Wkinl

Hoe u uw kelder waterdicht

De meeste huizen zitten op een schat aan nuttige ruimte: de kelder. Echter, veel kelders in oudere woningen met vochtige of lekkende, en maak ongeschikt keuzes voor een nieuwe rec kamer of slaapkamer. Voordat u een kelder remodeling project kan beginnen, moet je het water buiten te houden.

Stappen

Hoe u uw kelder waterdicht. Evalueer de omtrek van uw huis.
Hoe u uw kelder waterdicht. Evalueer de omtrek van uw huis.
 1. 1
  Evalueer de omtrek van uw huis. Je moet ervoor zorgen dat de grond naast je foundation helt weg van de stichting, niet naar toe. Teruggestort vuil rondom de stichting zal meestal lager dan de omliggende vuil af te wikkelen waardoor de grond te zinken in en helling naar uw huis. Indien nodig, voeg vuil tegen de stichting om op zijn minst een 2 "per voet (dat is, een daling van 2" voor elke voet je verder weg) helling tegen de stichting te creëren. Zorg ervoor dat de bovenzijde van het vuil is ten minste zes centimeter onder de vensterbank plaat, zodat er geen contact met de grond die kunnen leiden tot bepaalde bouwmaterialen te rotten in de toekomst.
 2. 2
  Controleer uw goten en regenpijpen. Uw dak verzamelt een grote hoeveelheid regenwater en kanalen het recht om de rand van het dak. Als dit regenwater wordt afgezet op de grond vlak naast uw stichting, zul je problemen hebt. Zorg ervoor dat uw goten schoon zijn, en zorg ervoor dat uw regenpijpen zijn lozen hun water minstens 5 meter afstand van uw stichting.
 3. 3
  Kijk uit voor struiken en andere planten die te dicht bij uw stichting. Verrotte wortels kan een pad voor oppervlaktewater naar beneden te stromen naar uw stichting te creëren. Je moet blijven aanplant ten minste 12 "weg van de stichting, en op een lichte helling aan direct water uit de buurt van uw stichting.
 4. 4
  Probeer waterdichte uw muren met een product als drylok of Xypex als u kleine, intermitterende lekken. Drylok is een waterproofer geen water sealer. Het uit als het droogt deel van de wand worden. Xypex is meer als het aanbrengen van een waterdichte betonnen op het oppervlak dat wil band met het. Omdat Xypex gebaseerd op de aanwezigheid van vocht zijn water proof kristallijne structuur vormen, als een Xypex toepassing wel kleine gebieden van lekkage iemand zichzelf verzegelen zij doorlopen vocht. Xypex is ook 2-4 keer zo duur als Drylok. Het probleem met deze oplossing is dat grond die onder een kelder of onderaan de wanden sterk onder druk door het gewicht van het grondwater erboven drukken.
 5. 5
  Repareer defecten in gegoten betonnen wanden zoals scheuren en de plaatsen waar de leidingen en vorm trekstangen gaan helemaal door het beton. Als je ziet een scheur in een betonnen muur gaat helemaal door de wand naar buiten en is een potentiële bron van water. Op scheuren die geen thermische of structurele beweging ervaart, DRYLOK Fast Plug is zeer effectief in het afdichten van scheuren in het metselwerk. Een andere betrouwbare manier om een ​​muur scheur te repareren is met een injectie van bouw-grade epoxy dat de scheur doordringt helemaal van binnen naar buiten, van beneden naar boven. In het algemeen, een ervaren crack reparateur is de beste keuze voor deze. Doe-het-zelf kits van epoxy en polyurethaan systemen zijn beschikbaar, maar zijn minder betrouwbaar.
 6. 6
  Overweeg de installatie van een carter. Dit is in wezen een gat in uw kelder verdieping met een pomp bevat. Wanneer het waterniveau in het carter te hoog oploopt, een pomp kicks op en trekt het water uit het carter, ontladen buiten het huis, 10 of meer meter van de stichting. Een carter installeren vereist een matige graad van vaardigheid en ervaring, omdat je jackhammering zal zijn of anderszins een gat in de betonnen vloer van uw kelder, graven een gat, het plaatsen van een liner in het gat, de bedrading van de dompelpomp zelf, en sanitair een uitlaat van de pomp naar de buitenlucht.
 7. 7
  Probeer een Franse drain (of perimeter afvoer) voor ernstige waterproblemen. Een Franse drain bestaat uit een continu systeem van leidingen, lopen onder de vloer van de kelder en langs de gehele omtrek van de kelder. Het installeren van een Franse drain lijkt het installeren van een carter, maar vergt het snijden en verwijderen van een ongeveer 12 "brede strook kelderverdieping langs de gehele omtrek van de kelder, graven van een 12" diepe sleuf, vullen met grof grind rondom de draineerbuis vervolgens opnieuw gieten van een betonnen vloer om het allemaal te verdoezelen. Een Franse drain zal altijd een carter en pomp voor het verwijderen van het water dat zich krijgt in het afvoersysteem.
 8. 8
  Hebben een installateur injecteren hydroclay rond van uw stichting. Hydroclay een waterdicht versie van bentonietklei, bekend om zijn vermogen om grote hoeveelheden water te absorberen. Meestal gepompt vanaf de buitenkant, de klei vult holtes en volgt de paden water gebruikt te krijgen in uw stichting permanent afdichten van de kelder. Dit is hetzelfde product gebruikt om waterdicht tunnels, mangaten, stortplaatsen, achtertuin vijvers, lift putten, etc.

