Wkinl

Hoe maak je een egel te kopen

Het kopen van een egel voor een huisdier kan ontmoedigend zijn als je niet weet wat te zoeken. Hier zijn een aantal eenvoudige stappen om u te helpen verstandig te kiezen.

Stappen

Hoe maak je een egel te kopen. Zorg ervoor dat het legaal is.
Hoe maak je een egel te kopen. Zorg ervoor dat het legaal is.
 1. 1
  Zorg ervoor dat het legaal is. Sommige rechtsgebieden niet toestaan ​​huisdier eigendom van een egel of kunnen beperkingen om specifieke redenen hebben. Zoek dit eerst uit voordat u uw hart op een egel.
 2. 2
  Be egel savvy. Lees op uw toekomstige metgezel voordat op zoek naar een. Dit zal u helpen om de aard van de egel te identificeren die u zoekt, zo goed als u te helpen met de vragen die je moet stellen (zie volgende stap). Daarnaast zal het te bevestigen in je gedachten als een egel is het juiste huisdier voor u.
 3. 3
  Nooit, nooit, nooit kopen een egel uit een dierenwinkel, of off van sites zoals Craigslist - Je wilt niet dat een baby uit een achtertuin fokker! Ze zijn bijna gegarandeerd een slechte temperament hebben en jongeren als gevolg van hun slechte genetica sterven. Ondersteunen geen dierlijke handel met voorkennis of achtertuin fok!
 4. 4
  Kopen van een baby van een gerenommeerde fokker! Een baby met u uit de jongste leeftijd mogelijk is zeer waarschijnlijk te binden sterk aan u en accepteer je veel sneller. Zorg ervoor dat de fokker grondig onderzoek, zoeken en vragen over deze dingen -
  • Hebben ze de kwaliteit ouders? Zorg ervoor dat ze stamboek dieren die duidelijk van WHS (wiebelende hedgehog-syndroom) en kanker zijn. Vraag om stambomen van de dieren te zien, en als je het gevoel alsof je extra voorzichtig zijn, bevestig met die andere fokkers die de stamboom gaat naar dat dier. Niet de aanschaf van een egel uit een achtertuin fokker die unpedigreed dieren fokt!
  • Gebruiken ze goede voedingsbodem ethiek? Vraag hen of ze oefenen inteelt, hoe vaak vrouwen worden gefokt, en hoe snel de baby naar huis gaan. Baby's zijn gespeend op 6 weken, maar mag niet de fokker laten tot minstens 7 weken oud.
  • Zorg ervoor dat ze hun hoglets goed socialiseren. Vraag hen hoe vroeg ze socialisatie, hoe vaak ze socialiseren beginnen, en voor hoe lang. Vraag hen wat hanteren methoden die zij gebruiken en wat de baby's zullen worden blootgesteld aan.
  • Zijn ze een vergunning? Fokkers mogen egels fokken en verkopen zonder een USDA licentie als de Fokker heeft 3 of minder vrouwelijke fokdieren. Meer dan 3 vrouwtjes een vergunning vereist.
  • Zijn ze een deel van de egel fokken gemeenschap? Vraag hen of het deelnemen aan forums, of zijn een deel van een groep zoals de Egel Breeders Alliance, Hedgehog Welfare Society, of het Internationale Hedgehog Association.
  • Heeft u goede zorg van uw egels te nemen? Vraag hen wat ze voeden hun varkens, wat voor soort kooi die ze gebruiken, wat stimulatie ze bieden, hoe vaak ze zijn schoongemaakt, en hoe vaak ze worden gefokt. Vrouwtjes mag nooit meer dan 3 keer per jaar worden gefokt.
  • Kan ik de egel terugkeren als dingen niet werken? Wees duidelijk over dit vanaf het begin.
  • Zijn er gezondheidsrisico garanties en vervangingen voor genetische ziektes aangeboden? Een goede fokker zal een levenslange vervanging garantie voor WHS en ten minste een 6 maanden genetische garantie bieden.
  • Kijk voor een transparante faciliteit die al hun fokdieren en praktijken toont op hun website. Iets anders heeft het recht om te worden beschouwd als verdacht.
 5. 5
  Het wordt niet aanbevolen voor de eerste keer eigenaars, maar u kunt de beslissing om een oudere egel te kopen van een particuliere eigenaar te maken. Deze egels er veel langer over om op te warmen aan u, en komen typisch met gedragsproblemen als gevolg van slechte of onvoldoende socialisatie. De verkoper dient te weten de leeftijd, achtergrond en conditie van de egel - stel vragen langs deze lijnen:
 1. 1
  • Hoe oud is de egel?
  • Waar kwam de egel vandaan? (Vraag voor elke "stamboom" papers indien relevant).
  • Wat heb je het voeden van de egel? Dit zal u helpen om de conditie van de egel te bepalen en of veranderingen nodig zijn of wanneer de voeding is een goede.
  • Hoe vaak is de egel is behandeld? U wilt een egel die is elke dag of om de dag behandeld. Alles wat minder is een waarschuwing teken van een slecht gehumeurd of slecht gesocialiseerd egel!
