Wkinl

Hoe om te stoppen thumbsucking

Baby's hebben een natuurlijke reflex om te zuigen, en velen vinden het geruststellend om hun duim of vingers zuigen - zelfs vóór de geboorte. Het is een veel voorkomende gedrag bij jonge kinderen die meestal stopt op zijn eigen tegen de tijd dat ze naar school gaan. Echter, voor sommige kinderen - en volwassenen - de thumbsucking gewoonte is moeilijk te doorbreken. Dit artikel biedt tips over hoe om te helpen zowel kinderen als volwassenen stoppen met hun duim zuigen.

Stappen

Hoe om te stoppen thumbsucking. Beoordelen of de thumbsucking is een probleem.
Hoe om te stoppen thumbsucking. Beoordelen of de thumbsucking is een probleem.

Stoppen thumbsucking van een kind

 1. 1
  Beoordelen of de thumbsucking is een probleem. Thumbsucking is een normaal, natuurlijk gedrag voor veel kinderen, en is iets wat ze doen om zichzelf te troosten en verlichten angst. In het algemeen zal het geen correctie nodig als het niet verder dan 2-4 jaar, de meeste kinderen zullen het op te geven voordat de kleuterschool. Echter, als u een van de volgende, is het misschien een probleem zijn.
  • Het veroorzaakt gebitsproblemen - thumbsucking kan soms invloed hebben op een kind bijten, de uitlijning van hun tanden, of de manier waarop het dak van de mond ontwikkelt.
  • Het veroorzaakt sociale problemen - Kinderen die hun duim zuigen kan worden gepest, uitgestoten of gepest.
  • Het veroorzaakt medische problemen - Aanhoudende thumbsucking kan de huid op de duim veroorzaken verschrompelen, kraken, of chap. Het kan voorkomen dat de nagel niet goed groeien, of infecties veroorzaken onder en rond het nagelbed.
 2. 2
  Kijk voor triggers. Veel kinderen zuigen hun duim alleen op bepaalde tijden, zoals wanneer ze in slaap vallen of rijden in de auto. Anderen doen het voor comfort wanneer ze gekwetst of overstuur. In veel gevallen kunnen ze niet eens bewust dat ze hun duim zuigen. Leren triggers van uw kind kan aanwijzingen bieden voor de beste methode voor het helpen van hen te stoppen.
 3. 3
  Negeren. Kinderen gebruiken vaak gedrag zoals thumbsucking om aandacht te krijgen dan volwassenen, ze kunnen ook slagvelden geworden voor machtsstrijd tussen ouders en kinderen. Hoe meer je praat over of bel aandacht aan het gedrag, hoe meer je kind het te doen. Als u vermoedt dat dit het geval is, probeer het thumbsucking negeren voor een periode van tijd. Geef het ongeveer een maand, en zie wat er gebeurt. Uw kind kan stoppen met hun duim zuigen op hun eigen.
 4. 4
  Gebruiken. Positieve bekrachtiging is een van de beste manieren om gedragsverandering bij kinderen te stimuleren. Geef verbale lof aan uw kind voor het niet hun duim zuigen. Je zou ook het opzetten van een eenvoudig beloningssysteem. Zet een sticker op de kalender voor elke dag dat uw kind niet hun duim zuigen niet. Aan het eind van een week zonder thumbsucking, geef je kind een kleine beloning of prijs - een extra verhaaltje voor het slapengaan of een klein stuk speelgoed. Aan het einde van de maand, bieden een grotere beloning, misschien een speciale uitstap. De benodigde tijd om beloningen verdienen geleidelijke uitbreiding.
 5. 5
  Bedek de duim. Een duim dat is bedekt zal niet het gevoel of smaak hetzelfde als een kale duim, en dit is vaak genoeg om thumbsucking veel kinderen te stoppen. Probeer een pleister, een vinger kinderbedje, een kleine handpop, of een duim bewaker. Als thumbsucking gebeurt vooral 's nachts, probeer dan een handschoen of een sok over de hand.
 6. 6
  Afleiden van uw kind met activiteiten die twee handen nodig. Het is moeilijk voor een kind om hun duim zuigen als het in gebruik is. Houd uw kind bezig met kunst levert, buiten spelen, blokken, puzzels, of iets dat hen verplicht om twee handen te gebruiken.
 7. 7
  Vergeet niet om uw kind te betrekken in het proces. Ongeacht welke methode je ook kiest, het zal niet werken als je kind niet wil thumbsucking stoppen. Je zal een ontmoeting met veel meer succes als u werkt met een gewillige deelnemer. Praat met je kind over waarom ze moeten stoppen met hun duim zuigen. Leg je plan en zorg ervoor dat ze weten wat te verwachten. Vraag hen wat zou kunnen helpen ze te stoppen; hun antwoorden zal u verrassen.

