Wkinl

Hoe maak je een open haard in uw huis te behouden

Voor degenen onder u die genieten van de natuurlijke gloed van een nachtelijke brand om warm te blijven op koudere nachten, kan een open vuur dienen als een ideale vorm van kleine oppervlakte verwarming. Er zijn enkele belangrijke dingen in gedachten te houden bij het verzorgen en onderhouden van een open haard in uw huis, echter, om zowel de veiligheid, geschiktheid en de duurzaamheid van de gebruikte materialen, en de verwarming effectiviteit te waarborgen.

Stappen

Hoe maak je een open haard in uw huis te behouden. Denk aan veiligheid vóór alles.
Hoe maak je een open haard in uw huis te behouden. Denk aan veiligheid vóór alles.
 1. 1
  Denk aan veiligheid vóór alles. Hoewel de brand beperkt is tot een open haard, het kan nog steeds een brand aan uw huis te presenteren. Enkele belangrijke veiligheids-overwegingen:
  • Elk jaar vóór het gebruik, controleer dan of de verwijdering van puin en die vogels of andere dieren niet hebben hun intrek genomen in de top.
  • Houd meubilair en stoffering een veilige afstand van de open haard en ervoor zorgen dat alle nauwe meubilair is in staat om directe hitte te weerstaan. Laat geen plastic meubelen van alle soorten in de buurt van een open haard.
  • Houd een ruimte rond de open haard die gebruikt of brandwerend materiaal. Tegels, leisteen, beton, etc. zijn geschikte materialen om een ​​ruimte te maken rond de open haard om vonken op te vallen en zichzelf doven. Heb je geen tapijten, tapijt, of vloeiende stoffen ergens in de buurt van dit ruimte rond de open haard - het risico van sintels vonken een brand is te groot. Terwijl natuurlijke vezels beter omgaan met hitte, alle vezels riskeren in brand en moet uit de buurt worden gehouden; schroeiplekken kunnen leiden op wollen truien voor degenen die te dichtbij zitten en als dat gebeurt, ben je te dichtbij! Katoen en synthetische stoffen hebben geen brandwerendheid, dus zorg dragen of opknoping deze ergens in de buurt levende vlammen.
  • Gebruik een brand scherm rond de open haard om sintels door vonkvorming te voorkomen wanneer u het te druk om de neiging om het vuur, zoals bij het verlaten van de ruimte, om welke reden, of wanneer gevangen in gesprek. Brand schermen zijn erg belangrijk bij jonge kinderen in de buurt en jongeren moeten vroeg op over de juiste brandveiligheid worden onderwezen.
 2. 2
  Koop de juiste brand gereedschappen. Niet beknibbelen op kwaliteit haard gereedschappen. Je hebt een pook, een schop, een borstel, en misschien tang op te tillen, te verschuiven, logs te verplaatsen en op te ruimen de rommel as na elke brand gaat liggen. Goed gereedschap resulteren in een veilige afhandeling van de brand.
 3. 3
  Gebruik de juiste. Niet alle houtsoorten blijken te zijn goede hout voor het branden. Sommige dingen te beschouwen, omvatten:
  • Is het hout werd verkregen uit een duurzame bron? Niet verbranden hout nodig voor de biodiversiteit, zoals holle boomstammen die huizen bieden hulp, en geen hout van bedreigde soorten planten en bomen niet branden.
  • Is het hout veilig? Wat hout is bedekt met creosoot of andere vormen van chemische om het hout te beschermen tegen verrotting, boren enz. Als deze bossen branden, de giftige stoffen uit de chemische stoffen kunnen vrijkomen en vullen de lucht die u en uw gezin te ademen. Wees je bewust van vooral naaldbomen, zoals de neiging om te wennen veel met chemische behandelingen. Weten de herkomst van het hout en als je dat niet doet, dwalen in het voordeel van niet te verbranden.
  • Sommige hardhouten rassen niet goed te branden. Vraag advies aan het bedrijf of de persoon die u voorziet van het hout.
  • Is het hout droog en goed gekruid? Natte of onjuist gedroogd hout zal niet goed verbranden en kunnen roken, sputteren, en zelfs de brand te blussen.
 4. 4
  Het verkrijgen van uw hout uit betrouwbare bronnen die kunnen instaan ​​en bewijzen dat de herkomst van hun hout levert. Vraag naar relevante certificaten weergeven om hun verklaringen controleren en advies krijgen van vertrouwde buren en vrienden.
 5. 5
  Reinig de as regelmatig. Hoewel een vermoeiende baan, as links op te stapelen in een open haard maakt het vuur minder effectief en is een respiratoire gevaar voor de gezondheid. Verwijder na elke brand branden, meestal de ochtend na. Draag een masker om ademhalingsproblemen te voorkomen dat vliegen as als dit een probleem voor u is. Gooi de as verantwoorde en pas op hete kolen nog binnen de as - u niet wilt dat een brand vonken in uw huisvuil! Het kan nuttig zijn om een ​​vuil pit hebben in de tuin om de kolen te graven in zijn, en het gebruik van de aarde om de kolen te lessen. Bij het ​​verwijderen van kolen, altijd gebruik maken van een metalen blik of schep, niet een plastic die kan smelten als hete kolen in contact komen met het.
 6. 6
  Laat de schoorsteen regelmatig schoongemaakt. Organiseer een professional om de schoorsteen minstens eenmaal per jaar schoon te maken. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat alles in orde is!

Tips

 • Regelmatig versterken de brandveiligheid bericht met jongeren, je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn in brand.
 • Als je tapijten of vloerbedekking bij de open haard, wollen blends zijn veiligst. Houd katoen of synthetische tapijten ver weg. Sommige mensen hebben pelzen bij de open haard - deze kunnen worden beschadigd door sintels, dus houd ze trok ook terug ook.
 • Een houten doos of een mand voor hout naast de open haard kan een grote overstappunt voor het opslaan van logs naar de open haard gebracht van elders zijn. Dit ziet er decoratief en voorkomt ook splinters, vuil, enz. uit op de grond valt en tapijt omringt.
 • Als u het terugwinnen van een oude schouw die niet is gebruikt voor een lange tijd, is het belangrijk om professioneel advies te krijgen over de veiligheid en leefbaarheid van de bestaande schoorsteen en open haard structuur. Maak geen veronderstellingen, zeker als je amateur op dit bent - er kan een willekeurig aantal structurele problematiek, zoals ontbrekende inserts, beschadigde mortel, gebrek aan moderne brandwerend, niet voldoen aan moderne normen, enz. worden

Waarschuwingen

 • Vermijd dingen gooien in uw vuur, aangezien ze kunnen verbranden en of exploderen en eventueel zet je huis in brand.
 • Vermijd het schilderen van uw nagels of hobby voorwerpen in de buurt van een open haard. Acetaat gebaseerde verven zijn zeer ontvlambaar is; inderdaad, veel verven, lijmen en chemische preparaten zijn brandbaar, dus is het raadzaam om geen dergelijke items in de buurt van het vuur te gebruiken.
 • Voorkomen dat plastic in de buurt van de open haard. Het kan smelten en laat giftige gassen.

Dingen die je nodig hebt

 • Open haard
 • Kachelgereedschap