Wkinl

Hoe kan ik een ontmoeting met een krokodil of alligator overleven

Crocodilians - alligators, krokodillen, kaaimannen, en hun verwanten - doden honderden mensen per jaar. Terwijl de meeste van deze aanvallen zich voordoen in Afrika en Azië, zijn deze krachtige reptielen ook vinden in delen van Zuid-Europa, Australië en het zuiden van Europa. Crocodilians meestal niet onder mensen in hun dieet, maar in werkelijkheid zullen ze zo ongeveer alles eten als ze de kans. Zij zullen ook hun grondgebied krachtig te verdedigen, vooral tijdens paartijd. De beste manier om veilig te blijven in het leefgebied van deze dieren is om de dieren ruimte en voorzichtig rond het water waar ze kunnen leven geven. In het geval dat je wordt aangevallen, kunt u in staat om te overleven als je terug te vechten strategisch.

Stappen

Hoe kan ik een ontmoeting met een krokodil of alligator overleven. Blijf weg van geteisterde wateren.
Hoe kan ik een ontmoeting met een krokodil of alligator overleven. Blijf weg van geteisterde wateren.
 1. 1
  Blijf weg van geteisterde wateren. Vraag omwonenden en overheden over de aanwezigheid van krokodillen of alligators in meren en rivieren, en ga niet buiten de aangewezen gebieden of in water waar deze dieren aanwezig zijn. Het is vooral belangrijk dat u voorkomen dat het invoeren van het water in de schemering en 's nachts, wanneer de dieren zijn moeilijker te zien en wanneer ze het meest actief jagen.
 2. 2
  Wees je bewust van je omgeving. Als je gaat worden in of rond het water in een gebied waar crocodilians zwerven, is het noodzakelijk te allen tijde waakzaam te blijven. Alligators en krokodillen kunnen zich heel goed verstoppen in het water, vaak houden alleen hun ogen en neusgaten boven water of geheel onder te dompelen. Niet bengelen armen of benen van een boot in het water. Houd je afstand van het water tijdens het lopen op de wal - crocodilians frequent aanvallen vissers en mensen te verzamelen water op de wal - en vermijd dikke vegetatie die deze dieren voorziet van een goede dekking.
 3. 3
  Blijf ten minste vijftien meter afstand van alligators of krokodillen. Als je eenmaal gespot hebt ze, geef crocodilians een grote boog omheen. Vijftien meter is meestal voldoende op het land, maar tijdens paartijd, is het een goed idee om nog verder weg te blijven. Altijd blijf ver weg van nesten of baby krokodillen, als moeders zijn fel defensief. Crocodilians kan korte uitbarstingen van snelheid produceren op het land dat u kunt nemen bij verrassing als je te dichtbij. In het water, deze dieren zijn veel sneller dan de mens en voelen zich meer thuis, dus het is best hen zo veel mogelijk ruimte te geven.
 4. 4
  Vermijd verrassend de dieren. Als je ziet je gaat overal dicht bij een krokodilachtigen komen, maken lawaai door slapping het water met de roeispanen bij varen of een fluitje blazen, bijvoorbeeld. Blijf weg van rivieroevers wanneer je in bochten in een rivier. Krokodillen of alligators zonnen op de wal kan aanvallen uit zelfverdediging als je ze verrassen.
 5. 5
  Ren weg van het dier. Ondanks uw voorzorgsmaatregelen, kunt u per ongeluk komen gevaarlijk dicht bij een krokodil of alligator. Gelukkig crocodilians vertrouwen op het element van verrassing om prooi te vangen, dus het is zeer ongebruikelijk voor een van deze dieren aan een persoon op het land voort te zetten. Krokodillen en alligators zijn echter niet zo traag op het land als sommige mensen geloven, al zijn ze niet zo snel als veel andere mensen denken, ofwel. Het snelheidsrecord over land voor een krokodilachtigen is ongeveer 10 mijl per uur (ongeveer 17 kilometer per uur) en deze dieren groeien snel moe bij het rijden op het land, wat betekent dat zo lang als je kunt zien aankomen, elke tiener of volwassene in goede vorm met gemak sneller dan een van deze dieren. Weglopen van het water, zoals krokodillen en alligators zelden draaien op het land, tenzij ze proberen om weer in het water en buiten levensgevaar. De vaak herhaalde instructie om te draaien in zigzag is zinloos: de snelste manier om de afstand tussen het dier en u is om weg te lopen in een rechte lijn.
 6. 6
  Terug te vechten als je aangevallen. Terwijl het normale gedrag van krokodillen is om een ​​potentiële maaltijd (je) bijten en vasthouden tot geweld verwijderd, zullen ze soms (vooral bij het verdedigen jong of gebied) leveren een enkele, snelle defensieve hap en dan meteen laten gaan. Als dit gebeurt, gewoon proberen om weg te komen van het dier zo snel mogelijk. In roofzuchtige aanvallen echter, evenals in een aantal defensieve aanvallen, het dier niet laten gaan en zullen vaak proberen om een ​​persoon te slepen in het water of onder water. Crocodilians kan onder water blijven veel langer dan de mens kan, dus de enige hoop op overleving als je aangevallen op deze manier is om terug te vechten en weg te komen. Gewoon worstelen en proberen te trekken vrij is meestal zinloos en kan het dier te induceren in te gaan op een onderwater dood roll, waarbij een arm of been vast te zitten in de mond van de krokodil waarschijnlijk zal worden opgelicht. Een doelbewuste, opzettelijke aanval op het dier is dus een betere optie.
  • Ga voor de ogen. Het meest kwetsbare deel van een krokodil of alligator's lichaam is zijn ogen. Probeer de ogen met wat je bij de hand hebt geraakt of poke: een roeispaan, een stok of een mes. Zelfs je handen kan zijn effectieve wapens als je de ogen van het dier kan raken. Een Florida tiener onlangs ontsnapte een alligator die hem in het water had gesleept door jammen zijn duim in het oog van de alligator.
  • Ga voor de neusvleugels of oren. Hoewel niet zo gevoelig als de ogen, kan de neusgaten en oren effectief worden aangevallen. Een harde klap of een snee op een van deze gebieden kan het dier veroorzaken voor u vrij. Veel mensen zijn gered van een krokodil of alligator's kaken wanneer andere mensen snuit van het dier hebben geraakt met een paal of club.
  • Ga voor de palatale afsluiter. Crocodilians hebben een flap van weefsel achter de tong die hun kelen dekt wanneer ze in water onderdompelen. Deze flap voorkomt dat water stroomt in hun keel en daarmee voorkomt dat de krokodil van de verdrinkingsdood toen zijn mond open is. Als je arm of been zit vast in een krokodil van mond, kunt u in staat om deze klep wrikken beneden. Water zal dan stroomt in de keel van de krokodil, en de dieren zullen hoogstwaarschijnlijk laten gaan. Harde stakingen aan deze klep kan ook leiden tot het dier om u vrij te laten.
 7. 7
  Onmiddellijk medische hulp inschakelen. Een crocodilian mond herbergt een enorme hoeveelheid bacteriën en infecties is bijna gegarandeerd als een hapje wordt niet behandeld te worden.

