Wkinl

Hoe je sticky laden lossen


Houten laden zijn snel beginnen te vallen op metaal en kunststof lades in huizen over de hele wereld. De belangrijkste reden hiervoor is dat de houten laden hebben een vreselijke neiging om wanneer de luchtvochtigheid verandert plakken binnen. Er zijn een paar eenvoudige manieren om dit op te lossen, maar, en het goede ding over deze tips is dat ze ook gelden voor andere dingen rond het huis - houten deuren en ramen ook vasthouden van tijd tot tijd, en geholpen kunnen worden op dezelfde manier als lades kan.

Stappen

Hoe je sticky laden lossen. Zorg ervoor dat het de schuld van de luchtvochtigheid.
Hoe je sticky laden lossen. Zorg ervoor dat het de schuld van de luchtvochtigheid.
 1. 1
  Zorg ervoor dat het de schuld van de luchtvochtigheid. Dit artikel is te helpen als de luchtvochtigheid wordt veroorzaakt door de lades te zwellen en te plakken, maar als de dader van het plakken is een losse schroef of splinter, zal dit niet helpen. Als het blijkt iets anders te zijn, gewoon verwijderen van de obstructie of repareren het.
 2. 2
  Zeep het hout. Met behulp van zeer eenvoudige zeep, (een zonder moisturizers of olie), zeep het hout van de kleverige lades aan de zijkanten, dia's en onderzijde rails. Deze oplossing werkt erg goed de meeste van de tijd. In de keuken en badkamers, echter, waar vocht komt vaker voor, de zeep zal alleen helpen voor een zeer korte periode van tijd. Deze methode is het beste voor de deuren en ramen in het hele huis.
 3. 3
  Doe de keuken en badkamer lades. Deze vereisen een beetje meer werk, omdat de zeep zal niet veel helpen.
  • Reinig de lades eerste. Veeg ze af met een vochtige doek, en proberen om alle stof te verwijderen. (Als u al gebruik van de zeep-methode, gebruik dan een plamuurmes om de opgebouwde zeep te verwijderen.)
  • Spuit het laden met een siliconen glijmiddel. Zoals de zeep, dit is niet permanent. Het smeermiddel zal echter langer, en het zal niet bouwen zoveel als de zeep zal.
 4. 4
  Opruimen! Dit is uiterst belangrijk als je de siliconen glijmiddel te gebruiken. Als u per ongeluk iets anders dan het laden met het smeermiddel gespoten, reinig deze dan zo snel mogelijk! Het zal de vloer erg glad maken, en als je niet schoon te snel, zal het bijna onmogelijk zijn om eruit te komen. (Als je jezelf niet vertrouwt met de spray, zet krant neer voordat je iets spuiten helemaal.)

Tips

 • U zult waarschijnlijk moeten de laden Herspuit met het smeermiddel om de twee jaar of zo als je die route te nemen. Probeer en houd ze zo schoon mogelijk tussen sprays, zodat de uitdrukkelijke verlenging zal zo snel mogelijk gaan.
 • Als je het niet erg een markering aan de binnenkant van de lade, er is een andere methode. Neem een ​​gewone potlood (niet mechanisch) en, indien de lade steekt, tint die patch van hout in met het potlood. Dit werkt het beste als de kleinere problemen, aangezien het grafiet slechts een smeermiddel, niet schuurpapier.
 • Spreken van schuurpapier, als geen van deze tips en trucs je geholpen, gebruik dan een minder ruw stukje schuurpapier te glad onderaan de hoeken van de kleverige lade. In het proces, kan je zelfs vinden het eigenlijke probleem in het proces. Natuurlijk, dit is het beste als je het niet doet op gekleurd hout, tenzij je graag kleuring lades opnieuw.
 • Worden schoon, en verwijder de overgebleven zeep uit laatste tijd elke keer dat je het opnieuw. Als u dit niet doet, zal het opbouwen en stof en vuil te trekken.

Waarschuwingen

 • Schoonmaken van het smeermiddel meteen of het kan niet loskomen gebieden waar je het hebt gemorst.

Dingen die je nodig hebt

 • Basis zeep (bijvoorbeeld Dial, Ivory) - geen olie of lotion
 • Siliconen glijmiddel.
 • Een washandje.