Wkinl

Hoe je wijnflessen recyclen

Nadat de kurk is geknald en wijn is genoten wat kan je doen met al die overgebleven wijnflessen? Als je hebt genoten van een fles met een sentimentele waarde of een die je had gespaard voor een speciale gelegenheid, je kan niet wilt de fles geven aan de recycling man. In plaats van alleen rekken het in je kast of pantry, hergebruiken die fles of flessen om iets nuttigs of gewoon kunstige creëren.

Stappen

Hoe je wijnflessen recyclen. Maak de traditionele, inspirerende wijnfles kaars.
Hoe je wijnflessen recyclen. Maak de traditionele, inspirerende wijnfles kaars.
 1. 1
  Maak de traditionele, inspirerende wijnfles kaars. Deze oude tijd favoriet is eenvoudig te maken en altijd leuk om te genieten. Je zelfs niet over een sluwe persoon te zijn - gewoon iemand die ambiance hunkert.
  • Selecteer een wijnfles met ofwel karakter en / of betekenis. Deze fles wordt eventueel gebruikt worden als een middelpunt of worden tentoongesteld in uw huis, zodat het vinden van een fles die je liefde.
  • Drink de wijn (verantwoord) en schoon uit fles. Vul de fles met warm water en een mild afwasmiddel. Laat het inwerken en daarna afspoelen en drogen.
  • Kies een lang taper kaars. Controleer de onderkant van de kaars om ervoor te zorgen dat het past nauwsluitend in de top van uw wijnfles. U kunt ook om kleur te coördineren uw fles met uw kaars.
  • Wikkel dubbel zijdig, onzichtbare tape rond de onderkant van de kaars, zodat het zich houdt aan de top. Zelfs als de kaars past mooi in de fles top, wikkel een ring van dubbelzijdige tape rond de onderkant van de kaars voor de verzekering. Het laatste wat je wilt is voor de brandende kaars te tuimelen uit de fles openen op uw vloer of tafel.
  • Plaats kaars in de bovenkant van de fles, naar beneden te duwen zachtjes, maar stevig te zorgen dat past snuggly. Wees niet te agressief als je de kaars kon breken.
  • Licht kaars en laat het druipen naar beneden vallen van de zijkanten van de fles. Overweeg het plaatsen van een coaster of klein plaatje onder het flesje te voorkomen dat hete wax druppelen op uw meubels.
 2. 2
  Gebruik wijnflessen tot specerijen, rijstgerechten en pasta's te houden. U kunt het ook gebruiken als een olijfolie of handzeep dispenser ook.
  • Indrinken wijn en dan schone fles met warm water en een mild afwasmiddel. Zorg ervoor fles volledig droog is voordat u als u zal worden vullen met droge waren. Schoon en sla vervolgens de kurk of schroefdop.
  • Maak labels voor elke fles of je kan een groot plein te schilderen op de voorzijde van de fles met krijtbord verf op het etiket du jour genereren. Als u liever een handgemaakte label te maken, bezoek de kantoorboekhandel voor verschillende soorten etiketten die je kunt gebruiken in uw printer of voor de hand schrijven. U kunt ook zelfklevende laminaat kopen om het label te dekken nadat je het hebt gemaakt voor flesjes gevuld met een vloeistof (zoals handzeep of olijfolie).
  • Vullen fles met gewenste specerij of gedroogd goed. Zorg ervoor dat u gemakkelijk kunt gieten of halen de specerij of gedroogd goed nadat de fles is gevuld (door gieten, etc.).
  • Kurk de bovenkant of schroef op het deksel. Zorg ervoor dat het deksel of kurk is schoongemaakt en gedroogd, zodat je niet mengen wijn met nieuwe voeding.
  • Overweeg het gebruik van een stevige fles om bulk rijst te houden etc. Gelukkig wijnflessen komen in een verscheidenheid van vormen en maten - dit kan betekenen dat je nodig hebt om verschillende wijnen te proberen om de fles vast te houden.
 3. 3
  Ontwerp een verlichte middelpunt voor uw tafel. Van ideeën voor een koele, verlichte middelpunt? Nodig een oude, voorheen genoten fles wijn naar de tafel gevuld met lichten.
