Wkinl

Hoe maak je een levende muur te maken

Een levende muur is een verticale opstelling van planten en andere organismen die van nature verwijdert gifstoffen en ongezonde verontreinigingen uit de lucht die we inademen. Levende muren kan worden voltooid ecosystemen of eenvoudiger configuraties van planten die goed gedijen in en helpen om stedelijke omgevingen te ontsmetten. Vele levende muren zijn binnen, maar ze kunnen ook buiten zijn, zoals op de buitenmuren van gebouwen.

Stappen

Hoe maak je een levende muur te maken. Beslissen of de levende muur moet worden ingesteld binnen of buiten.
Hoe maak je een levende muur te maken. Beslissen of de levende muur moet worden ingesteld binnen of buiten.
 1. 1
  Beslissen of de levende muur moet worden ingesteld binnen of buiten.. Een indoor levende muur zal helpen om giftige stoffen uit de lucht te verwijderen. Binnenlucht kunnen zeer hoog in verontreinigende stoffen en toxines, en gezien het feit dat de meeste mensen brengen het grootste deel van hun tijd binnenshuis, kan dit invloed hebben op uw gezondheid drastisch. Outdoor living muren kan helpen om de externe omgeving te verbeteren, maar kan vooral worden gebruikt om de energiekosten te verlagen tijdens de zomermaanden. Kijk ook eens wat een uitwendige levende muur eruit zal zien tijdens de winter. Indoor living wanden kan relatief klein en eenvoudig, terwijl buitenmuren erg groot worden en omvatten een groot gebied van een gebouw. Ook zal binnen muren gemakkelijk te water te zijn en verzorgen, terwijl buiten muren zullen ingewikkeld, en misschien vereisen speciale bouwvergunningen en toestemming van de leden van de gemeenschap. Een eenvoudige exterieur levende muur kan bestaan ​​uit een klimplant die groeit tot een muur van de grond. Het kan echter een behoorlijke hoeveelheid tijd voor dit soort levende muur te groeien en zich te vestigen.
 2. 2
  Kies de juiste planten en andere organismen. Levende muren zijn voornamelijk samengesteld uit planten die absorberen en filteren de lucht toxines. Alle planten zijn in staat om giftige stoffen te verwijderen, maar sommige planten zijn beter in het filteren van dergelijke schadelijke stoffen dan anderen. De planten die zijn vooral goed in het verwijderen van giftige stoffen zijn: azalea, bamboe palm, chrysant, spin plant, aloe vera, Engels klimop, olifant oor Philodendron, gouden pothos, en vrede lelie. Verschillende planten kunnen verschillende soorten gifstoffen te verwijderen, zodat het gebruik van een verscheidenheid aan planten. Kies planten die goed zijn aangepast aan de omgeving waarin zij zullen leven inch account voor lichtintensiteit (binnen, buiten, schaduw, volle zon), het beschikbare water, vochtigheid en temperatuur. Andere organismen die kunnen worden gebruikt omvatten bodembacteriën en waterdieren. Bodem micro-organismen ook helpen om giftige stoffen te verwijderen, zodat bemesten van de bodem met natuurlijke, microbe-rijke meststoffen. Bepaalde waterdieren zoals vissen, amfibieën, weekdieren en dat algen en dergelijke kunnen helpen om een ​​levende muur een compleet, hoofdzakelijk zelfvoorzienend ecosysteem maken verbruiken.
 3. 3
  Bouwen van een structuur voor de levende muur. De levende muur zal voornamelijk verticaal, maar kan een bodem gebied dat dient om extra planten en een aquatisch gebied te huisvesten hebben. Een eenvoudige constructie kan bestaan ​​uit een aantal planken. Een array van plantaardige containers kunnen worden bevestigd aan een wand of aan het plafond. Een ingewikkelder structuur kan bestaan ​​uit een verticale wand en een horizontale basis. Een versterkte laag van groeimedium intact met levende planten kan verticaal worden opgehangen aan een muur die is waterdicht gemaakt met plastic zeilen. In dit geval, zullen de planten groeien horizontaal uit het verticale groeimedium. Zorg ervoor dat de structuur af te stemmen zodat elke plant zal voldoende licht eenmaal gevestigd te