Wkinl

Hoe u de juiste verlichting voor elke kamer kiezen

Verlichting is een van de belangrijkste elementen die helpt om uw huis een thuis. De juiste verlichting kunt u taken eenvoudig uitvoeren, maakt je veiliger en comfortabeler voelen, en stelt u in staat om uw huis te genieten op zijn volledige potentieel. Maar elke kamer, heeft specifieke en unieke Algemene en Accent verlichting nodig heeft. We hebben aangelegd aantal tips en ideeën te overwegen bij het plannen van uw verlichting nodig heeft voor elke kamer in uw huis. Als je onzeker bent over wat voor soort verlichting armatuur je nodig hebt, of je bent gewoon op zoek naar inspiratie, neem een ​​paar minuten om deze handleiding door te bladeren!

Stappen

Hoe u de juiste verlichting voor elke kamer kiezen. De foyer brengt de eerste indruk van het interieur van een huis.
Hoe u de juiste verlichting voor elke kamer kiezen. De foyer brengt de eerste indruk van het interieur van een huis.

Foyer, hallen en trappen

 1. 1
  De foyer brengt de eerste indruk van het interieur van een huis. Midden een traditionele kroonluchter, eigentijdse tegenhanger, of overgangsmaatregelen close-to-plafond armatuur in uw gang naar basisverlichting te bieden en zorgen voor een gastvrije sfeer.
 2. 2
  Zorg ervoor dat de grootte van de decoratieve armatuur aan de ruimte. Niet alle foyers zijn geschikt voor een grote kroonluchter, dus zorg ervoor dat de grootte verhoudingen juist zijn. Evenzo, als je een grotere ruimte, heb je een grotere armatuur nodig. Als je in staat om de armatuur bekijken van boven, zorg ervoor om een ​​foyer kroonluchter of hanger die ziet er aantrekkelijk uit tweede verhaal bezichtiging selecteren.
 3. 3
  Vergeet niet dat trappen en hallen moet een goede algemene verlichting voor de veiligheid. Om ongelukken te voorkomen, moeten trappen worden verlicht van boven naar beneden met schakelaars op beide plaatsen. Voor de veiligheid in gangen, plaats verlichtingsarmaturen om de 8 tot 10 meter. Bind in de armaturen die u kiest door het afstemmen van uw foyer kroonluchter of hanger met close-to-plafond armaturen voor gangen en kleinere ketting hing armaturen voor trappen.
 4. 4
  Gebruik bijpassende wandlampen aan de opknoping foyer armatuur te vullen. Monteer altijd een schans boven ooghoogte (ongeveer 66? Van het centrum van de armatuur aan de vloer) zodat de lamp bron niet zichtbaar is.

Woongedeelte

 1. 1
  Verbeter uw kamer ambiance, dramatiseren geveltexturen, accent kunstwerk, of gewoon geven algemene verlichting voor uw studeerkamer, woonkamer, familie kamer, speelkamers, of slaapkamers. Een verscheidenheid van verschillende soorten verlichting zal werken voor zowel uw algemene verlichting en accentverlichting behoeften.
 2. 2
  Met ingebouwde verlichting om een algemene ruimte oplichten. Dit heeft de voorkeur omdat de lichtbron wordt verborgen. Close-tot-plafond armaturen, Wandkandelaars, en Interieur Lampen zijn ook uitstekende keuzes en zorgen voor voldoende verlichting. Deze armaturen zijn niet alleen decoratieve stukken, maar zijn ideaal bronnen van taakverlichting voor het lezen of het spelen van games.
 3. 3
  Probeer verzonken verlichting of track verlichting te maken van een ruimte tot leven komen door accentueren kunstwerk, muur wassen, of begrazing. Interieur lampen zijn ook een goede keuze.
 4. 4
  Probeer CFL verlichting om meer waar voor uw geld te krijgen.

Eetkamer

 1. 1
  Uw eettafel is op zijn plaats, zijn stoelen geduwd, en de tafel is gedekt. Het enige wat is overgebleven om het plaatje compleet te maken is de kern, uw lamp. Dit verlichtingsarmatuur is het middelpunt van uw kamer, dus het moet om uw eigen persoonlijke stijl te uiten, terwijl nog voldoen aan de algemene verlichting nodig heeft. Of uw eet-en onderhoudende stijl is ongedwongen en relaxed, of is over het algemeen meer formele, kies dan een armatuur dat je reflecteert.
 2. 2
  Gebruik een kroonluchter of hanger voor algemene verlichting. Beide armaturen zijn uitstekende bronnen van verlichting en zijn er zeker van om de toon van uw eetkamer te stellen. Inbouw wasmachines kunnen ook zorgen voor extra licht, terwijl het helpen om een ​​illusie van een grotere ruimte te creëren. Wanneer opknoping een kroonluchter, zorg ervoor dat de kroonluchter is 6 "tot 12" kleiner dan de smalste kant van de tafel. De onderkant van de hanger of kroonluchter moet ongeveer 30 'boven uw tafel.
 3. 3
  Voeg verstelbare halogeen inbouwarmaturen gericht op de tafel en kroonluchter. Dit zal extra licht te geven op de tafel, en zal ook brengen de schittering van de kroonluchter. Overweeg metgezel schansen aan beide zijden van een servieskast of hok.