  • Leeg en schoon twee of drie verschillende maten flessen wijn. Als u wilt maken een off-beat tablescape overwegen om meerdere flessen van verschillende kleuren ook.
  • Aankoop genoeg sets van batterij aangedreven LED-vakantie lichten op elke fles te vullen. Ook al heb je de vakantie lichten die stekker in een stopcontact, overwegen stappen omhoog door verende voor de batterij-energie lichten. Op die manier hoeft u niet een koord verspreid over uw tafel en bungelend door voeten van uw gast.
  • Drop licht sets in elke fles. Niet spullen lichten strak, maar in plaats daarvan laat ze neerdalen op hun eigen, het creëren van een licht patroon. Controleer of de "aan / uit" schakelaar gemakkelijk toegankelijk aan de bovenkant van de fles.
  • Regelen op het midden van een tabel, samen met andere onderdelen zoals kaarsen of andere decoratieve voorwerpen. Oplichten elke fles wijn voor een glowy effect.
 4. 4
  Smash en maak mozaïekkunst. Dit vereist wat finesse en veel toezicht van een volwassene (als je een kind), maar zou de perfecte uitlaatklep voor de innerlijke-kunstenaar binnen u bieden.
  • Monteer uw collectie van schone, lege wijnflessen. Niet kiezen voor flessen die betekenis of sentimentele waarde vast te houden als je wordt het breken en breken ze.
  • Zoek een gebied buiten waar je het glas kan breken. Bij voorkeur uit de buurt van kinderen of huisdieren, vind een gebied dat u zal toestaan ​​om het glas zorgvuldig te breken zonder dat het verdwalen in meubels of in scheuren in de vloer. Bijvoorbeeld, terwijl u misschien denkt doet dit project in een met gras begroeid terrein misschien een goed idee zijn, het kan moeilijker zijn om dolende stukjes glas vinden in het gras.
  • Lay out schilder tarp, don veiligheidsbril en zware handschoenen. Zorg ervoor dat u ook het dragen van schoenen, bij voorkeur gesloten teen werkschoenen.
  • Gebruik een ballpein hamer om licht te tikken de eerste fles. Niet smash de flessen als een krankzinnige persoon aangezien je zeer waarschijnlijk gewoon een enorme puinhoop, met glazen vliegen overal. Tik op het midden van de fles tot het begint te breken en vervolgens met kracht de stukken uit elkaar.
  • Herhaal deze stap totdat alle flessen zijn gebroken. Proberen om de orde te bewaren om uw smash proces om te voorkomen dat glas vlieg het hele gebied, waardoor het schoonmaken van een zware baan.
  • Bereid uw ondergrond, grondig of gebied. Reinig het oppervlak als u van plan bent om stukken te plaatsen op de top van een outdoor tafel of aan de muur, bijvoorbeeld,
  • Leg uw ontwerp met behulp van glassplinters. Blijf uw werk handschoenen te dragen, zodat je niet je handen te snijden.
  • Borstel helder glas lijm op de achterkant van elk stuk glas en brengt het naar de oppervlakte.
  • Poetsen ten minste een laag van duidelijke epoxy over de afgewerkte stuk om gladheid te garanderen en om uw kunstwerk te verzegelen.

Tips

 • Overweeg het hergebruik van oude wijnflessen tot zelfgemaakte wijn te houden.

Waarschuwingen

 • Voordat u een fles wijn als een alledaags voorwerp, zorg ervoor dat het is gelegen in een gebied uit de buurt van kleine kinderen of huisdieren die het zou kunnen breken. Sommige hobbyisten graag hun wijnfles hergebruiken als grens voor een tuin. Hoewel dit een creatieve manier om de flessen hergebruiken zou kunnen zijn, zou dit ambacht niet gebruikt worden in huizen met kinderen (als ze de flessen konden breken en snijden).
 • Het is niet een goed idee om overmatig drinken alleen maar om uw flessen te recyclen. Altijd verantwoord drinken.