Wkinl

Hoe je open haard of houtkachel glas te reinigen

Reinigen van glas op uw open haard is niet een moeilijke taak als je de juiste huishoudelijke chemicaliën. Er zijn verschillende methoden, met verschillende resultaten. Meestal zijn er twee soorten situaties moeten aangepakt. Zwart venster roet en mistig venster (moeilijker te verwijderen).

Stappen

Hoe je open haard of houtkachel glas te reinigen. Controleer uw handleiding voor de aanbevolen procedures.
Hoe je open haard of houtkachel glas te reinigen. Controleer uw handleiding voor de aanbevolen procedures.
 1. 1
  Controleer uw handleiding voor de aanbevolen procedures. Heeft uw garantie niet vervalt in het belang van het krijgen van een goede kijk op uw vuur.
 2. 2
  Beslis over een methode:
 3. 3
  Wassen met ammoniak ** aanbevolen ** - Zorg ervoor open haard is koel aanvoelt. Vul een spuitfles met een iets verdunde mengsel van ammoniak en water. Het water helpt de ammoniak verdampen op het glas en maakt het gemakkelijker te gebruiken. Sommige bevelen u wat azijn in het mengsel, hoewel dit niet noodzakelijk. Pak wat keukenpapier en spuit de glazen. Beginnen vegen de zwarte of mistig glas schoon. Het zal een paar keer te nemen om een ​​helder venster, afhankelijk van hoe je gecoat glas is te krijgen. Als er een aantal buitengewoon moeilijke plekken laat de oplossing zitten en reageren. U kunt ook een schuurspons gebruiken om echt te schrobben. Weet krassen op het glas niet. Neem ook uw ammoniak en water doordrenkte papieren handdoek en dunk het in de as in de bodem van de kachel. Met deze aan het glas schuren als de as zal helpen bij het chemisch reinigen van het glas. Afnemen met een droge doek.
 4. 4
  Burn it off - Meeste zwarte of donkere aanslag op het glas wordt veroorzaakt door onvoldoende verbranding van het hout deeltjes. Een echt warm vuur eenmaal zal niet alleen helpen bij het schoonmaken van de glazen, maar helpen om uw schoorsteen schoon.
 5. 5
  Gebruik een commercieel schoonmaakmiddel-er een verscheidenheid aan producten op de markt die hetzelfde als ammoniak kan bereiken. Volg de aanwijzingen van wat je kiest, en zorg ervoor dat ze niet je kachels garantie ongeldig.
 6. 6
  Schrobben met krant en water (met as) - Dit werkt eigenlijk, maar het kost veel meer spierballen dan een van de bovenstaande opties. Dunk uw krant in een beetje water en jas met as. Scrub totdat alle afzettingen worden verwijderd. Afnemen met een droge doek.
 7. 7
  Schraap het off - Soms, als al het andere faalt, is er geen andere optie dan een schrapen scheermesje te nemen en deposito's die niet kunnen worden verwijderd door een andere methode te verwijderen. (Zie Waarschuwingen)

Tips

 • Ook voor mistige ramen die ammoniak behandeling, een toepassing of twee van "Weiman Glass Cook Top" schoner tart werkt heel goed.
 • Reinig uw glas regelmatig aan elke reiniging te vergemakkelijken. Eenmaal afzettingen zijn op je glas voor vele cycli wordt het steeds moeilijker om het schoon te maken.
 • Houd uw glas te reinigen door het verbranden van droog schoon hout. Het is niet alleen goed voor je glas, maar houdt de schoorsteen vrij van schoorsteenbrand veroorzaken afzettingen. Vergeet niet een heet vuur is een schone brand.
 • Als je al het andere met niet veel geluk te beproeven, kan de ouderwetse automotive chroom schoner uitstekend werk doen. Doen het twee keer en dan schoon met glasreiniger.
 • Wanneer het venster is schoon, de vacht van de glazen met een dunne laag van zeep. Het zal "zeep" kijken totdat de kachel wordt heet, maar dan is het duidelijk blijkt.
 • Probeer het gebruik van "Easy Off" ovenreiniger. Laat het zitten op het glas gedurende drie minuten, veeg de brandvlekken en roet schoon uit.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat je niet kachel beschadigen door sproeien elke (vooral koude) vloeistof op erg warme glasoppervlak. Dit kan het glas te verbrijzelen en andere schade aan uw kachel en schade aan uw persoon veroorzaken.
 • Als je toevlucht te schrapen, geen krassen niet het glas. Het ziet er niet alleen verschrikkelijk, maar het compromitteert het glas, waardoor een zwakke plek, dat is niet te repareren. Glas en keramische messen daadwerkelijk gebruik maken van een "scratch" te breken (dwz geslepen) glas.
 • "Easy Off" ovenreiniger kan je huid verbranden en schade aan uw slijmvliezen als het agressieve chemicaliën (loog) bevat. Gebruik lange rubberen handschoenen en zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is.