Tips

 • Merk op dat de salt & kalkaanslag vormen op betonblokken als waterlekken doorheen (witte vlekken). Dit MOET volledig worden verwijderd voordat een blocker wordt gebruikt. Dit is de meest voorkomende reden waarom de afdichting faalt. Dit wordt meestal gedaan door dousing de muur met zoutzuur en schrobben. Volg deze door het spoelen het gebied zeer royaal met een waterslang, stofzuigen hem dan uit de vloer. Dit zal normaal gesproken verschillende toepassingen. U ziet het zoutzuur reageren met de deposito's op de muur.
 • Voor het begin van een ernstige kelder verbouwen project, observeer je kelder zorgvuldig tijdens zware regenbuien. Als je een jaar van het weer kan duren zonder water lekt, ben je waarschijnlijk gaat OK om in de toekomst (zolang je die bewaren dakgoten reinigen en verzorgen van uw stichting?).
 • De bouw van een nieuw huis is het tijd om het huis voor het leven goed af. De oude stand-by van plasticfolie en piepschuim platen te beschermen werkt. Maar het is bijna altijd tijdens de back-vulling van de stichting, waardoor het lekken vernietigd. Deze manier van afdichten niet langer aan de internationale bouwvoorschriften, samen met vele staat, land of stad bouwvoorschriften. De makers van DRYLOK suggereren coating van de buitenkant van de stichting met DRYLOK Metselwerk Waterproofer. Vergeet niet de waterproofer is slechts zo goed en zo geluid als het oppervlak. Bescherm het oppervlak met een wrap voordat backfilling te beschermen tegen stenen en apparatuur.
 • Ongeacht wat voor soort bescherming water je proberen te gebruiken, volg de aanwijzingen. Gemeenschappelijke onjuist toepassen van Xypex komen uit het niet volgen van de aanwijzingen, of meer specifiek, aannemers dat het te goedkoop om het werk goed te doen. Xypex tenminste een tweetraps systeem, het tweede programma een dunnere, goedkopere bekleding van verschillende samenstelling. Veel aannemers proberen om de kosten van Xypex VS Drylok gecompenseerd door alleen het toepassen van de afwerklagen.
  • Bij het snijden in concrete, moet u tape kunststof kleding van vloer tot plafond aan het getroffen gebied omsluiten.
 • Bij het installeren van een dompelpomp, moet u verwijzen naar de lokale sanitair codes. De meeste installaties zal een een-weg klep te voorkomen dat er water komen in het carter door de uitlaat nodig.
 • Batterij back-up sump pompen zijn leverbaar. Zoeken naar "kelder waakhond." Deze zijn groot voor putten die een gestage stroom van het water in hen hebben, omdat je weet dat je een back-up als / wanneer de stroom uitvalt of de hoofdpomp pauzes.

Waarschuwingen

 • Draag altijd oogbescherming en een masker of gasmasker tijdens het snijden van beton.
 • Schimmel kan een serieus gezondheidsprobleem zijn. Het houden van uw kelder droog met een ontvochtiger kan helpen.
 • Indien waterdichte verf niet werkt, dan moet je de hydrostatische druk buiten eerst verlichten door het water te laten inch U kunt dan gebruik maken van een verdieping boven base board systeem zonder buste van de kelderverdieping.

Dingen die je nodig hebt

 • spatbeschermingsbrillen