Wkinl

Hoe je keukenkastjes te organiseren

Organiseren keukenkastjes zal een verfrissend gevoel van orde te brengen aan een van de meest gebruikte kamers in het huis. Georganiseerde kasten zal helpen om gemakkelijk supplies te vinden en om te voorkomen dat u het kopen van meerdere eenheden van de items die je al hebt.

Stappen

Hoe je keukenkastjes te organiseren. Teken een kaart van uw keuken op een blanco stuk papier of op een whiteboard.
Hoe je keukenkastjes te organiseren. Teken een kaart van uw keuken op een blanco stuk papier of op een whiteboard.

Voorbereiding

Het nemen van de tijd om uw keuken organisatie plannen zal meer tijd te besparen op de lange termijn.

 1. 1
  Teken een kaart van uw keuken op een blanco stuk papier of op een whiteboard. Verdeel uw keuken in werkstations. Bijvoorbeeld, als je een fornuis en een gebied naast de kachel die u als koken werkstation, een spoelbak en een vaatwasser ruimte voor het reinigen van gerechten gebruiken, markeer dan elk van deze afzonderlijke gebieden op je kaart.
 2. 2
  Label het doel van uw keukenkastjes op de kaart. Bepaal de soorten items die de kabinetten op elk werkstation idealiter zou slaan. Zo moeten de kasten naast de kachel kookgerei en benodigdheden slaan. Gerechten moeten worden opgeslagen in de buurt van de gootsteen.
 3. 3
  Plaats sticky notes of andere tijdelijke etiketten op uw kasten met informatie over hen over wat u wilt opslaan in elk. Dit visuele hulpmiddel zal helpen als het tijd om opnieuw bevoorradend uw kasten komt.

Sorteer de keuken artikelen

Uw keuken benodigdheden toewijzen aan het juiste werkstation voordat u items in kasten.

 1. 1
  Leeg uw keukenkastjes.
 2. 2
  Uw supplies Sorteer op uw aanrecht of op een schone vloer.
  • Overeenkomen met de leveringen aan elk werkstation dat u geïdentificeerd.
  • Maak een stapel per werkstation.
 3. 3
  Purge items die u niet meer nodig hebt. Ook purge items die u niet meer moet gebruiken.
  • Bijvoorbeeld, gooi beschadigd of gescheurd gerechten of theedoeken die zijn gekleurd of gescheurd.
  • Gooi al verstreken goederen.
  • Doneren ongewenste goederen nog in goede staat of niet verstreken.
 4. 4
  Evalueer uw palen opnieuw te evalueren hoeveel ruimte in de schakelkast te wijzen voor elk werkstation.
  • Gebruik onderkasten voor zware voorwerpen, zoals koekenpannen en keukenmachines.
  • Gebruik bovenkastjes voor lichtere voorwerpen, zoals borden en wijnglazen, evenals voor items die je nodig hebt om regelmatig toegang tot het gemakkelijker toegang tot hen (zoals zout en peper).

Reinig de kasten

Terwijl al de kasten zijn leeg, neem deze kans om ze grondig van binnen en van buiten schoon te maken. Daarnaast dient u iedere kast liners, indien gewenst.

 1. 1
  Bestuif de kasten met een zachte doek.
 2. 2
  Vul een kleine emmer ongeveer tweederde vol met lauw water.
 3. 3
  Voeg een paar druppels afwasmiddel aan het lauwe water.
 4. 4
  Breng de oplossing met zeep om zwaar vervuilde oppervlakken met een zachte doek. Schoon slechts een klein gebied op een moment.
 5. 5
  Droog het gebied al snel na het aanbrengen van water en zeep om het oppervlak van uw kasten voorkomen borrelen of te pellen. Gebruik papieren handdoeken of iets dergelijks af te vegen vocht.
 6. 6
  Vervang alle geripte kast liners met kurk of neem contact op papier, indien nodig. Als er meer substantiële bedekking van plank randen lichtjes wordt geript, kunt u doorzichtige tape gebruiken om tape het terug op zijn plaats, in ieder geval tijdelijk tot je rond aan het hebben van de planken professioneel opnieuw gedekt.
  • Voor houten ongevoerd oppervlakken, werk af met hout polish.

