Wkinl

Hoe maak je een kersenbloesem boom groeien

Het Japanse woord voor kersenbloesem is Sakura en is vrij vertaald als 'Japanse sierkers. " De bloemen worden aangeduid als kersenbloesems. Er is een algemene misvatting dat deze bomen produceren kersen, maar ze eigenlijk niet doen. De vruchtdragende kersenboom is een heel ander soort boom. De naam van de kersenbloesem boom komt uit de zachte en mooie pastel roze bloesems die ze produceren.

De kersenbloesem boom staat bekend om haar korte maar mooie bloeiende seizoen dat eindigt met een onvermijdelijke val op de grond. Voor Japanners, dit symboliseert de manier van het menselijk leven, waar stijgende, bloeiende, en vallen zijn onderdeel van onze natuurlijke bestemming.
Als je zou willen om te planten en te groeien van een van deze bloemen produceren bomen, dan bekijk de onderstaande stappen.

Stappen

Hoe maak je een kersenbloesem boom groeien. Koop een zaailing of jonge kersenbloesem plant uit uw plaatselijke kwekerij.
Hoe maak je een kersenbloesem boom groeien. Koop een zaailing of jonge kersenbloesem plant uit uw plaatselijke kwekerij.
 1. 1
  Zoek een locatie. Als je planten in je achtertuin, zorg ervoor dat de plek waar je vinden heeft veel zonlicht en zorgt voor een goede afwatering.
 2. 2
  Koop een zaailing of jonge kersenbloesem plant uit uw plaatselijke kwekerij. Als u koopt van een lokale kwekerij, die u toelaat om planten die kunnen groeien in uw zone te krijgen. Kersenbloesems groeien goed in zones 9 tot 11. Als deze aanplant werden geproduceerd uit je zone, dat ze meer geschikt zijn voor transplantatie in uw omgeving zou maken. Echter, dit betekent niet dat andere kersenbloesems verkocht in andere plaatsen niet zou werken voor uw gebied. U kunt kwekerijen vinden zijn in zones waar kersenbloesems bloeien als uw beste middelen. Doe je onderzoek goed bij de aankoop van uw omgeving of online.
 3. 3
  Graaf een gat over een grootte en een half van de plant base met behulp van een spade of schop, als je een jonge kersenbloesem planten in plaats van een zaad hebt gekocht. Maak de wortels heel voorzichtig voordat u in het gat. Zorg ervoor dat u niet het gat te graven te diep, zodat de romp zal worden blootgesteld. Laat het ongeveer drie centimeter van de bodem op basis van te stijgen boven de grond.
 4. 4
  Voeg bodem mix. Kersenbloesems kan een verscheidenheid van pH tolereren. Neem contact op met uw kwekerij te vinden wat de beste pH voor de plant je hebt gekozen is.
 5. 5
  Water, en laat het goed uitlekken voordat het toevoegen van extra water.
 6. 6
  Solliciteer samengestelde meststoffen met mineralen slechts een keer per jaar. De voedingsstoffen worden langzaam vrijgegeven aan het wortelstelsel alleen als de planten zijn actief groeiende tijdens warm weer. NPK mengsel of stikstof, fosfaat en kalium (15-9-12).
 7. 7
  Geniet van uw briljante, mooie kersenbloesem!

Tips

 • Na bloei is verdwenen, zorg ervoor om ontbladeren, of verwijder oude bladeren van de boom, om nieuwe groei te stimuleren.
 • Als u plant uw kersenbloesem boom naast een pad, zal het vervaagde lentebloesems vallen op het oppervlak van een confetti van sierlijke bloemblaadjes te creëren.
 • Snoei takken minstens een keer per jaar.
 • Als je het te planten in een vochtige omgeving en met andere loof eromheen die zal groeien onder de boom, zal dit helpen om de bodem vochtig te houden.

Waarschuwingen

 • Let op de mos. Gebruik een tuinslang of handen aan het mos van de takken die de groei kunnen remmen houden.
 • Niet te zwaar te verzadigen met water.
 • Vermijd het kappen van takken aan de stammen, zoals eiken voor de takken mogen niet opnieuw te groeien.

Dingen die je nodig hebt

 • kersenbloesem zaailingen of jonge planten uit kwekerij
 • pot of planten gebied
 • bodem
 • bodem mix
 • meststof
 • water
 • elementaire tuingereedschap (spade, schop, snoeischaar)