Wkinl

Hoe je vierkante meters te meten

Weten hoe om vierkante meters te meten kan zeer nuttig zijn voor vastgoed verhuur en verkoop doeleinden, en het kan ook helpen om ace uw volgende geometrie-test. Om de vierkante meters van een ruimte te meten, hoef je alleen maar naar het plein voetmaten van al de verschillende delen van de ruimte te vinden en dan voegen ze samen. Als je wilt weten hoe je vierkante meters te meten, volg gewoon deze stappen.

Stappen

Hoe je vierkante meters te meten. Breken het gebied in beheersbare delen.
Hoe je vierkante meters te meten. Breken het gebied in beheersbare delen.

Vind de vierkante meters van een ruimte

 1. 1
  Breken het gebied in beheersbare delen. Als u problemen ondervindt bij het vinden van de vierkante meters, dan is het waarschijnlijk omdat je niet werkt met een nette omgeving met slechts een lengte en een breedte. De ruimte zou hebben pleinen uitsteekt af op verschillende plaatsen en kon onregelmatig worden gevormd. Het enige wat je hoeft te doen is het splitsen van de ruimte in nog vierkanten of rechthoeken. Om de vierkante meters, of het gebied, van de gehele ruimte te vinden, moet je de vierkante meters van de afzonderlijke ruimtes te vinden en dan voegen ze samen.
  • Teken vage lijnen scheiden van de verschillende secties.
  • Label ze A, B, en C voor uw gemak.
 2. 2
  Meet de lengte en breedte van de eerste ruimte. Met behulp van een liniaal of meetlint, vinden de lengte en de breedte van de eerste ruimte die je hebt gemaakt, Space A.
  • De lengte van de ruimte is 12 meter, en de breedte is 15 voet.
 3. 3
  Vermenigvuldig de lengte van de eerste ruimte van de breedte van de eerste ruimte. Of het gebied - - om de vierkante meters te vinden van de ruimte, maar vermenigvuldig de lengte maal de breedte, net zoals u zou doen met een rechthoek.
  • Vb: 12 ft x 15 ft = 180 vierkante meter
 4. 4
  Meet de lengte en breedte van de tweede ruimte. Laten we zeggen dat de lengte van de ruimte B is 20 meter en de breedte van de ruimte B is 10 meter.
 5. 5
  Vermenigvuldig de lengte van de tweede ruimte maal de breedte van de tweede ruimte. Dit zal leiden u naar de vierkante meters van de tweede ruimte te vinden. Hier is hoe je de vierkante meters van de ruimte B te vinden:
  • Vb: 20 ft x 10 ft = 200 vierkante meter.
 6. 6
  Meet de lengte en breedte van de derde ruimte. Laten we zeggen dat de lengte van Space C is 20 meter en de breedte van de ruimte C is 35 voet.
 7. 7
  Vermenigvuldig de lengte van de derde ruimte maal de breedte van de derde ruimte. Dit zal leiden u naar de vierkante meters van de tweede ruimte te vinden. Hier is hoe je de vierkante meters van Space C te vinden:
  • Vb: 20 ft x 35 ft = 700 vierkante meter
 8. 8
  Voeg de vierkante voetmaten van de drie ruimtes. Zodra u de som van het kwadraat voetmaten van de drie ruimten vinden, weet je de vierkante meters van de gehele ruimte. Hier is hoe je het doet:
  • Vierkante meters van Ruimte A + vierkante meters van Space B + vierkante meters van Space C = vierkante meters van de hele ruimte
  • 180 + 200 + 700 = 1080 vierkante meter

Leer een paar trucs voor het vinden van vierkante meters

 1. 1
  Vind de onderlinge aanpassing van vierkante meters. Als u op zoek bent naar een benadering van vierkante meters, kunt u ook proberen het meten van de buitenkant van uw huis en vervolgens af te trekken alle gebieden die niet meegewogen zal worden in de vierkante meters, zoals de veranda trap of garage.
 2. 2
  Vind de vierkante meters van een ruimte die is gevormd als een halve cirkel. Als er een deel van uw huis dat is gevormd als een helft van een cirkel, kunt u de vierkante meters van de cirkel vinden door het vinden van de oppervlakte van de ruimte als ware het een volledige cirkel en vervolgens te delen door de helft. Om dit te doen, gewoon meten de lange lijn die de "cirkel" snijdt in de helft van de diameter te krijgen.
  • Vervolgens delen door 2 om de straal te krijgen, en vervolgens stekker die in de vergelijking A = πr ^ 2 waarbij r de straal, en delen door 2 voor het gebied, of vierkante meters, van de halve cirkel te krijgen.
 3. 3
  Vind de vierkante meters van een ruimte die is bijna regelmatig gevormd. Als je het meten van een ruimte die is bijna volledig een vierkant of een rechthoek, met slechts een kleine vierkante of rechthoekige deel ontbreekt, meet vervolgens de vierkante meters van de hele ruimte, alsof het ontbrekende deel was gevuld inch Dan, vind het plein beeldmateriaal van het ontbrekende deel en het aftrekken van de totale vierkante meters om de vierkante meters van de ruimte te vinden. Dit bespaart u tijd.

Tips

 • Als u een oneven gevormde ruimte, breken in kleinere regelmatige vormen, afzonderlijk te meten, en samen te voegen de resultaten.