Wkinl

Hoe om te zorgen voor een kameleon

Dus je wilt om te zorgen voor een kameleon? Kameleons zijn uitstekende huisdieren, maar het bezit van een kameleon is niet eenvoudig. Het kost veel verantwoordelijkheid en je moet wat tijd gereserveerd voor het. Zoek uit wat voor soort je moet krijgen en de eisen voor de zorg voor een.

Stappen

Hoe om te zorgen voor een kameleon. Kies een soort van kameleon u wilt krijgen.
Hoe om te zorgen voor een kameleon. Kies een soort van kameleon u wilt krijgen.
 1. 1
  Kies een soort van kameleon u wilt krijgen. Elke soort vereisen meer of minder zorg dan anderen. Sommigen overleven op hun basisbehoeften. Een eenvoudiger soorten te verzorgen is een Veilded, Jackson's, of Panther Chameleon. Het wordt aanbevolen om een ​​kameleon te kopen op een leeftijd van 3-8 weken. Als u nieuw bent bij deze, koop dan een kameleon op een leeftijd ouder dan 6 weken.
 2. 2
  Koop een kameleon. Je moet de tijd en ruimte om te zorgen voor uw kameleon. Een 6-8 weken oude kameleon eenvoudig kan worden gebracht in een reptarium. Zorg ervoor dat u een reptarium behouden. Overwegen om een ​​aantal echte planten en nep planten, klimmen ledematen, en goede verlichting. Uw behuizing moet temperaturen veranderen, zodat de behuizing kan opwarmen uw kameleon of het afkoelen. De meeste kameleons goed doen met een nacht tijd temp van 70-75 en een overdag temp van 75-80. Een baskingspot gemaakt door een eenvoudige 60 watt huishoudelijke gloeilamp werkt goed. Zorg ervoor dat u uw temps te controleren. Ze moet ongeveer 85-90 in de baskingspot. Zij moeten in staat zijn om te verhuizen naar koelere krijgen in het geval de spot te warm wordt. Get goede kwaliteit full spectrum UVA / UVB-licht. Zorg ervoor dat het een lineaire buis. De compacte lamp type kan schade aan hun netvlies veroorzaken en maken ze blind. Het helpt om vitamine D te produceren voor opname van calcium. Hebben iemand verzorgen uw kameleon tijdens vakanties of een periode waarin u niet in staat om te zorgen voor het zijn.
 3. 3
  Voed uw kameleon. Kameleons eten insecten dus voeden met krekels en andere soorten insecten. U kunt ze kopen bij uw lokale dierenwinkel. Als er geen lokale dierenwinkel dan kan je altijd kopen ze online of per telefoon. Voed uw kameleon verschillende soorten insecten zoals wax wormen, meelwormen, super wormen, vliegen, motten en sprinkhanen. Probeer fruitvliegen voor jongere kameleons. Houd een dicht oog op uw Chameleons eetgewoonten, zodat u kunt voorspellen hoeveel het kan eten. Wees voorzichtig met eventuele veranderingen in hun eetgewoonte.
 4. 4
  Geef je kameleon water. Er is meer dan een manier om uw kameleon water geven. Gebruik een druppelsysteem. Probeer het gebruik van een plastic beker. Neem een ​​kop en maak een gat in de bodem van het en vul het met water. Plaats het op de top van uw behuizing. Koop een commerciële druppelsysteem. Spuitnevel uw kameleon. U kunt een spuitfles gebruiken. U kunt er een kopen bij elke winkel. Spuit het water op de bladeren in je kast. Kameleons drinken meestal van de bladeren. Zorg ervoor dat het water warm is. Maak het niet te warm hoor maken. Koop een drukspuit als je wilt. Haal ze bij uw lokale hardware winkel. Het laat je spuiten een zeer goede mist. Koop een automatisch vernevelaars, maar ze kosten veel en zijn moeilijk op te zetten. Handmatig geef uw kameleon water met behulp van orale spuit of knaagdier fles. Gebruik een spuit zonder naald. Krijgen bij een lokale apotheek. Drop rechtstreeks in uw kameleons mond, maar soms niet willen drinken op dat moment. Probeer de volgende keer en misschien zal het. Een knaagdier fles is vergelijkbaar, maar heeft een bal tip zodat kan het aantrekken van een kameleon in de richting van het. Zorg ervoor dat er zoet water in het. Leeg en droog na elk gebruik.
 5. 5
  Interactie met uw kameleon is niet nodig. Kameleons kan worden agressiever uit veel interactie. Het voeden van uw kameleon met de hand is een goede manier om te communiceren, dus het zal niet zo agressief naar u toe.
 6. 6
  Houd uw behuizing schoon. Verwijder eventuele dode dingen op de bodem of anders parasieten en bacteriën zullen komen. Verwijder de kameleon van de behuizing, zodat het niet zal worden verstoord. Maak een reinigingsoplossing met behulp van water, afwasmiddel en bleekwater. Spuiten op de muren, vloeren, en zoiets als nep planten, niet de echte planten. Gebruik een papieren handdoek te reinigen en te drogen. Mist uw behuizing en, nogmaals, afdrogen met een schone papieren handdoek.

Tips

 • Houd een thermometer in je kast, zodat u kunt de temperatuur van het te controleren.
 • Als uw kameleon lijkt te zijn ziek, hier zijn enkele voorkomende ziekte die zich kunnen voordoen.
 • Doe wat nep wijnstokken in uw behuizing.
 • Een aquarium is aanvaardbaar voor een jonge kameleon, maar wilt u misschien een reptarium kopen voor een betere luchtcirculatie. Een 4 maanden oude kameleon kan een grotere behuizing nodig.
 • Als uw kameleon lijkt te stikken op insecten, geef ze kleinere plaats.
 • Stel vraag over uw kameleon van wie je het koopt uit. De verkoper zal informatie te hebben en zal je helpen.
 • Voed uw insecten goed met aardappelen, kool, wortelen, vis vlok, weinig vet katje chow, bijenpollen, en aardappelvlokken. Voed uw insecten goed, zodat u kunt voeden uw kameleon goed.
 • Kameleons zijn niet zo vriendelijk dus wees niet verdrietig al lijkt het niet zoals jij veel.
 • Kameleons hebben geweldige camouflage-Probeer niet om uw nieuwe huisdier te verliezen in zijn kooi!

Waarschuwingen

 • Gebruik de kameleon terug niet aanraken. Dit kan ook woede het.
 • Afgeraden om een ​​vrouwelijke krijgen. Zij moeten eieren leggen in de juiste omstandigheden, het graven onder de aarde, en zo niet, zal sterven.
 • Zorg ervoor dat de spray fles die u gebruikt is niet reeds gebruikt als uit een haarproduct. Dit kan fataal zijn voor uw huisdier. Een nieuwe kopen uit een winkel en reinig het uit.
 • Wilde kameleons zijn moeilijker te verzorgen en kunnen parasieten of ziekten hebben.
 • Te veel water kan problemen veroorzaken voor uw kameleon veroorzaken.
 • Vermijd het gebruik van schroeven in lichten. Als je geen gebruik maken van full spectrum lampen uw kameleon zou Rachitis krijgen.
 • Wild insecten kunnen pesticiden.
 • Forceer je kameleon uit de kooi of iets anders. Het kan woede het.
 • Grotere gevleugelde insecten zijn moeilijker te verteren voor een kameleon.

Dingen die je nodig hebt

 • Een Kameleon
 • Een Reptarium
 • levering van water en voedsel
 • verantwoordelijkheid
 • nep planten en echte planten