verkrijgen, en dat elke plant kan goed en gemakkelijk worden bewaterd. Dit kan betekenen dat een spreiding van de planken of de containers op een bepaalde manier, misschien enigszins horizontaal. De verticale wand moet doorlaatbaar tot op zekere hoogte te zijn zodat de lucht doorheen kan. Op zijn minst, moet de lucht vrij kunnen passeren van over of langs de wand. Ook in gedachten houden dat het groeimedium enigszins doorlaatbaar voor lucht (dus moet niet te dicht of volledig waterdicht) moet zijn, omdat de wortels van planten vereist wat zuurstof. Lucht moet circuleren door of over de muur, zodat de lucht toxines kunnen worden opgevangen en verwijderd. Bij het maken van een grote of complexe wand een irrigatiesysteem (zoals een druppelsysteem) moet een deel van de wand. Muren die bestaan ​​uit een verticale laag groeimedium worden besproeid met een irrigatiesysteem en water moet waarschijnlijk worden vanuit de top zodat het kan sijpelen naar de bodem. Het kan belangrijk zijn om vele kleine planten gebruiken en misschien alleen mossen, de verticale wand. De voet van de wand kan grotere planten en een aquatisch gebied bevatten.
 4. 4
  Het opzetten van een lucht re-circulatiesysteem. Als de muur binnen, moet de verontreinigde huishouden lucht worden verspreid over en idealiter door de levende muur. Dit zal de wand van de toxines uit de lucht opneemt, en helpen te verzekeren dat de planten gezond blijven mogelijk. Wanneer lucht wordt actief gemaakt door de wand, kan het levende muur worden aangeduid als een biofilter. Een doos ventilator kan worden gebruikt om de lucht of een meer ingewikkeld systeem van ventilatoren circuleren en leidingen worden gebruikt.
 5. 5
  Schik de verlichting voor de planten. Planten hebben licht nodig, dus zorg ervoor dat ze voldoende kunstlicht of daglicht ontvangen. Indien mogelijk, plaats de levende muur in de buurt van een raam of dakraam dat direct zonlicht ontvangt. Natuurlijk licht kan worden aangevuld met kunstlicht. Gewone gloeilampen zal niet voldoende licht voor de planten, maar in wezen geen fluorescerend licht zal werken. Reguliere spaarlampen kan worden gericht of gericht naar de muur om hoogwaardige kunstlicht te bieden. Er zijn ook andere, meer gespecialiseerde kweeklampen die worden gebruikt voor planten. Een timer kan worden gebruikt om kunstmatige verlichting aan en uit te schakelen tijdens de dag en nacht. Zijn ons bewust van de dieren die in de muur kunnen leven, en hen te voorzien van schaduw en schuilplaatsen.
 6. 6
  Situeren de planten in de levende muur. De planten kunnen leven in de bodem of een hydrocultuur medium. Als de muur een primair zelfvoorzienend ecosysteem, moet het veel gemakkelijker in de grond als een plantmedium. De wand kan gedeeltelijk hydrocultuur, maar wees ervan bewust dat hydrocultuur chemische voedingsstoffen voor planten de niet-hydrocultuur component van de levende muur kan vernietigen of verstoren.
 7. 7
  Water en bemesten van de planten. Verschillende planten hebben vooral water en kunstmest eisen. Over-water en onder-gieter resulteren in ongezonde planten, en misschien schadelijke schimmelgroei. Gebruik levende, organische meststoffen aan nuttige micro-organismen te introduceren aan de muur. Als dieren leven in de muur, wees niet te hun directe omgeving en de water-en voedselvoorziening met potentieel giftige kunstmest vervuilen. Gebruik meststof met mate, als het gemakkelijk kan doden de planten en andere organismen die deel uitmaken van de levende muur.

Tips

 • Start een eenvoudige levende muur eerst met diverse potplanten en welke gedijen best in de gekozen omgeving. Bouw dan een meer gecompliceerde levende muur met de planten die goed hebben bloeide in het milieu.
 • Als het maken van een levende muur in een kantooromgeving, hebben elke werknemer brengen een plant.

Waarschuwingen

 • Irrigatiesystemen die binnenshuis worden gebruikt kan uitgebreide waterschade veroorzaken.