Wkinl

Hoe maak je een plafondventilator installeren

Als u een ventilator aan het plafond te installeren, maar weet niet hoe, zal dit artikel u door de stappen.

Stappen

Hoe maak je een plafondventilator installeren. Schakel de stroom naar het licht van de stroomonderbreker of zekering in dienst paneel.
Hoe maak je een plafondventilator installeren. Schakel de stroom naar het licht van de stroomonderbreker of zekering in dienst paneel.
  1. 1
    Schakel de stroom naar het licht van de stroomonderbreker of zekering in dienst paneel. Zodra dit is gebeurd, maar dan moet je de lamp te verwijderen. Dit kan worden getest door het opgooien van een wandschakelaar of met behulp van een circuit tester op de eigenlijke lamp. Als er een reeds bestaande armatuur, verwijder het en maak de bedrading. U moet ook de oude steun brace uit de elektrische kast verwijderen en vast de nieuwe bevestigingsbeugel. Houd de kapjes dat de bestaande draden bij elkaar te houden als ze kunnen worden hergebruikt.
  2. 2
    Als er geen centrale lamp, bepaalt het midden van de kamer, met een van de volgende technieken. Maak de zijkant van nieuwe aansluitdoos van de ventilator rechtstreeks aan de dichtstbijzijnde balk.
    • Snap diagonale krijtlijnen uit tegenovergestelde hoeken van de kamer. De lijnen zullen kruisen in het exacte midden van de kamer. (Veel gemakkelijker.)
    • Gebruik een meetlint om de muren te meten, en vind de halve punten. (Als je echt niet in het bezit van een krijtlijn te krijgen.)

Monteer de aansluitkast

  1. 1
    FAN stemde BOX FAN>. Het zal best aan het oude werk (geen nieuwbouw) stijl te kopen als je geen toegang hebt tot het plafond van boven hebben. Er zijn twee soorten: een ventilator gewaardeerd doos is bedoeld om een bestaande dwarsbalk straddle, deze stijl kan makkelijker te installeren, maar vereist dat je de balk in plaats van te voorkomen vinden. Het andere type heeft een verstelbare bar die uitzet om overspannen tussen twee balken, kan het een beetje meer betrokken te installeren, maar kunnen meer montage locatie keuzes. Beide typen werkt even goed.
  2. 2
    Na het bepalen waar u de ventilator te installeren, te beoordelen uw vermogen om macht te krijgen om het te. Zie de sectie tips hieronder voor een aantal ideeën voor een stroombron. Pas deze locatie als dat nodig is. Daarna, snijd een gat met de hand met een gipsplaat zag, net groot genoeg om rond te voelen met je vingers om te controleren op mogelijke obstakels voor het vak. Dit kleine opening zal patchen makkelijker als het een ongeschikte locatie.
  3. 3
    Na het bepalen er geen obstakels zijn, (kabels, leidingen, framing leden, enz.) Sporen de ventilator beoordeeld aansluitkast op het plafond en snijd het uit met de gipskartonplaten zag worden geïnstalleerd.
  4. 4
    Bij installatie in een keuken of eetkamer, en de bestaande krachtbron die u kiest om te gebruiken kan worden op grotere, # 12 draad. Ongeacht de locatie, als de voedingsbron is via # 12 draden, moet u # 12-2 of gebruik # 12-3 in plaats van # 14-2 of # 14-3 eventuele hierna aangeduid met " * "(Een algemene regel is om verschillende grootte kabels nooit met elkaar te verbinden).
  5. 5
    Vis a # 14-2 * of # 14-3 * kabel van een schakelkast die heeft zowel een # 14 * geschakeld 120 volt hete draad en nuldraad aan de ventilator locatie. Als uw ventilator heeft een draadloze afstandsbediening, kunt u wensen om direct te laden uit een 120 volt stekker. Beter nog, installeren en voer een nieuwe schakelkast uit het stopcontact - die op hun beurt voeden de ventilator. Als je ooit besluit om de ventilator te verwijderen en te vervangen door een lamp, zal er een muur schakelaar om het onder controle te houden.
  6. 6
    Gebruik # 14-2 * kabel als je wilt ofwel: A) de macht van de zowel de ventilator en licht (indien van toepassing) in-en uitschakelen van een schakelaar. B) de macht van de ventilator en / of licht aan en uit met een RF afstandsbediening meegeleverd met de ventilator of afzonderlijk aangeschaft.
  7. 7
    Gebruik # 14-3 * als u wilt: C) de macht van de ventilator onafhankelijk van het licht door twee schakelaars in dezelfde doos.
  8. 8
    Running # 14-3 * biedt de mogelijkheid om een, B of C bedradingsmethoden bovengenoemde doen, en als zodanig biedt de grootste flexibiliteit met weinig extra kosten.
  9. 9
    Met behulp van geschikte connectoren waar nodig, Leid de kabel in de doos ventilator via de kabelinvoeropeningen.
  10. 10
    Zet de ventilator rated box junction box volgens de instructies van de fabrikant. Alle fans trillen tijdens het hardlopen. Je mount moet in staat zijn om deze constante stress te weerstaan, is dit de reden waarom de National Electrical Code (NEC) mandaten het gebruik van ventilator beoordeeld dozen. Veel mensen zijn gewond geraakt als gevolg van het niet monteren voorafgaand aan deze NEC verandering. Gebruik van de ventilator rated dozen vermindert dit risico.
  11. 11
    Bepalen of een speciale mount is vereist. Bij het monteren van een balken of schuin plafond, sommige fans vereisen specifieke mounts voor pitch die al dan niet kan worden opgenomen met de ventilator. De meeste fans echter onder een universele houder die een fan zal ondersteunen van "normale" horizontaal door de meeste voorkomende dakhelling hoeken. Kies degene die het beste past bij de toepassing. Aflopend baleinverlengstukken worden toegevoegd om de ventilator te verlagen tot het gewenste niveau.

