Wkinl

Hoe maak je een pompoen groeien

Pompoenen kunnen worden gemaakt in of hartige gerechten, hun zaden zijn gezond en leuk om te braden, en ze dienen als prachtige, heldere herfst decoraties. Groeiende pompoenen is gemakkelijk en goedkoop, omdat ze gedijen in veel verschillende regio's. Lees verder voor informatie over het kiezen van een verscheidenheid van pompoen te planten, het vinden van een omgeving die u zullen helpen uw planten bloeien en groeien en oogsten uw pompoenen.

Stappen

Hoe maak je een pompoen groeien. Zoek uit wanneer om pompoenen te planten in uw regio.
Hoe maak je een pompoen groeien. Zoek uit wanneer om pompoenen te planten in uw regio.

Voorbereiden om pompoenen groeien

 1. 1
  Zoek uit wanneer om pompoenen te planten in uw regio. Pompoenpitten niet ontkiemen in koude grond, dus moeten ze worden geplant nadat de kans op vorst voorbij is. Plan om pompoenen te planten in het late voorjaar of de vroege zomer voor een daling van de oogst.
  • Als je Halloween vieren en wil graag pompoenen hebben op tijd voor de vakantie, plant ze een beetje later in de zomer. Uw pompoenen kunnen rijpen en moeten worden geoogst te vroeg voor Halloween als je ze plant in het voorjaar.
 2. 2
  Kies een beplanting ter plaatse en de voorbereiding van de bodem. Pompoenen groeien op wijnstokken en hebben behoefte aan een goede hoeveelheid ruimte om te gedijen. Kies een plaats in uw tuin met de volgende kwaliteiten:
  • 20 of 30 meter van de open ruimte. Uw pompoen patch hoeft niet tot het nemen van uw hele tuin. U kunt het te planten langs de kant van uw huis, of langs het hek in uw achtertuin.
  • Volle zon. Niet kiezen voor een plekje onder een boom of in de schaduw van een gebouw. Zorg ervoor dat de pompoenen zullen veel zon de hele dag lang krijgen.
  • Bodem met een goede drainage. Op basis van klei bodems niet snel water absorberen, en zijn niet zo bevorderlijk voor groeiende pompoenen. Kies een plek die niet hebben stilstaand water na zware regenval.
   • Om de pompoenen een extra boost te geven, de voorbereiding van uw bodem vooraf door compostering het. Graven grote gaten waar u van plan om de pompoenen te planten en vul ze met een compost mengsel een paar dagen voor het planten.
 3. 3
  Kies pompoenpitten. Ga naar uw plaatselijke kwekerij of om zaden uit een catalogus te gebruiken in uw pompoen patch. Er zijn veel verschillende soorten pompoenen, maar voor de toepassing van de woning teler ze vallen in drie hoofdcategorieën:
  • Pie pompoenen, die zijn bedoeld om te worden opgegeten.
  • Grote decoratieve pompoenen die kunnen worden gesneden in aansluiting o'lanterns. De zaden in deze pompoenen zijn eetbaar, maar het vlees is niet lekker.
  • Kleine decoratieve pompoenen, ook wel mini pompoenen.

Het planten van de pompoenen

 1. 1
  Plant je zaadjes 1-2 centimeter diep. Ze moeten worden geplant in rijen naar het midden van de patch, zodat de wijnstokken hebben genoeg ruimte om te groeien. Laat een paar meter van de ruimte in tussen de aanplant.
  • Plant 2 of 3 zaden binnen een paar centimeter van elkaar, in het geval een niet ontkiemen om wat voor reden.
  • Het maakt niet uit welke kant van de zaden omhoog wijzen. Als de zaden levensvatbaar zijn, zullen ze hoe dan ook groeien.
  • Sommige zaadpakketten adviseren het planten van de zaden in "heuvels", of terpen, verdeeld in rijen in uw beplanting bed. Dit kan helpen als je grond niet ontvangt goede natuurlijke afwatering, maar in de juiste omstandigheden is het niet nodig.
 2. 2
  Bedek de zaden geplant met compost. Als u de grond voor het planten gecomposteerd, kunt u deze stap overslaan. Zo niet, voeg een dun laagje compost of mulch in de gebieden waar je zaadjes geplant. De compost zal helpen om onkruid uit en voeden de zaden.
  • Met de juiste zorg, moet de pompoen planten ontkiemen binnen ongeveer een week.