Stoppen van uw eigen thumbsucking

 1. 1
  Begrijpen waarom je je duim zuigen. Volwassenen zuigen hun duim om dezelfde reden kinderen doen: het voelt goed en troost hen. Voor sommigen is het gewoon een slechte gewoonte, voor anderen, het is een mechanisme voor het omgaan met stress. Probeer deze ideeën voor het uitzoeken waarom je je duim zuigen.
  • Houd een dagboek - Elke keer als je jezelf te vangen zuigen je duim, schrijf het op. Let op wat er gebeurt en wat je denkt of voelt op dat moment.
  • Zoeken naar patronen - Aan het eind van de week, kijk dan de noten in je dagboek en zoeken naar patronen in uw thumbsucking. U kunt vinden dat je altijd je duim zuigt wanneer je gestresst voelt of verveeld, wanneer u TV kijkt, of wanneer u in slaap vallen.
  • Let - Nu dat u zich bewust van uw gewoonte en je patronen bent, let wanneer je in situaties die leiden tot thumbsucking. Soms kan gewoon bewust zijn van uw gewoonte helpen er een eind aan.
 2. 2
  Identificeer een vervanger. Als u vindt dat het hebben van iets in je mond is rustgevend, probeer dan iets anders naast je duim. Probeer een lolly, pepermuntjes, kauwgom, of een stuk van de harde snoep.
 3. 3
  Houd uw handen bezig. Je kunt niet je duim zuigt als u gebruik maakt van uw handen. Pick-up een hobby, zoals of haken. Draag iets in je zak als een steen of stress bal en ermee spelen als je de drang om je duim te zuigen.
 4. 4
  Probeer negatieve bekrachtiging. Negatieve versterking is niet de beste manier om een ​​gewoonte te beëindigen, maar het werkt voor sommige mensen. Breng een bittere of slecht smakende stof om je duim. Draag een elastiekje om je pols, en snap het elke keer als je merkt dat je zuigen je duim. Of, nemen de "vloekpot" concept en maak jezelf letterlijk betaalt voor thumbsucking.
 5. 5
  Krijgen professionele hulp. Sommige volwassenen zuigen hun duim vanwege ernstige angst problemen, en ze zijn niet in staat om hun verslaving te beëindigen totdat ze pakken de oorzaak. Als u vermoedt dat dit het geval is voor u, zoeken naar de diensten van een of andere geestelijke gezondheidszorg.
 6. 6
  Vier je successen, en raak niet ontmoedigd. Stel redelijke doelen, en als je ze bereiken, beloon jezelf. Bijvoorbeeld, zou je jezelf belonen met een manicure of een massage na een maand zonder thumbsucking. En vergeet niet, het kost tijd om een ​​gewoonte te doorbreken. Als je jezelf terugval, niet klop jezelf. Probeer het na een dag of zo. U kan nodig zijn om een ​​paar verschillende methodes proberen voordat je degene die het beste werkt voor u te vinden.

Tips

 • Duimzuigen is zelden schadelijk en, als het is, is het meestal een tandheelkundig probleem. Merk echter op dat het gezonder is dan zich overgeeft aan vet voedsel of medicijnen. Tenminste, als je je duim zuigen, natuurlijke dopamines los je, een "feel good" drug produceert je lichaam. Als zodanig kan duimzuigen worden beschouwd als een geschenk, afhankelijk van je perspectief! Als u niet wilt dat het op te geven, niet doen. Als je dat doet, probeer je best.
 • Producten zoals "thumbuddy te houden", of een simpele sok over de vinger, zal niet werken voor volwassenen en oudere kinderen, omdat de gewoonte is zo ontwikkeld op dit punt dat het niet kan worden opgehouden door gedrags-tactiek. De enige effectieve instrumenten zijn die de zuigkracht, zoals intra-orale kribben of "thumbguards" break. Maar als begin gebruikt als leeftijden 3-5, Thumbuddy To Love is een geweldig positief leermiddel.
 • Als je je houdt het geheel van je duim in je mond, en je vind je tanden naar voren duwen, naar de tandarts gaan, zullen ze u helpen uw gewoonte te doorbreken.
 • Er zijn vele methoden om Tsing stoppen. Sommigen gebruiken de good ol 'sok over de hand voor het slapen gaan. Sommigen doen beter met de nagellakken of orale apparaten die u kunt krijgen van een tandarts. U kunt een groot aantal technieken om te zien welke voor u werkt te proberen.
 • Zet je duimen in je handen.

Waarschuwingen

 • Nooit fysiek straffen van een kind voor hun duim zuigen.
 • Plaats geen hete saus of cayennepeper op de duim van een kind om ze te laten stoppen met het zuigen.