  • Wanneer was de laatste keer dat de egel is dierenarts gecontroleerd?
  • Zijn er eerdere of bekende gezondheidsrisico / gedragsproblemen?
  • Is de egel beminnelijk kinderboerderij / wat is zijn temperament?
  • Wat is de laatste keer dat het dier baadde / teennagels geknipt?
  • Wat voor soort kooi, beddengoed en speelgoed is de egel vroeger?
 2. 2
  Denk aan de volgende dingen voor jezelf wanneer je pick-up een potentiële huisdier, kijk eens goed naar de egel die u overweegt en vraag jezelf af:
 1. 1
  • Heeft de egel hebben schone, heldere ogen? Houden geen rekening met een egel met tranende ogen of conjunctivitis. Hetzelfde voor ogen die half gesloten, gezonken of hangende, dit is het onwaarschijnlijk dat een gezonde egel geven.
  • Heeft de egel een schone neus? Nogmaals, niet kiezen voor een egel met een loopneus. Luister naar de ademhaling, als je elke raspende geluiden hoort, op zijn hoede voor de mogelijkheid van een luchtweginfectie.
  • Zijn de oren schoon? Elke lozing of korsten moeten worden opgevraagd. Ophielden vlekken worden meestal veroorzaakt door de nabijheid van siblings en zolang deze zijn goed genezen, kunnen ze als een probleem worden afgewezen.
  • Is de onderbuik zacht en vrij van klitten?
  • Stel het naar beneden en bekijk het lopen. Gebruik uw gezond verstand bij de beoordeling van de gang, maar als het loopt normaal, alles is waarschijnlijk prima. Als het wiebelt, hinkt of trekt een pijnlijke grimas, de egel is waarschijnlijk niet in een gezonde conditie.
  • Is de egel reageren? Uw gekozen egel moet alert en geïnteresseerd. Een lusteloos egel is een teken dat niet alles is goed.
  • Controleer de stekels (stekels). Deze zijn een zeer goede indicator van de gezondheid. Als er geen kale plekken ontbrekende stekels of ongewone verkleuring, kan de egel niet in goede gezondheid.
  • Controleer het gewicht van de egel. Je kon voor het gewicht, maar je moet ook proberen om de algehele look van de egel te beoordelen voor jezelf. Je wilt niet dat een uitgehongerd egel (gezwicht-in de maag), maar moet kijken goed afgerond en mollig. Aan de andere kant, wil je niet een overgewicht egel die niet kan rollen tot een bal.
  • Vragen over eventuele blessures of korstjes. Als u verwondingen of korsten, vraag de verkoper hoe deze zich heeft voorgedaan. Denk goed na of dit zal invloed hebben op uw vermogen om de egel te houden. Het is een ding ganzenveer wonden te zijn genezen van dichtbij de bevalling, het is een ander om een ​​blinde egel, tenzij je echt zijn gewijd.
  • Controleer voor mijten! Als de huid knapperig rond de basis van de spoelen, kan de huid besmet met mijten of vlooien. Als alternatief, kan het een teken van een droge huid zijn. Hoe dan ook, vraag de verkoper wat er wordt gedaan om dit probleem te behandelen en bereid te houden van de behandeling, wanneer u kiest voor deze egel, totdat het probleem is opgelost.
 2. 2
  Test het temperament van uw gekozen egel:
 1. 1
  • Heeft de egel rolt wanneer je het oppakt? Net als bij mensen, egels zijn persoonlijkheden in hun eigen recht. Een verlegen egel zal langer duren om te rollen dan een meer extravert is.
  • Er is niets mis met een verlegen huisdier, het is alleen uw verwachtingen die een relatie met een dergelijk huisdier kan maart Als u wilt een meer extravert egel, kies er een die gemakkelijker ontrolt en vindt het niet erg je het hanteren zo veel. Het is waarschijnlijk dat een egel, dat gehanteerd zal veel beter inspelen. Vraag de verkoper van zijn gewoontes als je ze voor jezelf niet kunt zien.
  • Heeft de egel klik of pop bij jou? Een normale egel geluid is sissen. Als de egel maakt klikgeluiden, is het dreigend gedragen en waarschijnlijk een geschikt huisdier te maken zal zijn.
  • In het algemeen, de persoonlijkheid is niet sekse-specifieke, zodat u kunt kiezen voor een man of een vrouw volgens uw wil. Het is de persoonlijkheid en het gedrag dat je moet kijken naar de voet.
 2. 2
  100% zeker. Een tamme egel kan niet leven in het wild. Zijn leven is nu met jou. Re-homing de egel meerdere keren kan leiden tot gedragsproblemen en vertrouwen problemen met het dier. Er helemaal zeker van dat je dit metgezel voor het komende half decennium van je leven voordat je deze aanschaft.

