Wkinl

Hoe maak je waterdichte een betonnen huis

Iemand heeft voorgesteld "Hoe waterdicht een betonnen huis", en dit artikel zal bieden een aantal methoden voor het waterdicht maken, dat een vrij handige huiseigenaar moet in staat zijn om goed succes te hebben met. Dat gezegd zijnde, een echte betonnen huis is waarschijnlijk meer waterdicht dan een andere gemeenschappelijke type constructie te beginnen, en slechts Scheuren, of raam-en deuropeningen moet aandacht.

Stappen

Hoe maak je waterdichte een betonnen huis. Bepalen of uw betonnen huis moet waterdicht.
Hoe maak je waterdichte een betonnen huis. Bepalen of uw betonnen huis moet waterdicht.
 1. 1
  Bepalen of uw betonnen huis moet waterdicht. Core-gevormde beton, prefab betonnen panelen, en ICF, of Insulated Concrete Form wandconstructie is in essentie meer waterdicht dan de meeste andere bouwmethoden om te beginnen, en de buitenkant is meestal meer gecoat voor het uiterlijk dan weerbestendig.
 2. 2
  Selecteer het type buitenkant waterdicht membraan die u wilt gebruiken. Er zijn een aantal duurzame, aantrekkelijke en relatief eenvoudig aan te brengen coatings beschikbaar. Voor een stucwerk-achtige afwerking, kan een EIFS (buitenkant geïsoleerd afwerking systeem) aflak direct worden toegepast op het beton, het vullen van alle holtes, drijvend kleine onregelmatigheden, en het creëren van een goede vochtwerende ondergrond. Deze wordt aangebracht met een troffel, en wordt geleverd in 5 liter emmers voorgemengde en getint om de gewenste kleur. Er zijn een aantal verven die zal verzegelen beton en metselwerk, evenals membraan aangebracht waterdicht, en elastomeer coatings.
 3. 3
  Bereid de muren voor de coating die u hebt geselecteerd. Deze moet omvatten: breeuwen, om eventuele uitzettingsvoegen of grotere scheuren te vullen tot 1/4 inch, met een goede kwaliteit polyurethaan breeuwen, slijpen uit een ruwe, oneffen beton, en grondig reinigen van het oppervlak van alle losse materialen, olie, of vuil.
 4. 4
  Breng de afwerking systeem dat u heeft gekozen om de muur volgens de instructies van de fabrikant. Met een EIFS systeem, een mix van het materiaal in de bak komt in met een paddle mixer en boormachine, en toepassen op de muur direct met een stukadoors troffel, het bijhouden van de dikte redelijk uniform, en drijft het af met een piepschuim blok of rubber drijven om een ​​uniform oppervlak en textuur te creëren. Andere producten kunnen worden gespoten, geborsteld, of gerold op met een verfroller.
 5. 5
  Gebruik een chemisch waterdicht materiaal dat siliconen, siloxethane of andere afdichtingsmiddelen heeft als u gewoon sluiten of weer te verzegelen een afgewerkte muur systeem zoals stucwerk. Deze producten niet het afgewerkt uiterlijk sterk effect, bieden goede prestaties als de oppervlakte wordt teruggetrokken in de aanbevolen intervallen fabrikant.
 6. 6
  Breng een geschikt dak sealer om uw dak als u een gegoten in plaats betonnen dak. Dit is een ongewone situatie, maar er zijn woningen met cast in plaats betonnen dak-systemen, en typisch wordt dakbedekking cement en vezelversterkte roofing aangebracht op het dak water indringers. Als het huis voldoende helling om het water af te voeren van het dak in een regen geval niet heeft, moet u wellicht teer of een synthetisch waterdicht membraan rechtstreeks van toepassing op het beton, of gebruik een naadloze rubber dakbedekking systeem. Deze producten zijn beter geschikt voor professionele aannemers gebruiken.

Tips

 • Controleer de VOC (vluchtige organische stoffen) etikettering op het materiaal dat u voor dit project te selecteren. Sommige jurisdicties beperkt VOC releases en strikt handhaven van de naleving.
 • Onder rang (ondergrondse) constructie is problematischer voor zover waterdicht betreft. Vele kelders gebouwd in gebieden waar sneeuw ophoping is gemeen hebben chronische water doorsijpelen, waardoor ze vochtig en noodzakelijk installatie van carter pompen en ontvochtigers om ze uitdrogen.

Waarschuwingen

 • Lees en volg de instructies van de fabrikant zorgvuldig door. Deze producten kunnen vluchtige stoffen, dampen en andere gevaarlijke bijproducten moeten tijdens het aanbrengen.
 • Gebruik de juiste beschermingsmiddelen, zoals een veiligheidsbril en adembescherming.

Dingen die je nodig hebt

 • Hulpmiddelen voor het reinigen van het te behandelen oppervlak, eventueel met inbegrip van een slijpmachine met een gemetselde slijpschijf, een hogedrukreiniger, borstel en water.
 • Voor het aanbrengen van waterdichting, een troffel, rubberen spatel, penselen of roller.
 • Kitpistool en kalefateren voor het vullen van grotere scheuren.