Wkinl

Hoe te denken over wat op te stellen

Soms lijkt het alsof het moeilijkste deel van de tekening wordt geconfronteerd met dat lege pagina. Hier zijn enkele tips en trucs om je te helpen bedenken wat ze moeten tekenen.

Stappen

Hoe te denken over wat op te stellen. Warm op met een twee-of drie-minuten "gebaar schets" van een object of persoon in zicht.
Hoe te denken over wat op te stellen. Warm op met een twee-of drie-minuten "gebaar schets" van een object of persoon in zicht.
 1. 1
  Doodle. Een van de beste manieren om uw creatieve sappen stromen is te laten van verwachtingen en zien waar het ogenblik neemt u. Zelfs als je gewoon krabbels, zal het u in de stemming van het zetten van potlood op papier. Beter nog, zou een vorm of textuur uit pop op je af en suggereren iets meer serieus te tekenen.
 2. 2
  Warm op met een twee-of drie-minuten "gebaar schets" van een object of persoon in zicht. Dit kan een zelfportret zijn als u op uw webcam en kijk naar het scherm of het opzetten van een spiegel. Gebruik een eierwekker en proberen te tekenen wat je ziet binnen de drie minuten. Dit is een geweldige warming-up omdat je het niet verwacht uit te komen goed of af, maar kan je verrassen hoeveel u kunt aan de slag in zo'n korte tijd. Het is ook makkelijker om vrienden te krijgen om te poseren voor twee minuten gebaren dan voor vijftien of twintig minuten per keer.
 3. 3
  Spelen met kleuren. Als u tekenen met kleuren, probeer het mengen verschillende degenen elkaar en zie wat er gebeurt. Welke kleuren trekken of intrigeren? Wat doen ze je aan denken? Open een doos kleurpotloden, pastelkrijt, kleurpotloden of oliepastels, zodat je alle kleuren in het spectrum bestelling kan zien. Als alternatief, probeer palet genereren tools online. Sta jezelf toe om vrij associëren de kleuren met voorwerpen, stemmingen, en scènes.
 4. 4
  Probeer iets gemakkelijk dat je vele malen eerder hebt getekend. Soms gaat back to basics kan u helpen om voorbij een bevriezing als je vertrouwen in uw tekening vermogen verliest. Als je geoefend tekenen ogen voor weken, trekken wat meer met variaties. Als je wilt tekenen bloemen, beginnen met een bloem en dan bouwen een scène omheen. Te beginnen met iets veilig zal niet alleen helpen je zelfvertrouwen op te bouwen, maar ook u eraan herinneren dat het duurde praktijk goed in dat ding te krijgen - net zoals het zal de praktijk nemen om een ​​nieuwe techniek onder de knie.
 5. 5
  Doordringen. Wat is belangrijk voor u? Wat voel je nu? Hoe zou dat vertalen in een beeld?
 6. 6
  Kijk om je heen. Wat zit er in uw omgeving op dit moment? Is het speciale of gewone? Als u wilt beginnen met iets makkelijk, het opzetten van een stilleven regeling met voorwerpen die in principe zijn kubussen, cilinders, of sferen (ex. een ondoorzichtige beker, een box, een boek, een tennisbal). Schets deze snel en schaduw ze driedimensionaal lijken. Hoewel het eenvoudig lijkt, zal deze taak dwingen om vorm, textuur, diepte en proportie tegelijk aan te pakken en moet een veel grotere uitdaging dan je verwacht te bewijzen.
 7. 7
  Tekenen van een foto. Als er niets in de buurt om te tekenen en je hebt genoeg stillevens van de rommel in je kamer, ga op zoek naar foto's die interessant zijn om te tekenen kunnen zijn.
 8. 8
  Tekenen wat je wilt. Bent u vooral dol op tuinen? Honden? U kunt kijken naar het onderwerp in detail, dus kies iets wat je wilt verkennen.
 9. 9
  Doe iets anders. Als je daar te zitten staren naar een pagina en niets komt voor de geest, zoek iets anders te doen voor een tijdje. Vaak zal een verandering van de focus te helpen met creativiteit. Paradoxaal genoeg, afwassen of huis schoonmaken en klusjes zijn goed voor het stimuleren van creativiteit, ze bezetten uw linker hersenhelft met het organiseren en opruimen, zodat uw rechter hersenhelft te dagdromen en ontwikkelen een jeuk te tekenen. Dit werkt voor te schrijven.
 10. 10
  Stel jezelf een uitdaging. Is er iets wat je altijd al wilde goed tekenen, maar had nooit gedacht dat je kon? Nu zou de tijd om het aan te pakken en te kijken of uw laatste poging is beter dan de vorige. Vind foto referenties, kijk in de spiegel voor een zelfportret, of stel de interessante object dat u altijd al wilde goed tekenen als een helder glas onder een lamp en bestuderen. Schets het losjes eerst de basisvorm en verhoudingen vaststellen en balanceren op de pagina, dan start shading en detaillering.
 11. 11
  Kopieer een meester tekening of schilderij. Vermeers 'Meisje met de parel, "Leonardo da Vinci's zelfportret, een van Turner's landschappen, of elk ander schilderij of tekening van een klassieke meester kan je inspireren om je vaardigheden te versterken. Zoeken naar voorbeelden online of lees kunstgeschiedenis sites om een ​​meester te trekken uit te kiezen. Dit is een goede onderbreking als u al moeite met iets als de samenstelling of de diepte en willen begrijpen hoe grote kunstenaars uit het verleden hun behaalde resultaten.
 12. 12