De zorg voor de pompoen planten

 1. 1
  Water de pompoen planten wanneer de bodemvochtigheid is laag. Pompoen planten hebben veel water, maar ze moeten niet te veel krijgen. Maak er een gewoonte van water hen wanneer de bodem lijkt een beetje droog, in plaats van het toevoegen van meer water te natte grond.
  • Wanneer u de plant doet water, gebruiken veel water en laat het inwerken diep in de grond. Roots pompoen planten 'run een paar centimeter of voeten naar beneden, afhankelijk van het stadium van de groei, en het is belangrijk dat het water hen bereikt.
  • Probeer niet om water te halen op de pompoen bladeren. Dit bevordert de groei van een schimmel genaamd meeldauw, wat kan leiden tot de bladeren te verdorren en de plant te sterven. Water in de ochtend, in plaats van 's nachts, zodat het water dat komt op de bladeren heeft tijd om te drogen in de zon.
  • Wanneer de pompoenen zelf beginnen te groeien en oranje, verminder dan de hoeveelheid water die u gebruikt. Stop volledig water ongeveer een week voordat u van plan om de pompoenen te oogsten.
 2. 2
  Bemesten van de pompoen planten. Wanneer de planten eerst ontkiemen, bijmesten zorgt ervoor weken van het groeien en stimuleert de gezondheid pompoen plantengroei. Ga naar uw plaatselijke kwekerij en vraag om een ​​meststof die u kunt toevoegen aan uw pompoen bed.
 3. 3
  Controle onkruid en ongedierte. Om ervoor te zorgen dat uw planten produceren gezonde pompoenen, moet je ze volgen gedurende het groeiproces.
  • Weed de patch vaak. Laat niet de groei van onkruid verdringen de pompoen planten of absorberen de voedingsstoffen die ze nodig hebben om te gedijen. Plan om onkruid een paar keer per week.
  • Controleer de pompoen bladeren en bloemen voor de kevers, die plantenweefsel te eten en uiteindelijk te doden de pompoen plant. Afkrabben van de plant een paar keer per week.
  • Bladluizen zijn ongedierte dat veel tuinplanten bedreigen. Ze zijn te vinden op de onderzijde van de bladeren, en als je niet voor hen zorgen, zullen ze de planten snel te doden. Spuit ze af met water in de ochtend, zodat de bladeren hebben de tijd om te drogen.
  • Gebruik indien nodig een biologische bestrijdingsmiddel om uw planten te ontdoen van ongedierte. Vragen over de producten bij uw plaatselijke kwekerij.

Het oogsten van de pompoenen

 1. 1
  Controleer om te zien of de pompoenen klaar zijn. De pompoenen moeten helder oranje van kleur zijn met een harde schaal. Hun stengels moet beginnen uit te drogen en verdorren. In sommige gevallen is de wijnstok zelf kan ook beginnen te verdorren.
 2. 2
  Niet oogst pompoenen die nog zacht zijn. Zij zullen niet langer dan een paar dagen houden voordat bederven.
 3. 3
  Doorgesneden stengels van de pompoenen '. Gebruik een schaar om de stam te snijden, waardoor het een paar centimeter lang. Breek de stelen af, omdat dit zal leiden tot de pompoenen te rotten.
 4. 4
  Bewaar de pompoenen in een zonnige, droge plaats. Houd ze uit de buurt van vocht en vochtplekken. Ze hebben geen koeling nodig. Pompoenen houden gedurende vele maanden nadat deze zijn geoogst.

Tips

 • Water goed maar niet verzadigen, zoals de stengel is gevoelig voor rotting.
 • Er zijn niet al te veel problemen met bugs en pompoenen - ze zijn over het algemeen winterhard.
 • Eenmaal geplukt, kan pompoenen (die overvloedig kan groeien) buiten worden opgeslagen voor een lange tijd, of in een kelder als je in een besneeuwde klimaat. In een gematigd klimaat, laat pompoenen in schuren, op sheddaken, onder zakken enz. in een besneeuwd klimaat, laat in de kelder. Ze voeden je de hele winter door.

Waarschuwingen

 • Ze zullen zelfs nabijgelegen bomen of aan de muur te klimmen als ze de kans. Een huis dat we ooit gekocht hadden een begroeide pompoen patch met een pompoen groeit op het dak!
 • Pompoenen zijn vruchtbaar telers - hebben ze de neiging hun deel van de tuin over te nemen. Houd ze apart van andere planten, zodat ze hebben veel ruimte om te groeien. Overal waar een pompoen begint te groeien, zullen alle planten eronder verpletterd worden - een oogje houden op opkomende pompoenen en hen en hun stengel zachtjes te verplaatsen naar een iets andere plek als ze iets anders pletten. Soms zullen ze zelfs verpletteren elkaar!

Dingen die je nodig hebt

 • Pompoen
 • Pompoenpitten
 • Schop, troffel, spade
 • Fatsoenlijke bodem en een groot gebied van tuin ruimte
 • Regelmatig water