Keuken

 1. 1
  De keuken is vaak het drukste deel van het huis. Niet alleen worden uw maaltijden bereid hier, maar uw familie en gasten komen hier ook. Voldoende en voldoende verlichting is een must voor het uitvoeren van al uw culinaire wensen, het helpen van je kinderen met hun huiswerk, en het lezen van de krant.
 2. 2
  Ga met decoratieve TL-armaturen gecentreerd over een werkruimte. Keukens minder dan 100 vierkante meter vereisen een twee lamp TL, tot 250 vierkante meter zal groeilicht nodig. Neer lampen gemonteerd 18 "van de rand van de kasten, en op een afstand 3 'tot 4' op centra is een uitstekende manier om extra algemene verlichting te creëren.
 3. 3
  Gebruik undercabinet verlichting om schaduwen op de tellers te voorkomen, terwijl het toevoegen van kritische licht om de werkruimte. Fluorescerende undercabinet armaturen zijn ook een kosten-efficiënte verlichting bron. In open gebieden dan zinkt gebruiken inbouwdownlights direct boven de wastafel gemonteerd. Montage mini-hangers 18 "tot 24" boven het werkvlak is een ideale manier aan het licht van een ontbijt bar of toonbank dinettes, een hanger aan een dimmer, opknoping 24 "tot 30" boven de tafel, is ideaal voor taakverlichting. Grootte van de inrichting tot ongeveer 12 "dan de diameter van de tabel.
 4. 4
  Verlicht uw speciale huis objecten, architectonische details, of voedsel presentatie gebieden met track of ingebouwde verlichting. Gebruik undercabinet verlichting in kasten, valenties, en teen ruimten en scheppen drama terwijl ook de levering van extra licht te navigeren rond uw keuken in de avond.
 5. 5
  Kies fluorescerende lampen naar dat ontbrekende sfeerverlichting bieden. Het omgevingslicht door TL-armaturen zal in de schaduw van uw keuken te vullen, te verminderen contrast en lichte verticale oppervlakken om de ruimte een betere uitstraling te geven.

Bad en ijdelheid

 1. 1
  Badkamer verlichting is waarschijnlijk de laatste plaats waar mensen willen tijd en geld te investeren. Spiegels gaan onverlichte, en vaak een plafond armatuur wordt gebruikt om licht op de wastafel, spiegel en douche. Echter, zoals whirlpool baden worden groter en stoom douches zijn toegevoegd, wordt meer en meer tijd besteed ontspannen in de badkamer. Omdat je beginnen en eindigen de dag in de badkamer, waarom niet een beetje extra tijd te overwegen welke armaturen en lampen zou het beste werken uitgeven?
 2. 2
  Gebruik meerdere inbouwspots of decoratieve opbouw armaturen voor gebieden meer dan 100 vierkante meter. Voeg metgezel close-to-plafond armaturen aan bad muurbeugels vullen in grotere badkamers. Metgezel dichtbij plafond armaturen supplement bad muurbeugels in grotere badkamers.
 3. 3
  Monteer een armatuur boven de spiegel om een badkamer licht, maar beseffen dat het kan leiden tot schaduwen op het gezicht. Bij gebruik van ingebouwde verlichting, voorkomen dat er schaduwen door hen niet direct montage op de spiegel. Voegen muur beugels aan de kant van de spiegel is een van de beste manier om schaduwen op het gezicht te elimineren. Voor spiegels onder 48 "breed gebruik verticaal gemonteerd muurbeugels en plaats ze 75 tot 80 centimeter boven de vloer. Als de armatuur gebruikt blootgesteld lampen, geen gebruik maken van een hoger wattage dan 40 watt. Lampen met helder of diffuus glas goed gebruik en niet meer dan 75 watt. kleur gecorrigeerd fluorescentielampen moeten worden gebruikt bij het TL-armaturen gewenst zijn. In de douche, gebruik van inbouwspots of een plafond gemonteerde kunststof unit.
 4. 4
  Probeer een kleine verzonken licht gericht op een stukje decoratieve kunst werk of een mooie poeder bassin zorgt voor een extra laag van verlichting. Hoek van een verzonken douche armatuur en markeer mooi tegelwerk of maak je douchekolommen schitteren.