Sluit de ventilator

  1. 1
    Op de doos fan: Als u gebruik # 14-2 of # 12-2, bevestig de draden aan de ventilator door het volgen van de standaard kleurcodering schema: switch kabel wit op wit, switch kabel kale (of groene) ventilator aan ventilator grond / groen, switch kabel zwart op zwart en blauw ventilator (indien aanwezig) fan.
  2. 2
    Op de doos fan: Als u koos voor de # 14-3 of # 12-3 voer, heb je een switch kabel zwart, rood, wit en kaal (of groen). Bevestig de draden aan de ventilator door het aansluiten schakelaar witte kabel te waaieren wit, switch kabel kale (of groen) aan de grond / groen, switch kabel zwarte ventilator op zwart en switch kabel waaier rood naar blauw ventilator.
  3. 3
    Op de schakelkast: Als u twee wandschakelaar of controles in de zelfde doos, alle gronden (kale & groene draden) met elkaar te verbinden. De groene schroef of groene draad op elke schakelaar moet worden aangesloten op de grond draad bundel. Wirenut deze verbinding en duw in de richting van de achterkant van de doos. Sluit de stroombron witte kabel naar ventilator witte kabel, wirenut en duw richting de achterkant van de doos. Met schakelt georiënteerd te lezen aan en uit, sluit een 6 - 8 inch zwarte draad tussen stroombron zwarte kabel (of warm) en de bovenste schroef op elke schakelaar. Sluit de kabel van de ventilator rood aan de onderkant schroef op schakelaar # 1, en ventilator zwarte kabel naar de bodem schroef op schakelaar # 2. Als alles correct is aangesloten, zal schakelaar # 1 het licht te bedienen en schakelen # 2 draait de ventilator. Als u wilt ventilatorsnelheid variëren van de schakeldoos, moet je een fan speed controller voor switch # 2 vervangen. Een dimmer kan worden gebruikt in plaats van schakelaar 1 om de lichten dimmen.
  4. 4
    Op de schakelkast: Als via een wandschakelaar, de bedrading voor de blanken en de gronden zijn dezelfde als hierboven. Sluit de voeding kabel zwart (warm) naar de bovenste schroef van de schakelaar. Als u wenst om het licht te bedienen via wandschakelaar: sluit de ventilator zwarte kabel op de stroombron en de ventilator kabel rood naar de schakelaar, omdat de macht is altijd beschikbaar om de ventilator, het kan worden onafhankelijk van de stand van de schakelaar door de pull bediend keten en het licht zal worden aangedreven door de wandschakelaar. De draadverbindingen te keren naar de schakelaar en stroombron om de ventilator te regelen door de schakelaar en het licht door de pull-keten.
  5. 5
    Bij gebruik van een externe, sluit de ventilator zwarte en witte draden die rechtstreeks op een voedingsbron die altijd aan (uitlaat of lijn kant van een schakelaar). Draad de remote ontvanger volgens de instructies die bij het - hoogstwaarschijnlijk voedingsbron kleur om remote input kleur (zwart op zwart, wit op wit) en ventilator / lichte kleur om remote uitgang kleur (zwart op zwart, wit op wit, blauw naar blauw).
  6. 6
    Bedek elke verbinding met een draad moer. Houd extra draden uit de weg door in de elektrische doos duwen. Tijdens werkzaamheden aan de ventilator bedrading, gebruik de "bedrading haak" dat wordt verstrekt aan de ventilator op te hangen.

