Wkinl

Hoe de zorg voor een luipaard schildpad

De Leopard Tortoise, officieel bekend als de Afrikaanse Leopard Tortoise (Geochelone pardalis) kan groeien tot ongeveer 2 meter lang en kan een gewicht tot £ 70 met de juiste zorg (en goede genen). Ze maken prachtige huisdieren en kunnen leven tot 80 jaar als gezond gehouden door hun leven. Hier is hoe te houden een luipaard schildpad healthy.You men kan krijgen voor ongeveer 150€ 0,00

Stappen

Hoe de zorg voor een luipaard schildpad. Koop een gezonde schildpad - Als u weet van een betrouwbare, gerenommeerde dierenwinkel die is gespecialiseerd in reptielen, kunnen zij een voor je hebt.
Hoe de zorg voor een luipaard schildpad. Koop een gezonde schildpad - Als u weet van een betrouwbare, gerenommeerde dierenwinkel die is gespecialiseerd in reptielen, kunnen zij een voor je hebt.
 1. 1
  Koop een gezonde schildpad - Als u weet van een betrouwbare, gerenommeerde dierenwinkel die is gespecialiseerd in reptielen, kunnen zij een voor je hebt. Beter nog, contact opnemen met een schildpad fokker en je krijgt een rechtstreeks van hen. U kunt ook een voor een reptiel expo. In beide gevallen onderzoekt uw nieuwe huisdier zorgvuldig alvorens het te kopen. Zorg ervoor dat de ogen zijn schoon en glanzend (niet troebel of wazige) en dat de fecale uitwerpselen zijn niet te vloeibaar. Niet pick-up van de weg.
 2. 2
  Maak een natuurlijke habitat - De luipaard schildpad is native gevonden in heel Zuid-en Oost-Afrika. Ze worden doorgaans aangetroffen in gebieden met droge of semi-aride klimaten. Zij verkiezen gebieden met veel gras. Je moet proberen om dit soort leefgebied emuleren voor uw 'captive' schildpad.
  • Door captive dit betekent niet wilde, niet per se in een kooi en nooit gevangen uit het wild - zie "Waarschuwingen" hieronder.
 3. 3
  Maak een outdoor gevangene habitat - Woont u in een warme, droge klimaat vergelijkbaar met die hierboven beschreven, bent u klaar om de natuurlijke habitat van de schildpad's emuleren door het bouwen van een outdoor pen voor uw nieuwe huisdier. (Dat is een onderwerp voor een apart artikel)
 4. 4
  Maak een overdekt gevangene habitat -. Vermijd het gebruik van een aquarium, omdat ze niet genoeg horizontale ruimte te bieden voor uw schildpad te zwerven rond in Begin met een mooi formaat pen of terrarium, althans 2'x2 'met gladde, 12' (min.) verticale wanden, zodat uw schildpad zal niet proberen te ontsnappen en dan per ongeluk omdraaien. Bedek de bodem van de pen met schoon papier (krantenpapier is goedkoopste) en vervolgens zette een laagje substraat met behulp van een combinatie van de volgende - blaft, zacht zand, droog gras. U kunt ook een aantal rotsen toe te voegen voor uw schildpad te zonnen op. Je moet zeker ook een soort van holle boomstam of andere grot-achtige bekleding voor uw schildpad zich terug te trekken tot wanneer hij het gevoel overweldigd door de hele wereld. Het belangrijkste is, geef je schildpad pen met goede warmte en verlichting. (Dat hieronder wordt behandeld in een stap)
 5. 5
  Zorg voor geschikte voedsel - Het luipaard schildpad voedt vooral op grassen in het wild. Voor intern gehouden schildpadden, een mengsel van grassen. Bladeren en stro zijn best. Velen hebben goede resultaten gehad met timothy boomgaard gras. Sommige hebben ook geconstateerd dat een mooie mix van lentegreens goed zal werken. Wees voorzichtig met groenten al - te veel natvoer kan spijsverteringsproblemen veroorzaken en zal leiden tot overmatig zachte, stinkende ontlasting. Het is goed te cultiveren onkruid en wilde planten in uw tuin die zijn smakelijk voor uw schildpad, zoals: klavers, paardebloemen, wilde gras... etc.
 6. 6
  Selecteer de juiste warmte en licht - Uw schildpad zal twee belangrijkste bronnen van licht nodig voor daglicht en warmte. Voor het daglicht, moet je een UVB-lamp (100 watt) te kopen om het volledige spectrum van het licht van de zon na te bootsen. Ook bieden natuurlijk licht voor mogelijke uw man wanneer. Voor de avonden, gebruik dan een 60 watt rode warmtelamp om de kooi warm te houden. Het is goed om de lampjes op timers, zodat ze automatisch aan en uit en houdt de kooi op een vrij constante temperatuur. De temperatuur moet gemiddeld rond de 100 graden C. het mag nooit worden veel koeler dan 70 (F) of hoger dan 100 (F). Gebruik een kleine schijf thermometer te zien op de warmte te allen tijde. De timing en het vermogen van de lichten nodig.
 7. 7
  Zorg voor geschikte supplementen - Een supplement dat kan worden gevoerd aan de schildpad is het Mazuri schildpad eten. De Mazuri schildpad pellet is ontwikkeld voor Galapagos schildpadden maar kan schildpad eigenaren hebben gevonden dat het goed werkt met veel andere schildpadden. Door hun groeisnelheid, hun vraag naar calcium en mineralen sporenelementen is hoog. Een calcium-D3 supplement moet dagelijks worden verstrekt aan jongeren en ook voor volwassenen minder vaak.
 8. 8
  Enable socialisatie - Schildpadden zijn meestal solitaire dieren in het wild, maar ze zijn niet een keer in de zoveel tijd tegen een beetje aandacht, vooral als ze ouder worden. Wanneer uw schildpad is nog een baby, beginnen socialiseren hem door hem voorzichtig oppakken en houdt hem in de palm van je hand. Druk niet op zijn schelp of schreeuwen tegen het naar buiten komen, want dit zal afschrikken en benadrukken uw schildpad. In plaats daarvan, laat het meteen dekking in zijn schelp totdat het klaar is om uit te komen uit eigen beweging. Als uw schildpad opgroeit en realiseert u bent zijn eten en zorgaanbieder, zal het comfortabel genoeg om recht uit je hand eten zijn, kan het zelfs laten het huisdier soms.