  Schoon te maken en uw kunst benodigdheden organiseren. Soms is het moeilijk om te beginnen als u de materialen die u nodig hebt niet kunt vinden. Afhandeling van uw kunst levert tijdens het zetten ze weg in hun plaats zal ook beginnen met het geven van je ideeën van dingen die je kunt doen met hen. Te veel interessante rommel, te veel aantrekkelijke afleiding: als je een heleboel verschillende benodigdheden voor verschillende media hebben opgedaan, kan dit het blok op zich.
  • Leveringen kunnen niet uitnodigend of gemakkelijk te gebruiken als ze vuil zijn. Pastelkleuren omhoog door elkaar gegooid in een doos zien er allemaal grijs. Aquarel pannen kunnen kijken bruin en modderig van andere kleuren gemengd in hen van het laatste schilderij sessie. Tientallen kleurpotloden uit orde kan lijken op een verwarrende puinhoop en maken het moeilijk voor u om de exacte roodbruine u wilt kiezen.
  • Kies een medium en een oppervlak of schetsboek gebaseerd op wat het meest interessant om u te zetten maar de rest weg. Organiseer alles terug waar het hoort en zich te binden aan de slag te gaan.
 13. 13
  Lezen, naar muziek luisteren, dansen, of doe een andere creatieve activiteit. Welke vorm, kleur en textuur doet deze activiteiten? Welke foto (beton of abstracte) doen ze vormen?
 14. 14
  Kijk wolken, een brand, de textuur van een muur, de gaten in het plafond, of de sterren aan de hemel. Welke patronen denk je dat je ziet? Wat zou je moeten doen om te repliceren / suggereren deze alledaagse texturen? Hebben ze je herinneren aan een andere afbeelding die je liever om te tekenen?
 15. 15
  Trekken mensen. Gezichten zijn er in allerlei vormen en maten, natuurlijk, maar de handen, voeten, en lichaamsvormen kan interessant zijn, ook. Probeer acties, houdingen, en scènes als je geen zin in een portret.
 16. 16
  Probeer dieren. Ze kunnen reeds bekende, zoals de familie kat, vogel, of hond, of zij kunnen dieren natuur.
 17. 17
  Probeer planten. Botanische illustratie heeft een lange geschiedenis. Zorgvuldige botanische illustratie werd gebruikt voor de identificatie en classificatie voor fotografie werd op grote schaal. Als je niet gaat voor realisme, zou je ook doen een artistieke interpretatie van een plant.
 18. 18
  Raadpleeg een boek. U kunt een boek over het tekenen van ideeën en praktijk vakken lezen, of u kunt een los boek, fictie of non-fictie lezen, om je geest te bewegen in een nieuwe richting. Voor fantastische beeldspraak, pick-up een sci-fi of fantasy boek dat zich afspeelt in een imaginaire wereld.
 19. 19
  Een nachtje over slapen. Soms creatieve uitbarstingen komen in dromen of in de chaotische gedachten en half dromen ervaar je net als je in slaap valt. Houd een notebook door het bed voor deze ideeën. Als inspiratie niet toeslaan, je in ieder geval wel goed uitgerust.
 20. 20
  Tekenen samenvattingen, patronen en vormen. Schik vormen in een compositie die je interessant vindt en dynamisch en vervolgens experimenteren met de kleuren. Om iets dat is ontspannen aan de ene kant, maar is zorgvuldig gemaakt doen, ingewikkelde details op de andere, uit te werken elegante grens ontwerpen en patronen of proberen te repliceren Keltische knoopwerk.
 21. 21
  Kijk terug door oude schetsboeken voor ideeën. Iets wat je lang geleden trok misschien niet zijn gekomen uit de manier waarop je wilde, als je kunt zien wat er mis mee is gegaan, je bent halverwege doen het beter. Dat kan inspiratie zijn op zichzelf, eraan te herinneren van hoeveel je hebt gegroeid. Je zou ook juweeltjes u wist niet dat zo goed was gekomen uit te vinden. Die kan ook inspirerend zijn.
 22. 22
  Bouwen gewoonten rond je tekenen en schilderen proces. Heeft u altijd luisteren naar muziek tijdens het schilderen, of altijd luisteren naar bepaalde muziek? Vind je het leuk om een ​​stok van wierook branden voordat u begint? Misschien zou het helpen als u altijd duidelijk uw tekentafel en reinig uw pennen voordat u begint. Opbouwen van een korte, eenvoudige ritueel van activiteiten die je doet in dezelfde volgorde iedere keer dat u die set voorwaarden een beetje anders dan al het andere in het leven. Het maakt niet uit wat je kiest om uw omgeving meer kunst-vriendelijk te maken, het belangrijkste is dat deze rituelen geworden herinneringen, die u helpen triggers vast te stellen voor uw creatieve gewoonten.
  • Probeer dagelijks tekening of schilderij dagelijks en bloggen, of houden een art journal. Zelfs een twee minuten gebaar schets elke dag is een goede manier om een ​​gewoonte te bouwen en bij te houden een ritme van creativiteit. In de drukste leven, is het mogelijk om tijd te maken voor een twee-of vijf-minuten-activiteit. Wanneer u uw resultaten online te plaatsen, vind je jezelf aansluiten op een sociaal beloningssysteem. Vrienden zullen commentaar geven op en meestal compliment uw werk. Hoe langer je dit doet, hoe beter je dagelijkse kunst zal worden, wat betekent dat de deining van de sociale steun groter en groter zal krijgen.
 23. 23
  Zoek een plek waar je altijd al hebt willen bezoeken of te zien, zoek het dan omhoog en schilderen of schilderen het op uw eigen.