Monteer de ventilator

  1. 1
    Volg de specifieke instructies van de fabrikant eerst. De meeste ventilatorbladen hebben een tweeledige bevestiging, met behulp van schroeven die door gaten in de bladen en op de tanden komen. Deze moeten veilig worden opgesteld, maar niet zo strak dat de draden beschadigd zijn of de gelamineerde bladmateriaal is crushed.On veel fans vindt u de tanden moeten ook het motorhuis te worden gemonteerd. Als dit het geval is, monteren voordat de tanden zijn aangebracht op de bladen zelf.
  2. 2
    Zodra u begint met het monteren van de mes / beugelgroepen aan de ventilatormotor, kunt u 3 of 4 handen als het een lastige taak kan zijn.
  3. 3
    Instructies van de fabrikant kan zeggen anders, maar als de ventilatorbladen zijn minder dan lengte van een schroevendraaier verwijderd van het plafond, kan het best zijn om de messen te installeren voordat opknoping van de ventilator.
  4. 4
    Sommige fans maken gebruik van een "speed ring" die u toestaat om de messen op de grond monteren en vervolgens voeg ze toe aan de motor nadat deze aan het plafond is gemonteerd. Om dit te doen:
    • Bevestig elk blad aan de speedring, bevestig vervolgens de samengestelde ring om de motorunit met rubberen grommets en bevestigingsschroeven.
    • Bevestig het deksel over de snelheid ring en installeer de decoratieve afdekplaat.

Hang de ventilator

  1. 1
    Installeer de hanger beugel op de doos met schroeven en borgringen. Als er geen lock ringen worden geleverd, moet u de aankoop sommigen als ze voorkomen fan trillingen van het losdraaien van de schroeven in de tijd. De hanger beugel kan ofwel een halve bal hanger of een haak-soort hanger te aanvaarden, afhankelijk van uw ventilator. Hoe dan ook, wordt de hanger voorzichtig gleed in de beugel. Draai de halve bol soort hanger totdat tabblad de hanger beugel wordt uitgelijnd met de groef in de bal hanger.
  2. 2
    Bevestig de ventilator luifel aan de ventilator motorhuis door schroeven de montagering op zijn plaats. Als u een hoge plafonds, kunt u ook wilt een hanger pijp hechten.
  3. 3
    Hang het gemonteerde motorunit van de twee haken aan de bevestigingsbeugel.
  4. 4
    Sluit de draden, te beginnen met de aardedraad. Zorg ervoor dat het zwarte huis draden aansluiten op de zwarte ventilator draden, en het witte huis draden aan de witte ventilator draden. Sluit de grond draden uit de doos, de ventilator en de voeding samen met een draad moer. Plooi alle draden in de luifel en zet de luifel aan de montagebeugel.
  5. 5
    Slip het plafond bedekken tot de volledige hoogte en draai deze op zijn plaats.
  6. 6
    Bevestig de ventilatormotor aan de bevestigingsbeugel met de bijgeleverde schroeven. Schakel de stroom weer aan en zorg ervoor dat de aansluitingen goed zijn - denk aan zowel de wand-schakelaar en de Trekschakelaar op de ventilator in de "On" positie.