Buitenverlichting

 1. 1
  Of uw doel is om de schoonheid van uw woning te verbeteren, of om extra beveiliging, heb je tal van verlichting opties aan het licht van uw huis exterieur. Deze lichten zijn zowel functioneel en leuk! Verleng de uren kunt u buiten doorbrengen, of maak een feestelijke omgeving!
 2. 2
  De selectie van verlichtingsarmaturen is van twee primaire vormen: decoratief en functioneel. Decoratieve armaturen worden gebruikt langs de paden, op muren en palen, en een entreehal. Het ontwerp van deze armaturen moet de look te vullen en feel van uw huis en landschap, terwijl het verstrekken van voldoende verlichting voor de veiligheid, beveiliging en functionaliteit. Bij het installeren van een muur lantaarn, de grootte van de armatuur aan de deur en de omringende ruimte. Wandlampen moet iets boven ooghoogte gemonteerd ongeveer 60 "tot 66" van het centrum van de inrichting op de grond. Post-top lantaarns kunnen worden gekozen om de stijl van de muur lantaarns passen. Grote masttop lantaarns maken een betere indruk bij gebruik in grote open ruimte.
 3. 3
  Wees bewust, zijn echter dat de meeste lantaarn-stijl armaturen fel lichtbronnen. Ze morsen licht in alle richtingen en kan een oorzaak zijn van lichthinder (naar eigenschappen van anderen) en afleidende verblinding voor chauffeurs. Veel lichtontwerpers afzien lantaarn stijl verlichting geheel en in plaats daarvan gebruik lampen met kappen (dat schild de verblinding) en de lichten die zijn gepositioneerd binnen plantmateriaal, zodat ze helemaal verborgen zijn.
 4. 4
  Verborgen lichten zijn van het tweede type - Functional. Ze zijn strategisch geplaatst rond het pand om selectief belichten plantmateriaal en architectuur. Een ervaren verlichtingsontwerper posities armaturen dus alleen het effect van de belichting gezien, niet de verlichting zelf.
 5. 5
  Voeg landschap verlichting, dekverlichting, en stap verlichting om niet alleen de schoonheid van het huis 's nachts, maar ook toevoegen extra zekerheid en veiligheid.

Tips

 • === Dining Room ===
 • Maak uw kunstwerk tot leven komen en verlichten het met halogeen licht spoor of verstelbare verzonken down-verlichting.
 • Terwijl de LED-lampen zijn erg goed eco-opties, laat je niet misleiden door claims van 50.000 uur. (Ongeveer 20 jaar gebruik). Deze claims zijn voor de kleine licht-producerende chips, niet voor de elektronica die hen in staat stellen om te werken. LED's en hun elektronische componenten zijn erg gevoelig voor warmte, vocht en spanningspieken.
 • Als de LED-lamp is in het huis en is open blijft (zoals bij spoorverlichting) dan werkelijk lange levensduur te verwachten. Als, aan de andere kant, de LED-lamp is in een gesloten armatuur (vooral in het buitenmilieu) dan kon leven drastisch worden verlaagd omdat gesloten armaturen zijn als ovens die bak de LED's en maakt ze erg ongelukkig.
 • U kunt een beter gevoel van hoe lang een LED-lampje echt zal duren door te kijken naar de garantie te krijgen. Als een lichte beweert het laatst voor 20 jaar, maar heeft slechts een garantie van een jaar, dan is dat een aanwijzing.
 • === Foyer, Halls, en Trappen ===
 • Voeg op een dimmer en echt de toon van uw kamer.
 • Spiegels voegen een speciaal decoratief tintje aan een ontvangsthal.
 • === Woonoppervlak ===
 • Gebruik toegenomen wattage in gebieden waar de taken worden uitgevoerd, in kamers met plafonds hoger dan 8 meter, en in kamers met donker gekleurde vloeren en muren.
 • Wanneer tafel ruimte beperkt is, wandlampen zijn een goed alternatief.
 • Terwijl de traditionele muur armaturen met armen blijven de meest populaire vorm van wandverlichting, zijn meer hedendaagse Wandkandelaars aan populariteit wint voor accentverlichting.
 • Als je een lichte kopen met een drie-weg schakelaar, zal u een drie-weg lamp nodig.
 • Overweeg een kroonluchter met een integrale downlight voor extra licht op de tafel.
 • Kabinet verlichting binnen valenties en kasten gemonteerd voegt drama.
 • Kroonluchters met 200 tot 400 totale wattage bieden overvloedige verlichting voor een eetkamer.
 • === Keuken ===
 • Een glazen of plastic hanger zal voldoende "up-verlichting" te bieden aan de gehele dinette met licht bestrijken.
 • Schets van een plan van uw keuken die zich richt op activiteiten gebieden en dan beslissen wat voor soort licht elk gebied nodig: algemeen, taak, accent, of decoratieve.
 • Gebruik een hogere watt lampen in taakgebieden.
 • === Bad en Vanity ===
 • Vergeet niet de ruimte boven de commode! Een verzonken unit is altijd een geweldige aanvulling.
 • Een helder wit licht maakt huidtinten het meest nauwkeurig.
 • Halogeenlampen zijn over het algemeen de norm voor badkamer verlichting, maar de nieuwste compacte fluorescerende lampen zijn ook een goede optie.