Kies containers voor de kast interieurs

Kies groot genoeg containers voor bulk items zoals rijst, suiker of bloem. Kies ook containers om kleine voorwerpen, zoals gearomatiseerde drank pakketten of zoetstof pakketten Corral.

 1. 1
  Kies de juiste container voor uw items op basis van de hoeveelheid die je hebt. Zo zal een kleine kruidenrek goed werken als je een paar kruiden, maar als je een grote collectie, dan moet je een grotere rack nodig.
  • Meet uw items als nodig is om te beslissen wat maten van containers die je nodig hebt. Vergeet niet dat de containers zal moeten passen in uw kasten, zodat het meten van de innerlijke dimensies van uw kasten is ook belangrijk in deze fase om ervoor te zorgen dat u niet te investeren in containers die bestemd zijn te lang, diep of vreemd gevormde.
  • Neem de metingen met u naar een winkel om een ​​nieuwe containers die je nodig hebt kopen. Hergebruiken oude containers alleen als ze passen bij uw metingen.
 2. 2
  Kies containers die aan de behoeften van het voedsel worden opgeslagen in hen. Deksel containers zijn de beste, om morsen van punten voorkomen, terwijl de luchtdichte verpakkingen zijn meestal de meest nuttig, omdat ze op langere termijn opslag kan bevorderen. Sommige containers moet ook ondoorzichtig, om oxidatie van bepaalde voedingsmiddelen, zoals die met een hoog oliegehalte of items die zijn beschadigd door licht te voorkomen. Vermijd containers die met het voedsel, zoals metalen containers met zure voedingsmiddelen kunnen reageren.
 3. 3
  Reinig alle containers voordat u ze in de kasten, hetzij met behulp van een milde afwasmiddel en water of door het uitvoeren vaatwasmachinebestendig items via een vaatwasser cyclus. Zorg ervoor dat ze volledig droog is voordat het toevoegen van levensmiddelen aan hen.
 4. 4
  Ontdoen of re-doeleinden oude containers die niet meer past bij uw behoeften.

Refill de kabinetten

Plaats uw voorraden terug in de kasten volgens uw plan en uw kaart.

 1. 1
  Plaats de voorraden in de containers.
 2. 2
  Plaats de containers in de kasten.
 3. 3
  Label de planken met behulp van een etiketteermachine of bestandsmap labels. Etikettering zal helpen alle gezinsleden of huisgenoten om nieuw item locaties te vinden en items terug te zetten in hun nieuwe juiste plek.

Tips

 • Gebruik de kast in de buurt van uw gasfornuis om items die u vaak gebruikt, zoals zout, suiker enz. houden
 • Controleer uw kasten regelmatig om ervoor te zorgen dat ze blijven georganiseerd volgens uw plan.
 • Overweeg ruimtebesparende items zoals stapelen planken en organiseren van rekken aan de keukenkast ruimte te maximaliseren.
 • Bij het wassen van de kasten, altijd test het water en zeep mengsel op een onopvallende gebied om ervoor te zorgen dat het mengsel niet de finish verpesten.
 • Controleer regelmatig voor kakkerlakken en mieren die uw voedsel kan bederven.
 • U kunt kakkerlak afweermiddel tabletten en ant afweermiddel poeder aan te brengen op je kast of je kan een keer gaan voor een behandeling tegen parasieten in elke 6 maanden.

Dingen die je nodig hebt

 • Papier en potlood of whiteboard en markers voor het tekenen van uw kaart
 • Sticky notes voor tijdelijke etikettering
 • Zachte doeken voor het afstoffen en schoonmaken
 • Milde afwas zeep en lauw water
 • Kleine emmer
 • Contacteer papier of kurk om rijopstelling planken, indien gewenst
 • Containers
 • Labeling machine of bestandsmap labels
 • Kakkerlak Repellant
 • Ant Repellant