Tips

 • Krokodillen en alligators zich het veiligst voelen in het water, dus als je varen en komen over deze dieren op het land, zullen ze waarschijnlijk glijden in het water. Dit kan beangstigend zijn, als het lijkt dat ze aanvallen, maar meestal zijn ze gewoon onder water gaan te verbergen, en ze zullen daar blijven tot je weg bent. Toch, probeer dan om het gebied snel te verlaten, en niet wagen in het water of bengelen uw armen of benen overboord.
 • De kaken van alligators of krokodillen zijn zeer sterk wanneer ze dicht, maar ze hebben serieus zwakke spieren voor het openen van hun kaken, dus als je vasthoudt aan een gesloten alligators mond met twee handen het zal nooit in staat zijn om ze te openen. maar vergeet niet het lichaam kan nog steeds gevaarlijk bewegen, zodat het zich kan onttrekken.
 • Houd huisdieren veilig in krokodilachtigen land. Laat je niet zwemmen in water dat wordt bewoond door krokodillen of alligators, en houden aan de lijn tijdens het wandelen in de leefomgeving van deze dieren. Huisdieren worden vaak aangevallen door krokodillen, en je kan ook worden aangevallen als uw huisdier kwelt een van deze dieren of vangt de aandacht als potentiële prooi.
 • Crocodilians kunnen memoriseren reizen routes en campings. Bij het kamperen in het leefgebied van deze dieren, hun kamp opgezet uit de buurt van water, en geen strooisel het gebied met etensresten. Als je het water moet benaderen of voer om water te halen, afwassen, of baden, doe dat dan met de nodige voorzichtigheid en vermijden dat dezelfde plaats elke keer. Krokodillen of alligators kan de aanwezigheid van voedsel geuren zin van gewassen vaat of kunnen merken dat je het verzamelen van water van een afstand en kan dus op de loer liggen voor het volgende keer kom je naar dezelfde plek.
 • Crocodilians zijn gekend om kleine boten, met name aan te vallen kano's, maar dan laat de menselijke bewoners alleen, zelfs als ze in het water zijn gegooid. Er wordt aangenomen dat de krokodillen of alligators te kijken van onder water een boot kan zien en denken dat het een andere krokodil of alligator. Ze vervolgens de boot te vallen als een verdediging van het grondgebied.
 • Alligators hebben over het algemeen breed, shovel-achtige snuit, terwijl de krokodillen zijn puntiger snuit. Alligators zijn te vinden in delen van de VS en in Zuid-China.

Waarschuwingen

 • Als de krokodil grijpt een arm of been, zal het proberen te rollen en draai het af. Wees klaar om onmiddellijk te beginnen draaien of rollen in dezelfde richting.
 • Tap geen krokodillen, opzettelijk of onopzettelijk (dwz door rommel of verlaten voedselschroot buurt van camp of bij water). Voederen van deze dieren kan ervoor zorgen dat ze hun angst voor mensen verliezen en zien mensen als een bron van voedsel. Het kan ook leiden tot een onmiddellijke aanval als de persoon te voederen te dichtbij komt.
 • Krokodillen en alligators doen zien mensen als prooi, kan dus niet-uitgelokte aanvallen optreden. Salt Water Krokodillen, gevonden in Australië en Azië en van Afrika Nijl krokodillen zijn vooral bekend om het aanvallen mens en soms lijken aangetrokken door het geluid van buitenboordmotoren (hoewel het is theorie dat ze boten aan te vallen als een verdediging van het grondgebied, omdat de motoren geluid zoals andere krokodillen).
 • Alles doen om niet raken in het water door een krokodil of alligator. Ze zijn sterker dan jij en het krijgen getrokken in het water zal u doen stik.
 • In plaatsen zoals de Noord-Australië kust, waar krokodillen leven, alleen maar omdat er geen krokodil teken rond betekent niet altijd dat je veilig bent. Krokodillen wagen in de oceaan en in beken en rivieren waar ze zijn onverwacht.