. Dergelijke sortering systemen vereisen een substantiële investering in de ruimte en worden zelden geprobeerd door verzamelaars met minder dan 50.000 stuks. Het kan zeer nuttig zijn voor verzamelaars die genieten van het maken van visueel opvallende creaties uit hun LEGO speelgoed. Gebruik een aantal duidelijke plastic containers van hetzelfde formaat om deze te proberen.
 7. 7
  Te sorteren van deze functie. Wanneer ooit probeer je iets te vinden is het allemaal manieren goed om te weten dat wat je wilt is alle mogelijke manieren op plaatsen die je kent. Het ding is dat kleur niet erg veel uit. Als u het maken van iets voor de lol maakt het niet uit welke kleur het is. Als we sorteren op kleuren dan zullen we moeten gaan door vele categorieën van andere stenen die volledig hebben verschillende functies. Als we deze sorteren op kleuren kunnen we vinden wat we willen op korte termijn.

Tips

 • Probeer niet om de perfecte sorteer-en opslagsysteem met aankoop van uw eerste set te ontwikkelen. Laat uw systeem groeien als je collectie groeit. U kunt het geld terugkrijgen dat u investeert in opslag containers u ontgroeien door ze te verkopen aan andere verzamelaars die net beginnen.
 • Wees creatief: oude kaartenbak archiefkasten, plakboek karren en gevallen, en zelfs maken grote opslagapparaten voor LEGO speelgoed. Gewoon omdat je probeert om je LEGO verzameling netjes en ordelijk te maken betekent niet dat je niet kunt denken buiten de doos.
 • Snij de kleine foto's van de originele dozen te gebruiken om te bepalen wat er in uw collectie en houden een inventaris van wat je hebt. Lamineren van de foto's zal helpen verhogen van de duurzaamheid.
  • Als u denkt dat u misschien opnieuw te verkopen de kits nadat de kinderen worden geteeld, houden de dozen intact - dit zal hun re-verkoop waarde te verhogen en helpen om de kits te verkopen. Ook op te hangen aan de instructieboekjes.

Waarschuwingen

 • Fabrikanten van opslagbakken veranderen hun mallen vaak. Als u wilt dat al uw opslag bakken aan te passen, moet je ze kopen op hetzelfde moment. Bakken kocht later zal uit een ander lot en kunnen afwijken, zelfs indien gemaakt door dezelfde fabrikant.
 • Kleine kinderen kunnen slikken LEGO stukjes en kunnen stikken. Zorg dat u uw LEGO te houden van hun bereik.

Dingen die je nodig hebt

 • Alle items zijn optioneel
 • Originele dozen: Bewaar uw LEGO speelgoed in de container kwamen ze inch Dit is een goede benadering voor verzamelaars die net beginnen. De meeste originele dozen zijn karton. Wees voorzichtig bij het openen van hen, zodat zij zal dienen als opslag van containers. Sommige sets komen in plastic kuipjes die bijzonder goed geschikt te verdubbelen als opslag containers.
 • Ziploc ™ zakken van verschillende afmetingen zijn ideaal voor het organiseren van een kleine collectie. De EasyLoc ™ lijn wordt speciaal aanbevolen omdat ze zo gemakkelijk te openen en te sluiten herhaaldelijk. Zowel de gallon grootte en de kwart grootte zijn nuttig.
 • LEGO opslagproducten: De LEGO winkel en andere speelgoedwinkels verkopen dozen speciaal ontworpen voor de opslag van LEGO-producten.
 • Toolboxen: veel ontwerpen zijn verkrijgbaar bij diverse retailers.
 • Visgerei boxen: Plano ™ heeft een bijzonder gevarieerde collectie.
 • Plastic emmers met compartimenten: bijzonder goed te werken voor LEGO TECHNIC stukken. Durham productie en Akro-mil ™ bieden beide uitstekende producten.
 • Aangepaste planken kunnen worden gebouwd om uw groeiende verzameling tegemoet.