Wkinl

Hoe je rijst koken in een magnetron

De meeste mensen in een pot of een. Als je niet vind, of als je gewoon op zoek bent naar een efficiënte manier om een ​​kleine portie rijst kookt, overweeg dan het gebruik van een magnetron. Hier is een snelle en gemakkelijke manier om het te doen!

Stappen

Hoe je rijst koken in een magnetron. Vóór het koken, eventueel afspoelen of genieten van de rijst.
Hoe je rijst koken in een magnetron. Vóór het koken, eventueel afspoelen of genieten van de rijst.
 1. 1
  Vóór het koken, eventueel afspoelen of genieten van de rijst. Dit is nodig voor bepaalde soorten rijst (vooral bruine rijst, die veel harder dan witte rijst), maar het verbetert de smaak en textuur van de meeste soorten. Te spoelen, zet de gewenste hoeveelheid droge rijst in een container en vul het met koud water. Gebruik schone handen om de rijst te ziften in het water. Laat ze uitlekken en herhaal. Om te genieten, zet de gewenste hoeveelheid droge rijst in een container en vul het met koud water. Laat staan ​​voor 30 minuten, en daarna uitlekken.
  • Amerikaanse rijst vaak wordt verrijkt met vitaminen, die los kunnen raken in het proces van spoelen en weken. Echter, deze wellicht niet nodig als u al eet een gezonde en evenwichtige voeding.
 2. 2
  Meng rijst en water in een magnetron-safe container. Een goede plek om te beginnen is twee delen water voor elk deel van rijst (bijv. 2 kopjes rijst tot 4 kopjes water). U kunt de ratio aan te passen door middel van experimenten, afhankelijk van hoe droog of vochtig u liever uw rijst, de kracht van de magnetron en de grootte / vorm van de container.
  • U kunt chicken stock gebruiken in plaats van water om de smaak van de rijst te verbeteren.
  • Zorg ervoor dat de container is groot genoeg om de rijst te houden na het uitzet, en het kokende water. Dit betekent dat de houder ten minste 4 maal de totale hoeveelheid rijst en water.
  • Er zijn ook microwavable containers die speciaal voor het koken van rijst.
 3. 3
  Verbeter de rijst met smaak. Voeg zout, plantaardige olie, olijfolie of boter vóór het koken. Een theelepel zout / plantaardige olie of 1/2 eetlepel boter moet het lukken voor elk kopje rijst.
  • U kunt doorgaan met het seizoen van de rijst nadat deze al is gekookt.
 4. 4
  Roer de rijst mengsel langzaam met een houten lepel. Combineer de ingrediënten goed. Dit is vooral belangrijk als u andere ingrediënten voor het op smaak hebt toegevoegd.
 5. 5
  Bedek de rijst. Plaats in de magnetron en de timer. Hier zijn een aantal voorgestelde richtsnoeren voor een 700 watt magnetron en witte rijst:
  • 1/2 kopje rijst, 9 minuten
  • 3/4 kop rijst, 12 minuten
  • 1 kopje rijst, 16 minuten
  • 1 1/4 kopjes rijst, 20 minuten
  • 1 1/2 kopjes rijst, 23 minuten
 6. 6
  Voor bruine rijst, beginnen met drie kopjes kokend water per kopje rijst en kook het voor 25 minuten. Passen door middel van trial and error.
 7. 7
  Laat de rijst zitten in de magnetron gedurende vijf minuten nadat deze is uitgeschakeld. Hoeft de deur niet open. De stoom zal het kookproces te voltooien. Je zou kunnen opmerken dat de rijstkorrels beginnen te oriënteren verticaal, alsof ze "groeten".
 8. 8
  Fluff de rijst met een vork en serveer.

Tips

 • Als alternatief voor het opwarmen van rijst, kunt u losjes wikkel of bedek de rijst met een vochtige papieren handdoek om te voorkomen dat de smaak.
 • Als u opwarmen rijst zoals Chinese take-out, strooi er een kleine hoeveelheid water (misschien een theelepel per kopje rijst) op de rijst voor de magnetron. Dit helpt te voorkomen dat het steeds weer hard als gevolg van uitdroging van de hitte. Wees voorzichtig niet te veel water op de rijst of het kan een deel van de smaak verloren.
 • U hoeft niet naar de rijst tijdens het kookproces te dekken of roeren. Als u aandringen op het afdekken van het al, niet verzegelen. De druk zal bouwen en eventueel leiden tot de container te exploderen, waardoor een grote puinhoop in de magnetron.
 • Als je twee kommen, een alternatieve microwaving methode is om droge rijst zetten in de binnenpan. Zet de binnenpan in de buitenste kom en vul deze met water. Dek af met het deksel en een magnetron voor het opgegeven tijdsduur.

Waarschuwingen

 • Heb rijst geen reactie bij kamertemperatuur gedurende meer dan 1 uur. Ongekookte rijst kan sporen van Bacillus cereus, bacteriën die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Als de rijst gaar is, kunnen de sporen overleven. Dan, als de rijst laat staan ​​bij kamertemperatuur ontkiemen de sporen in bacteriën. Deze bacteriën vermenigvuldigen zich en kunnen toxines (gifstoffen) die braken of diarree veroorzaken produceren. Opwarmen van de rijst zal niet ontdoen van deze gifstoffen.
 • Zorg ervoor dat u een voldoende grote container gebruikt om de rijst te houden van overkoken. Bijvoorbeeld, met 1/4 kop rijst en 1/2 kopje water, zelfs een 1 quart container is nauwelijks voldoende.
 • Neem dit niet "shortcut" wanneer.