Tips

 • Tekenen in uw eigen stijl en inspiratie vinden in wat voel je je tekening.
 • Het is prima om alles wat je wilt, op elke gewenste manier te tekenen. Het hoeft niet speciaal te zijn of belangrijk, en het hoeft zeker niet zo te zijn "rechts", wat dat betekent. Als je echt niet van het resultaat, dan kunt u altijd tekenen iets anders.
 • Houd een schetsboek, zodat rond die je op zijn minst een ruwe schets als inspiratie toeslaat kunnen maken.
 • Het is prima om dingen te tekenen die je nooit eerder hebt getekend. Afwisseling is een goede gewoonte en het houdt dingen interessant.
 • Probeer het eerste ding in de ochtend. Soms is de geest is het meest flexibele voordat alle filters zijn volledig wakker.
 • Putten uit een echte onderwerp waar mogelijk, zeker als je gaat voor de nauwkeurigheid. De vorm, kleur en textuur zijn het best gevangen van het echte ding. In sommige gevallen, een foto is een betere bron, bijvoorbeeld als het onderwerp is van voorbijgaande aard (een bijzondere zonsondergang, verkeer) of niet iets te gemakkelijk bekeken (een zeeschildpad). Foto's zijn goed voor twee dingen: detail en proporties. Ze zijn niet erg goed voor kleur of waarde - lichte kleuren overbelichten om witte en donkere kleuren te krijgen veel te donker, dus het beoordelen van een foto tegen soortgelijke dingen die je hebt gezien in persoon is de beste manier om kleur en de waarde nauwkeurig te krijgen. Als het je eigen foto, zal het de herinnering aan het moment dat je het knapte vonk.
 • Dagdromen over het tekenen tijdens het rijden liften, in de rij staan, of op andere wijze vast te zitten met niets te doen. Dit zal daadwerkelijk verbeteren van uw tekening vaardigheden, vooral als je het voorstellen in detail lijn per lijn. Stel je doet het perfect en je zou jezelf verrassen de volgende keer dat je het voor echt doen!
 • Als je jezelf uitdagen, helpt het om kleine voorstudies doen om de lay-out vast te stellen, zodat je niet verzanden in de details.
 • Het is ook goed om hetzelfde te trekken over en als je het leuk of je bent niet tevreden met hoe het kwam. Dat kan resulteren in een veel artistieke groei langs de weg of een mooie serie als je de hoek je het tekenen van verandering, registreren de veranderingen in een roos van dag tot dag of proberen verschillende mediums en technieken.
 • Als je wakker wordt herinner me het eerste wat je ziet, zodat u kunt het later trekken als je je verveelt.

Waarschuwingen

 • Hoewel er niets mis is met het tekenen van een foto om te oefenen, in gedachten houden dat je niet in staat zijn om het resultaat te publiceren als u houdt niet van de auteursrechten of toestemming hebt. Vind bronnen van foto's waar u toestemming kunt krijgen. Wat kunst gemeenschappen zijn foto bibliotheken gedeeld vanaf leden. Wikipedia's zijn vaak op Wikipedia Commons, lees de voorwaarden en de eer van de voorwaarden zoals vermeld door creditering van de fotograaf of niet verkopen van de resulterende afgeleide werken. Beter nog, gebruik je eigen foto's.
 • Heb een foto niet kopiëren te precies. Foto's zijn goed voor verhoudingen en details over een aantal dingen, maar ze hebben veel verstoringen ook. Lichte kleuren kunnen overbelichten totdat ze allemaal wit. Bomen en andere duistere elementen kunnen draaien zwart of bijna zwart. Kleur kan drastisch verschillen van de werkelijkheid. Tenzij je doet fotorealisme, het kopiëren van de mate van detail en harde randen focus op alles in de foto gaat een verontrustende tekening te maken. Probeer te vereenvoudigen wat er is en detail alleen wat is het belangrijkste. Detail van de ogen op een portret, bijvoorbeeld, maar trek het haar als een losse massa van toon of kleur in plaats van proberen om elke streng perfect weer te geven.