Tips

 • Als je een schildpad, is het een goed idee om te zorgen voor een conciërge voor het in het geval van uw overlijden en dit opnemen in uw testament, zodat het op kan leven gelukkig, zelfs nadat je voorbij.
 • Een luipaard schildpad is strikt een herbivoor, dat betekent dat het zou geen vlees, zuivel of ander voedsel met een hoog eiwitgehalte worden gevoed.
 • Als uw schildpad ouder wordt zal het een grotere kooi nodig, dus moet je van plan om dit nog voordat u uw schildpad te kopen. Je moet vooruit te plannen om uw schildpad te voorzien van een goede leefomgeving in alle fasen van zijn leven.
 • Hou van je schildpad en behandelen het als een van de familie, altijd waardoor het wat het nodig heeft en onthouden wat het niet zou moeten hebben. Als u dit doet, zal uw schildpad hebben een hoge kwaliteit van leven en het zal u zeer waarschijnlijk overleven.
 • Leopard Schildpadden hebben geen goede starter huisdieren of huisdieren te maken voor kinderen, omdat ze vereisen veel zorg en moeten rustig, weinig stress leven.

Waarschuwingen

 • Druk niet op zijn schelp of kooi. Dit is zeer storend en vervelend te.
 • Geen ijsbergsla! Ijsberg is verstoken van voedingswaarde en is geen acceptabele bron van voedsel voor uw schildpad.
 • In Zuid-Afrika is het tegen de wet om alle inheemse schildpad (bijv. de Leopard schildpad) in gevangenschap te houden, zonder een vergunning van Nature Conservation.
 • Laat hem nooit buiten op een koude avond en laat nooit zijn pen te koud. De schildpadden zijn zeer gevoelig voor infectie van de luchtwegen en zal waarschijnlijk sterven als links in koele temperaturen te lang.
 • Sommige schildpad voedsel of schildpad voedsel kan zijn ok zeggen voor een doos schildpad enz.. Dat maakt het niet goed voor je Leopard te maken omdat een doos schildpad is een omnivoor en eet zowel groenten en vlees.
 • Vangen nooit een schildpad (of een ander huisdier) uit het wild. Het is onaardig en onmenselijke en ze dragen vaak bacteriën en ziekten die uw huishouden kunnen infecteren.
 • Schildpadden staan ​​bekend als zeer traag, maar toen bang dat ze eigenlijk heel snel kan rennen. U kunt in de verleiding om uw schildpad te verleiden om te draaien, omdat je denkt dat het leuk is om te zien. Doe dit niet. Hun kleine harten kan het niet aan en het is zeer stressvol voor hen te lopen voor hun leven herhaaldelijk.
 • Vermijd het kopen van uw schildpad online of via een huisdier makelaar als dat mogelijk is. Dit zal niet toestaan ​​dat u om uw nieuwe huisdier op voorhand te onderzoeken, en de scheepvaart proces zal onnodige stress op uw huisdier voordat je ontvangt het zelfs.