Wkinl

Hoe de hemel te maken in een ruimte

Stel je voor het bekijken van het spektakel van de dageraad en zonsopgang terwijl die nog in je bed. Tijdens een storm, bliksem zal lijken te vallen in uw kamer, zodat u wilt verbergen onder de dekens om de storm te ontsnappen. U zult straatlantaarns zien ver weg, en sommige nachten, als je window wordt geconfronteerd met de juiste richting, dan zie je de maan lopen tussen de wolken. Het is mogelijk om de schoonheid van de natuur recht in je kamer te brengen door simpelweg monteren van een lens op het slaapkamerraam, en het bewonderen van de buitenkant scène geprojecteerd op een muur van je slaapkamer. Merk op dat het beeld wordt omgekeerd.

Stappen

Hoe de hemel te maken in een ruimte. Vraag de opticien een lensdiameter beperken zodat zij nauwkeurig vestigen in de bodem van een 24x36 film container, zoals getoond in figuur 2.
Hoe de hemel te maken in een ruimte. Vraag de opticien een lensdiameter beperken zodat zij nauwkeurig vestigen in de bodem van een 24x36 film container, zoals getoond in figuur 2.
 1. 1
  Vraag de opticien een lensdiameter beperken zodat zij nauwkeurig vestigen in de bodem van een 24x36 film container, zoals getoond in figuur 2. Dit werk wordt vaak uitgevoerd door opticiens om lenzen passen in brilmonturen, dus wees niet bang om te vragen die aan de opticien. Na deze bewerking sterk maken voor de lens als getoond in figuur 2.
 2. 2
  Koop een sluiter en zag het op de juiste breedte, steek deze vervolgens in de raamopening zoals aangegeven in figuur 3. Het licht mag alleen passeren door de lens. De sluiter moet volledig ondoorzichtig, om volledig uit te schakelen het licht uit, en moeten schuiven langs beide zijgeleiders. Zorg ervoor dat u een gat te openen in het weefsel, zodat het licht naar de kamer binnen, maar zorg voor het afsluiten van elke andere lichtbron.
 3. 3
  Monteer het geval met de lens in het gat gemaakt in een houten plank als in figuur 4. Plaats het bord op de vensterbank en trek de sluiter, zodat geen licht filters onder de latten. De plaat dient korter dan de breedte van het venster zijn om hun plaats worden gebracht, teneinde de resterende opening ook dicht.
 4. 4
  Voeg twee coaxiale gaten van verschillende diameter. Het venster lamellen hebben twee muren, een binnen, de andere buiten. Maak de interne gat met een ringvormige boor. Een extern gat met een cirkelvormige baan van de gaatjes, het verwijderen van het centrale deel, en eindigend met een half-ronde vijl.
  • Wanneer u klaar bent met het werken het gat, plaatst wat lijm en steek de lenshouder in de lamel.

Tips

 • De lenzenvloeistof industrie is het enige dat brandpuntafstand diopters meet. Dus, als je naar de opticien om de lens te kopen voor dit experiment, hij zal je vragen hoeveel macht, of dioptrieën, u het wilt. Deze eenvoudige formule kunt u overgaan van de brandpuntsafstand van de dioptrieën:
  • D = 1/FL
   • waar: FL = brandpuntsafstand van de lens (uitgedrukt in meters)
   • een convergerende lens van een halve meter van de brandpuntsafstand heeft een vermogen van 2 dioptrie. In feite: D = 1/0, 5 = +2
   • een convergerende lens van 4 meter van de brandpuntsafstand heeft een vermogen van 0,25 dioptrie. In feite: D = 1/4 = +0,25
   • Plaats het teken "+" voor de kracht van een convergerende lens en het teken "-" voor de kracht van een divergerende lens. Voor dit experiment moet je een convergerende lens.
 • Als u dit type sluiter niet kan vinden, koop een anti-muggen roller web plaats. Vervang het web met een zwart geplastificeerd weefsel, of een zwarte kunststof sterke film.
 • De lens wordt het beeld projecteren op elke muur van de kamer, vloer en plafond. De enige wand uitgesloten is dat het scherm. De afbeelding zal worden onderscheiden alleen op de muur tegenover het raam. De andere muren zal gereflecteerd licht dat het contrast van de belangrijkste afbeelding verlaagt sturen.

Waarschuwingen

 • Voor meer gedetailleerde informatie, lees de bron van dit artikel, voor en tijdens een poging om dit te creëren: De lucht in een ruimte

Dingen die je nodig hebt

 • Film canister (24 x 36 "/ 60 cm x 91 cm)
 • Een convergerende lens
 • Sluiter (ondoorzichtig, hout) / anti-muggen roller web
 • Zagen
 • Snijwerktuigen