Wkinl

Hoe te baksteen leggen

Of u nu tot baksteen naar een brievenbus behuizing te bouwen, of het bouwen van een bakstenen huis, het proces is hetzelfde. Aandacht voor fundamentele principes zal helpen slagen met uw project.

Stappen

Hoe te baksteen leggen. Verzamel alle materialen die u nodig hebt om uw project te beginnen voordat u begint.
Hoe te baksteen leggen. Verzamel alle materialen die u nodig hebt om uw project te beginnen voordat u begint.
 1. 1
  Verzamel alle materialen die u nodig hebt om uw project te beginnen voordat u begint. Wanneer u de metselspecie zijn gemengd en begon tot baksteen, moet je de mortel gebruiken tot en sla uw gewrichten alvorens te stoppen.
 2. 2
  Giet een betonnen fundering als u niet beschikt over een bestaande plaat, brickledge of voet aan te werken. Dit moet niveau en onder de rang van de afgewerkte grond, zodat de baksteen is alles wat je ziet wanneer je muur klaar te zijn.
 3. 3
  Lay-out van de muur die je gaat om te werken aan, en merk openingen zoals deuren, ramen, en alle bouwkundige appertanances u ook in uw ontwerp. Voor beginners, een eenvoudige, vierkante project als een bak of brievenbus voetstuk is het beste.
 4. 4
  Plaats baksteen langs de lengte van uw stichting in stapels u gemakkelijk kunt bereiken vanuit uw werkgebied.
 5. 5
  Ruimte "mortar boards" ongeveer elke zes meter langs de muur, of aan elke kant als het project is klein. Dit zal u toelaten om mortel te grijpen met uw troffel als je werkt, en niet om te bewegen te veel.
 6. 6
  Mix je metselspecie, of mortel. Dit kan gedaan worden in een kruiwagen voor kleine projecten, of een mortier in als u geen toegang hebt tot een mortel mixer hebben of. Kortom, om de mortel te mengen, zal je gebruik maken van een verhouding van drie delen metselzand (bouwers zand, als het is zeer schoon), op een deel metselspecie. Voeg water toe aan de droge materialen en meng tot een consistancy als pudding. Te droog, en het zal moeilijk zijn om "" de baksteen in de mortel bed, te nat en de baksteen zal verzakken zijn.
 7. 7
  Plaats een paar schoppen van de mortel op elk bord, spatten de plank eerst met water, zodat de mortel "houdt", of blijft het nat genoeg om te gebruiken.
 8. 8
  Begin bij een hoek, en met behulp van de troffel, schep mortel en plaats een 4 tot 6 centimeter brede band op de voet of de plaat ongeveer 1 cm dik. Stel een baksteen naar beneden in deze "bed" van de mortel en tik hem met het handvat van uw troffel, tot het niveau, parallel aan de lijn van uw muur, en de rand is schietlood. Herhaal dit met 6 of 8 baksteen, met behulp van de rand van de troffel weg te snijden de overtollige mortel die wordt geschoven van onder de bakstenen als je gaat.
 9. 9
  Stel een andere cursus van baksteen, te beginnen bij de hoek, op de top van de eerste cursus. Als u de hoek om je begon op, zult u elke cursus ingesteld halve baksteen terug van de vorige koers, zodat elke cursus wordt gespreid halve baksteen. Als u de hoek om waar je begon, zet de eerste steen in de eerste cursus, zodat het vierkant, en lag een paar bakstenen in deze richting ook.
 10. 10
  Houd de hoogte van de bakstenen dezelfde behulp van een waterpas of waterpas, en houdt het einde gewrichten (hoofd gewrichten) gelijk. De standaard bed en het hoofd gewrichten zijn 3/8 inch, maar dit kan worden aangepast aan uw voorkeur, tot 3/4 inch of zelfs meer.
 11. 11
  Lay up diverse cursussen aan elk uiteinde van de muur die je gaat eerst leggen, dit zijn de "leads", dan kunt u een stukje van bouwer lijn hechten aan de bovenkant van elke steen zo leg je de resterende stenen in deze muur, houden ze uitgelijnd en niveau.
 12. 12
  Staking de kop en bed voegen met een "frees" of "joint spits" wanneer de mortel is begonnen te stellen. De frees is een stuk slang waarvan de diameter gelijk is aan of iets groter dan uw gezamenlijke afstand, gebogen in een "S"-vorm. Houd het gereedschap aan het ene uiteinde, en wrijf het langs de mortel verbinding tussen uw baksteen met het gebogen gedeelte van het gereedschap te glad uit de mortel gewricht.
 13. 13
  Bestrijk het gezicht van de baksteen met een "vossenstaart" borstel weg te vegen overtollige mortel en finish effenen van de joint. Het vergt veel oefening om te kunnen vertellen wanneer de mortel goed is ingesteld om toe te slaan en borstel de gewrichten, maar in principe, als het is al moeilijk genoeg om aan te raken met je vinger en een indruk niet weg, het is klaar.
 14. 14
  Blijven leggen van de stenen tot je niveau met de leads die u opgelegd, dan beginnen aan de uiteinden of hoeken leggen, hetzij in een andere richting, of recht omhoog met een andere lead.

Tips

 • Hebben een duidelijk afgebakend gebied om de stenen te leggen inch

Waarschuwingen

 • Gebruik de juiste tools en technieken bij het snijden van baksteen.
 • Stof niet inademen bij het mengen of het hanteren van droge ingrediënten.
 • Mortel moet worden gereinigd huid als je in contact komen met het. Het bevat kalk, een bijtende chemische stof die brandwonden met langdurige blootstelling kan veroorzaken.
 • Draag een veiligheidsbril.

Dingen die je nodig hebt

 • Mortel
 • Metselwerk Zand
 • Bricks
 • Multiplex voor mortel boards
 • Schop
 • Niveau
 • Troffel
 • Mortel schoffel voor het mengen
 • Waterbron
 • Vossestaart borstel
 • Wijzend gereedschap of toetreding