Wkinl

Hoe maak je de doorvoer van een landmeter gebruiken

Kunt u ongeveer zien waar je veel lijnen gebruikt transit van een landmeter en tape, hopelijk een CAD-programma van een soort, en deze procedure.

Stappen

Hoe maak je de doorvoer van een landmeter gebruiken. Vast te stellen controle.
Hoe maak je de doorvoer van een landmeter gebruiken. Vast te stellen controle.
 1. 1
  Het pakket layout. Je moet de akte voor de woning, haar wettelijke omschrijving, en de kaart van de omgeving. Deze zijn verkrijgbaar op het kantoor van de provincie recorder. De akte kan andere documenten opgeven.
 2. 2
  Vast te stellen controle. U wilt om uit te gaan naar de woning en vind de "beginpunt", of POC, zoals beschreven in uw juridische documenten. Kijk voor alle veel hoeken en andere enquêtegegevens, zowel op uw woning en alle omliggende kavels die je toegang tot hebt. Deze kunnen in de vorm van "X" s gebeiteld in beton (zoals voetpaden of stoepranden) nemen, nagels, in asfalt, beton, op de toppen van de muren, en langs straat center-lijnen; betonijzer of andere metalen palen in de bodem, of stad markers, die kan gevonden worden onder kleine mangat-achtige covers (die op een kaart van het gebied moet worden weergegeven).
  • Een metaaldetector is nuttig voor nagels die vaak corroderen en worden verborgen in asfalt en voor de inzet, die vaak worden begraven. U moet vinden ten minste een van de in de juridische documenten genoemde punten. Hoe meer, hoe beter.
 3. 3
  Instelling van een dragende basis. Zoek een ander controlepunt minstens honderd meter of zo van een van je gevonden controlepunten. Hoe verder, hoe beter. Dit punt moet op de kaart van de omgeving (bijvoorbeeld de hoek van de andere partij op de weg).
 4. 4
  Stel een keurmerk. Zoek een plek waar je fysiek kunt zien als veel van uw controle mogelijk punten en de voor veel hoeken en, indien mogelijk, de achterste hoeken die u later wilt vestigen (je bent hier gissen, maar probeer). Markeer deze met een grote spijker, of spot van de verf zo nodig. Het merk moet stevig worden geplaatst, zodat het niet bewegen.
 5. 5
  Stel uw station. Opzetten transit of theolodite over de markering die u instelt. Dit kan lastig zijn. U kunt een kijkgaatje hebben aan de basis van het apparaat, of u kunt gebruik maken van een schietlood. Opzetten van het statief zodanig dat het apparaat is direct boven het merk, met het apparaat kijken meer of minder niveau.
 6. 6
  Niveau van het apparaat. Je moet twee bubbels en twee duim wielen hebben aan de basis van de unit. Passen ze zodanig dat beide bellen zijn gecentreerd. Nu controleer het kijkgaatje, en de positie van het apparaat aan te passen door het losdraaien van de plaat aan de onderkant en schuiven het apparaat zodat de markering op de grond is in het dradenkruis of onder het schietlood.
 7. 7
  Oriëntatie achter uw dragende basis. Je zal een helper met een paal nodig. Idealiter zal de paal een waterpas hebben, zodat de helper het rechtop kan houden. Ook als uw instrument meet afstand, het zal een prisma aan de top nodig. Nu, moet u het apparaat op nul. Met de helper van de stang, vinden het in de telescoop. Vervolgens, ontgrendelen de hoek schaal en draai deze zodat de indicator wijst naar 0 graden. Elektronische apparaten hebben een knop voor dit.
 8. 8
  Schiet je andere punten. Zet je schaal, en hebben de helper verhuizing naar elk punt dat u gevonden. Zicht van de paal en noteer de hoek op de schaal. Als je de afstand kunt meten, doe dat dan, je hoeft dit niet te doen voor verre punten, maar het helpt. Als u gebruik maakt van een tape, zorg ervoor om het strak te trekken en houd het niveau. Beide einden moeten op dezelfde hoogte. U kunt afstanden langer dan de band te meten door het markeren van punten ertussen. Gebruik de doorvoer te plaatsen precies langs de lijn tussen de doorvoer en het punt u meet.
 9. 9
  Inpakken. Je gaat doen wat wiskunde nu, en het zal een tijdje duren.
 10. 10
  Bereid een analyse. U kunt dit doen met papier, maar een eenvoudige CAD-programma is veel eenvoudiger. Begin met het uitzetten van de theoretische positie van elk punt dat u gevonden. Begin met elk controlepunt u gevonden, en gebruik maken van de documentatie om een ​​compleet plan dat uw pakket en alle punten die je gevonden hebt omvat construeren. Deze kaart MOET op schaal!
 11. 11
  Bereid data. Nu, begin met een nieuw vel overtrekpapier of een nieuw CAD-laag, of gewoon een andere kleur. Hier wordt u opnieuw de fysieke bewijs. Teken een cijfer voor de punt die u eerder hebt ingesteld, en trek een lijn die uw backsight. Nu, lijnen trekken naar elk schot je nam met de eerste regel als 0 graden. Als je afstanden, kunt u de exacte punten vast te stellen. Als u gebruik maakt van CAD, groep of maak een blok van al deze lijnen zodat u ze kunt verplaatsen als een object.
 12. 12
  Vertalen. De gegevens zullen nooit overeenkomen met de kaart precies, dus je moet een punt halen om een ​​beginpunt te vestigen. Plaats de gegevens over de kaart en zie hoe alles overeen komt. Als je een duidelijke veel hoek, moet je gebruiken als de andere gegevens lijkt consistent. Anders, gebruik uw gezonde verstand.
 13. 13
  Roteren. Draai het overtrekpapier of CAD block rond het punt eerder u hebt gekozen, het afstemmen van de gegevens naar de kaart. Je hebt nu heeft het standpunt van uw controlepunt-de plek waar je gemerkt in het begin.
 14. 14
  Controleren. Alle van de gemeten data moet nu overeenkomen met de kaart. Zo niet, dan moet je om uit te vinden waarom.
 15. 15
  Berekenen. Teken lijnen vanuit het controlepunt (op de datalaag) aan de veel hoeken (op de kaart) die je nodig hebt om in te stellen. Bepaal de afstand tot het controlepunt en hun hoek ten opzichte van het oriëntatie achter.
 16. 16
  Vind je hoeken. Ga terug en opgezet over het controlepunt en achterslag weer. Draai het instrument om de berekende hoek, en gebruik de tape om de afstand vast te stellen.
 17. 17
  Markeren de hoeken. Gebruik een vlek van verf of een houten staak. Als je niet alle hoeken kunt zien, het opzetten van een tweede controlepunt zichtbaar vanaf de eerste. Meten, toe te voegen aan de datalaag, het instellen van uw station over, en gebruik het eerste punt als oriëntatie achter om de resterende hoeken ingesteld. Herhalen als nodig is.
 18. 18
  Verwijder uw controlepunt (en). Je wilt niet later landmeters verwarren.

Waarschuwingen

 • Stel geen spijkers, staken, of gebeiteld "X" s bij je hoeken. Later, zou landmeters die zo goed ingesteld hoeken-die ze niet interpreteren. Gebruik een vlek van verf of een houten staak, of een ander niet-permanente methode.