Tips

 • In sommige opzichten, het kiezen van een hoglet is als het kiezen van een kitten: de meer uitgaande degenen zal worden gezien over kruipen, afrollen speels en gedragen in een extraverte manier, de stille, verlegen en knuffelig degenen zijn ook exposeren hun traits.Choose de persoonlijkheid die past uw behoeften en wensen.
 • Egels zijn solitaire wezens, de voorkeur om geen kooi-mate hebben. Teven tolereren andere vrouw beter dan twee mannetjes of een mix, maar toch zullen vechten als je een klein genoeg kooi. Kijk uit voor die. Echter, als u zelf meer dan een egel, is het raadzaam om ze apart te houden.
 • Vragen om een ​​bewijs van de dierenarts controles; denk woord van de verkoper voor het niet nemen. Zelfs als je niet hoeft te vragen over dierenarts controleert, kan het nuttig zijn om te vragen naar een dierenarts die zorgt voor egels, voor toekomstige doeleinden.
 • Egels leven 3-9 jaar. Egel leeftijd kan invloed hebben binding met u, maar is niet zo uitgesproken als bij sommige dieren. Het wordt niet aanbevolen voor elk eerst of anderszins onervaren eigenaar op te nemen egels uit vorige eigenaars. Ze nemen veel langer aan de nieuwe eigenaar te accepteren, meestal niet bond aan u, en 9 van de 10 keer komen met gedragsproblemen als gevolg van slechte socialisatie. Niet dat de geredde egels kan niet groot zijn huisdieren, maar het duurt kennis en inzet!

Waarschuwingen

 • Als er iets mis is met uw nieuwe egel gaat, zie je een dierenarts, zodat je professionele bewijs van het probleem wanneer u terugkeert naar de kweker of winkel om te klagen.
 • NOOIT los een ongewenste egel in het wild. U ondertekent haar doodvonnis als je laat hem los, want het is gedomesticeerd en zal niet weten hoe te overleven zonder jou. Uw beste inzet is om het terug naar de oorspronkelijke fokker / winkel, lokale dierenartsen of plaats borden in kranten / op berichten aan een nieuwe eigenaar te vinden als je opeens merkt dat je niet in staat om de egel niet langer houden.
 • Zorg ervoor dat de wettigheid van egels checken in uw regio!