Wkinl

Hoe je kipfilet bakken

Een vakkundig gebakken kippenborst kan de ster van elke maaltijd, en je zult het proces te beheersen met de praktijk. Hier is een stap-voor-stap handleiding om je slag te gaan.

Stappen

Hoe je kipfilet bakken. Spoel de kip in koud water.
Hoe je kipfilet bakken. Spoel de kip in koud water.
 1. 1
  Ontdooit de kip. Er zijn een paar manieren om te ontdooien kip, afhankelijk van hoe ver voor je van plan bent. Het verplaatsen van het pakket uit de vriezer in de koelkast 24 uur vóór het koken is de gemakkelijkste methode. Als u besluit dat u wilt kip koken een paar uur voor een maaltijd, neem de borsten uit de verpakking en leg ze in een diepvries-en kleinbedrijf hersluitbare plastic zak. Dompel de zak in kom met koud (niet warm of heet) water voor 1 tot 2 uur. Ontdooien kip in de magnetron moet een laatste redmiddel zijn - het gedeeltelijk kookt de borst in het conserveermiddel vloeistof waarmee het werd verpakt, en kan leiden tot een slechte smaak.
 2. 2
  Spoel de kip in koud water. Nadat je de kip hebt ontdooid, houdt de borst onder koud stromend water schoon te maken uit het conserveermiddel vloeistoffen gebruikt om het te verpakken. Als u wilt, kunt u keuken schaar gebruiken om trimmen vet of ontsierende aderen. Droogdeppen met een papieren handdoek.
 3. 3
  Marineer of pekel de kip indien gewenst. Terwijl optioneel, marineren of pekelen je kip zal het bezielen met smaak en vocht. Gebruik een schaal of een grote hersluitbare plastic zak voor zowel proces, en laat de kip zitten in de koelkast voor 2 tot 8 uur. U kunt uw marinade of pekelen oplossing om uw eigen smaak te passen personaliseren, en er zijn oneindig veel variaties te proberen. Hier zijn een aantal om mee te beginnen.
  • Gebruik een salade dressing marinade. Giet een kop of twee van de Italiaanse, balsamico, of een andere vinaigrette-type in een kleine mengkom. Voeg elke combinatie van gehakte knoflook, grof zout, peper, citrus (citroen, limoen of sinaasappel) sap, of kruiden zoals rozemarijn en oregano. Zwaai samen en gebruiken als marinade. U kunt ook instellen wat opzij te gaan met een salade.
  • Maak een pekelen oplossing. Het zout in de pekel zal helpen de kip vocht. Meng grof zout in een kopje of twee van warm water. Giet het mengsel in een kom met koud water. Voeg peper, knoflookpoeder, citrus (citroen, limoen of sinaasappel) sap, of kruiden zoals rozemarijn of komijn.
 4. 4
  Verwarm de oven. Verschillende recepten kan vragen om verschillende temperaturen en dus verschillende bereidingstijden. Een standaard oven temperatuur voor het bakken van een kipfilet is 350 graden Fahrenheit (177 graden Celsius). Vergeet niet, je wilt de kip langzaam bakken helemaal door, bakken op een aanzienlijk hogere temperatuur zal de buitenkant te snel koken en maak de borst droog.
 5. 5
  Bereid een ovenschaal. Bekleed een ovenschaal of bakplaat met aluminiumfolie, en de vacht van de folie met een non-stick kokende nevel. Dit maakt niet alleen het verwijderen van de afgewerkte borst van de pan gemakkelijker, maar het zal versnellen clean-up.
 6. 6
  Leg de kip op de schotel en voeg kruiden. Voor een knapperige buitenkant borst, borstel de kip in olijfolie. Voeg zout, peper, citroen peper, rozemarijn of wat kruiden u liever op de top.
 7. 7
  Bak gedurende 20-30 minuten. Kijken totdat de sappen uit het kippenhok duidelijk. Terwijl de kip wordt gekookt, zal het sap hebben een witte tint aan het. Als is volledig gekookt, is het gemakkelijk om de overgang naar een heldere vloeistof te bekijken.
  • Controleer gaarheid met een vleesthermometer. Plaats de thermometer horizontaal in het einde van de kip, streven naar het midden van de borst. Voor een volledig gekookte kip, moet de thermometer tussen 160 leest een 165 graden Fahrenheit (71-74 graden Celsius).
 8. 8
  Laat de kip te zitten voor vijf minuten. Het toestaan ​​van de kip te "rusten" buiten de oven voor een paar momenten regelt de smaak en eindigt het kookproces - de kip nog steeds koken voor een beetje nadat u deze uit de hitte te verwijderen. Na 5 minuten is verstreken, te verwijderen uit de ovenschaal en serveer.

Waarschuwingen

 • Als u openen de borst gesneden en vind het vlees roze en parelachtige, zet het terug in de oven. Het is beter om droog, gaar kip te eten dan om salmonella vergiftiging riskeren.
 • Pas op voor salmonella. Rauwe kip is een gemeenschappelijke drager van de salmonella. Gelukkig kunnen de bacteriën worden gedood met een complete keuken, maar zorg altijd uw handen te wassen na het aanraken van rauwe kip. Onmiddellijk ontdoen van alle marinade of pekelen oplossing, en plaats gebruiksvoorwerpen gebruikt op de rauwe kip in de gootsteen of de vaatwasser. Spoelen uw prep gebied met een reinigingsoplossing.