Wkinl

Hoe te vouwen eiwit

Vouwen eiwit in een cake beslag voor een engel voedsel taart (hier afgebeeld), een of extra zachte wafels neemt een beetje oefening. De eiwitten zijn opgenomen voor het maken van een luchtiger, lichter beslag, en dus moet ervoor worden gebruikt van te houden dan het mengen van de pluizige karakter van de eiwitten weg.

Stappen

Hoe te vouwen eiwit. Selecteer zeer vers en erg koud.
Hoe te vouwen eiwit. Selecteer zeer vers en erg koud.
 1. 1
  Selecteer zeer vers en erg koud. Kies grote of extra grote eieren om ze te scheiden makkelijker. De beste resultaten worden verkregen met zeer verse eieren, omdat het eiwit 'snaren', dat de verstijving van de blanken af ​​te breken na verloop van tijd veroorzaken.
 2. 2
  Scheid de eieren, dat evenwel niet tot enige of shell stukken vermengd met hen te krijgen. U kunt voorzichtig breken de eierschaal in de helft, en houd deze boven een kom om het eiwit uit te storten langzaam terwijl de dooier blijft in de schelp, of plaats het hele ei in een ondiepe schaal en giet de witte zonder te breken toestaan de dooier. Ofwel methode vereist oefening.
 3. 3
  Laat de eiwitten te warmen tot kamertemperatuur. U kunt de dooiers sparen voor een ander recept, zoals zelfgemaakte mayonaise.
 4. 4
  Plaats het eiwit (s) in een rechte dubbelzijdig mengkom met een rondere bodem, en meng op middelhoog of hoge snelheid met een elektrische mixer.
  • Houd de mixer bewegen over de bodem van de kom zodat alle inhoud gelijk en goed gemengd.
  • Klop de eiwitten tot ze gelijkmatig wit en stijf en vormen zachte pieken. Dit is een kritieke stap.
  • Sommige kookboeken adviseren het toevoegen van een kleine hoeveelheid, meestal minder dan 1/4 theelepel, van Wijnsteen om te helpen met het kloppen.
 5. 5
  Doe ongeveer een derde van de opgeklopte eiwit in het beslag en meng op "temperen" het beslag, waardoor het gemakkelijker te mengen in de rest van het eiwit zal maken.
 6. 6
  Houd de kom over de mengkom met uw beslag, en kantel het, zodat de eiwitten schuif in het beslag. Met behulp van een grote spatel, snijd een pad in het midden van het mengsel met de rand van de spatel. Dan draai voorzichtig de helft van het mengsel over op de andere helft. Blijven kappen van het midden en het draaien van een gedeelte dan. Niet roeren. Het doel van het vouwen is om de lucht die je hebt geslagen in de blanken te behouden. Wees voorzichtig om alleen te werken het beslag voldoende om de blanken te nemen, en gebruik nooit een elektrische mixer voor deze stap.

Tips

 • Dit zal nog beter werken als je een grote metalen lepel of een paletmes gebruiken om "cut" van de eiwitten in het mengsel.
 • Weet de eiwitten niet toevoegen totdat u klaar bent om te beginnen met het koken van uw project zijn. Soms beslagen kan koeling voorafgaand aan de eigenlijke koken vereisen, maar gevouwen eiwitten de neiging te "regelen" vrij snel, verliest het voordeel van het hebben van hen toegevoegd aan beginnen.
 • Eieren op kamertemperatuur zweep beter dan eieren rechtstreeks uit de koelkast.
 • Zorg ervoor dat alle andere ingrediënten worden grondig gemengd volgens het recept dat u gebruikt voor het toevoegen van het eiwit.

Waarschuwingen

 • Niet vervuilen de eiwitten met iets uit voordat ze kloppen - zorg ervoor dat je kommen, lepels en zweepslagen werktuigen zijn zeer schoon en droog zijn voordat u begint.
 • Vouw altijd de lichtere stof (eiwit) in de zwaardere ingrediënt (beslag).

Dingen die je nodig hebt

 • Een elektrische mixer.
 • Een grote spatel.
 • Mengkom.
 • Verse eieren.