Wkinl

Hoe te handhaven een hydrocultuur voedingsstof reservoir

Een solide basis voor het onderhoud van uw hydrocultuur voedingsoplossing reservoir! Een reservoir vormt het middelpunt van elk type hydrocultuur teeltsystemen. Deze basics geven je effectieve controle over elk soort systeem. Wees een succesvolle hydrocultuur tuinman door het effectief onderhouden van uw voedingsoplossing reservoir.

Stappen

Hoe te handhaven een hydrocultuur voedingsstof reservoir. Controleer het begin waterkwaliteit met uw TDS meter.
Hoe te handhaven een hydrocultuur voedingsstof reservoir. Controleer het begin waterkwaliteit met uw TDS meter.
 1. 1
  Controleer het begin waterkwaliteit met uw TDS meter. Leidingwater van 300 ppm of hoger geeft aan dat je moet lopen ofwel een omgekeerde osmose-systeem of destilleren uw water. U wilt er zeker van uw totale PPM op je water je het in je planten VOORDAT toevoegen van voedingsstoffen tussen 0-50ppm alles <100 acceptabel is gewoon moe van sommige van de micro-voedingsstoffen die misschien in uw water. Zie de paragraaf "Tips" voor ideeën over kraanwater gebruik.
 2. 2
  Gebruik een digitale sonde of testkit om de sterkte en de ph van de voedingsoplossing dagelijks te meten. Meet twee keer per dag voor units met kleine voedingsstoffen reservoirs. Gebruik een digitale pH-pen. Met voedingsstoffen in je reservoir, kun je niet krijgen van een goede lezing met papier stroken of reageerbuis druppel kits.
 3. 3
  Breng de pH van uw voedingsoplossing met ph omhoog of dienovereenkomstig ph omlaag. Opmerking: Een aanpassing van de pH van uw oplossing zal van invloed zijn strength.The meest affectieve is een pH van 6-6.5 nooit hoger dan 7 of lager dan 6 wat je groeien gaan.
 4. 4
  Gebruik een TDS of EC meter controleer de sterkte van je voedingsoplossing. Als het te sterk, voeg water. Als het te zwak is, voeg een beetje mest. [Zie Waarschuwingen]
 5. 5
  Verander de oplossing in het reservoir om de 2-4 dagen. In 5 dagen, kan de plant de oplossing te worden qua voedingswaarde onevenwichtig hebben veroorzaakt.

Tips

 • Leidingwater: Kraanwater kan chemicaliën zoals chloor, die nadelig kan invloed hebben op uw planten bevatten. Bij twijfel is het het beste om uw leidingwater laten staan ​​gedurende 24 uur voorafgaand aan het toevoegen aan uw reservoir of gebruik chloor remover voor aquaria. Door het verhuren van uw water staan, u de de temperatuur van het water gelijk aan die van de ruimte, waardoor het water minder kans om de planten 'wortelstelsel shockeren.
 • Houd uw voedingsoplossing temperatuur tussen 70-78 ° C.
 • Zorg ervoor dat de meststof u in een hydrocultuur systeem is voltooid. Overeenkomen met de oplossing kracht om de behoeften van uw planten '.
 • Een groter reservoir zorgt voor een grotere capaciteit voor het bufferen tegen veranderingen geleidbaarheid, planten watergebruik en pH. Het is het beste om te streven naar het grootste stuwmeer kunt u gemakkelijk in het toegewezen gebied dat je hebt te maken.
 • Hebben altijd op een aquarium luchtpomp en steen geschikt voor de grootte van uw voedingsvat. Zuurstofvoorziening van de voedingsoplossing is van groot belang voor de opname van voedingsstoffen.
 • Met een pH-meter om de pH te meten.
 • Het is een goed idee om gewoon water of 1/4 sterkte voedingsstoffen door het systeem lopen voor een dag in tussen veranderingen, om uitlogen elke meststof ophoping terwijl je de kans hebt.

Waarschuwingen

 • Chloor zal niet doden uw planten het daadwerkelijk kan hen helpen weerstaan ​​schimmel en meeldauw bouwen aan de voorraad voet. Maar de meeste stad het water dat chloor bevat bevatten ook broom dit zal doden uw planten, de beste manier om zich te ontdoen van deze broom is om een ​​vat (niet je reservoir) vullen met koud water de volgende dag zult u merken dat de wanden van het vat zal weinig belletjes plakken allover hebt, tikt u gewoon op uw vaten kanten een paar keer totdat al deze bellen zweven naar de top. deze truc heet perking en is een zeer affectieve manier om exspell broom zijn ook een stuk goedkoper dan het gebruik van aquarium tabletten (zie Tips voor kraanwater gebruik)
 • Planten zullen sterven aan via voeding of overbemesting heel snel, een ondervoede fabriek zal langer duren dan een over gevoed plant.
 • Steriliseer de reservoir voor gebruik door het gieten kokend water over alle gebieden worden blootgesteld voedingswater.

Dingen die je nodig hebt

 • pH test kit of meter
 • TDS / EC meter
 • Aquarium luchtpomp om reservoirgrootte passen
 • Air Stone
 • Hydrocultuur voedingsstoffen voor planten
 • Water
 • pH en pH omlaag