Installeer het licht (indien van toepassing)

  1. 1
    Voor toegang tot de bedrading die drijft het licht, draai de schroeven waarmee de kap van de ventilator schakelaar huisvesting steun op de bodem te houden. Met de kap verwijderd, zult u een bundel van draden te zien. Van deze draden worden twee worden gelabeld voor gebruik met het licht kit. Men zal wit (neutraal) zijn en de andere zal zwart, rood of blauw (warm) zijn. Sommige fans en licht kits maken gebruik van een stekker en aansluiting in plaats van afzonderlijke draden.
  2. 2
    Voordat de bedrading van de lamp echter installeer de adapter ring die bij de ventilator kit beugel. De adapter dient als een vermindering van ring voor de behuizing van de lamp. Bevestig de adapter ring met de meegeleverde schroeven.
  3. 3
    Trek de twee gelabelde draden door de adapterring, til de lamp en maak de bedrading. Doe mee met de twee witte draden met een kroonsteentje en het competitieprogramma's zwarte draad aan op de resterende gelabelde draad beugel. Als de ventilator en het licht hebben een stekker en aansluiting voor een verbinding, hen eenvoudig te sluiten door de stekker in de aansluiting. Bevestig het licht kit om de ventilator met de meegeleverde schroeven.
  4. 4
    Power-up en test uw verbinding. Controleer voor het trillen.

Tips

  • Gebruik alleen snelheidsregelaars (nooit een dimmer) om de snelheid van de ventilator motoren variëren.
  • Voor de toepassing van deze wiki, een voedingsbron is geen constante (kan alleen worden afgesloten op het elektrisch paneel of zekering) 120 volt, bestaande uit een hete (meestal zwart, maar soms rood of blauw) en een neutrale (bijna altijd wit ) kan er ook een kale of groene aardingsdraad zijn, ook. De neutrale moeten afkomstig zijn van dezelfde kabel (romex, bx, etc.) als het heet is. Deze bron niet beschikt over een nieuwe lijn loopt van het panel zijn, maar kan worden van een bestaande uitlaat of zelfs de lijn kant van een schakelaar waar sprake is van ten minste twee kabels met een zwarte en witte kabel in elke in de doos met de schakelen. Een meter of tester zal helpen bij het bepalen wat dat is de lijn (geschakeld of bron) en belasting (geschakelde) kant.
  • Als de ventilator is om buiten te worden geplaatst, moet nat-rated of vochtige-rated.
  • Inspecteer zorgvuldig de ventilatorbladen voorafgaande aan de verkrijging van de ventilator. Stapelen van de messen aan elkaar moeten potentiële evenwichtsstoornissen door kromgetrokken hout of kunststof bladen en gebogen metalen bladen en bevestigingsbeugels onthullen. Als een van deze voorwaarden aanwezig zijn, zal het als veroorzaken wiebelen en / of geluid bij het uitvoeren van - vooral bij hogere snelheden.
  • Voor speciale overwegingen bij het werken met een hugger ventilator aan het plafond, raadpleeg dan Hoe een hugger ventilator aan het plafond te installeren
  • Alleen "fan gewaardeerd dozen" moet worden gebruikt om paddle fans steunen. Volg de aanwijzingen van de fabrikant voor installatie. Schroeven moet zo strak mogelijk zijn, omdat losse hulpstukken kan de ventilator veroorzaken te wiebelen en veroorzaken teveel lawaai of slijtage.
  • Controleer de ventilator stil (als deze niet wordt gebruikt in een commercieel gebouw).
  • Als u het plaatsen van de ventilator in een slaapkamer of op een hoog plafond, zorg ervoor dat er een muur controle, of een externe.
  • Gebruik uitsluitend dimmers om de helderheid van het licht variëren. Probeer niet te dimmen compacte fluorescentielampen, tenzij de lampen specifiek gelabeld als dimbaar.
  • Volg de instructies van de fabrikant voor het balanceren. Controleer evenwicht over het gehele toerentalbereik van de ventilator.
  • De meeste steden vereisen een erkende elektricien om dit werk uit te voeren.

Waarschuwingen

  • Gebruik geen kracht schroevendraaier om schroeven vast - gebruik deze om de schroeven meest van de weg in, gebruiken handgereedschap voor de definitieve aanscherping te voorkomen strippen van de schroeven.
  • Selecteer een ventilator voor gebruik buitenshuis, dat geschikt is voor buiten of vochtige plaatsen.
  • De witte draad in romex is niet altijd de neutrale draad. Als je dat niet onder staan ​​de laatste zin, bel een professional.
  • Op sommige locaties is het verboden om in vaste elektrische bedrading installeren als je niet een erkende elektricien.