Wkinl

Hoe je het vasthouden van water te verminderen

Waterretentie, voorheen bekend als oedeem, een symptoom van een aantal voorwaarden, waaronder dehydratatie, obstipatie, hormonale veranderingen, overmaat natrium in het dieet, hartaandoeningen en nierproblemen. Symptomen van waterretentie omvatten voelt zwaar en opgeblazen, merkbare zwelling in de voeten, benen en andere gebieden van het lichaam, en een toename in lichaamsgewicht tot enkele ponden.

Stappen

Hoe je het vasthouden van water te verminderen. Raadpleeg uw arts als u tekenen van waterretentie merken.
Hoe je het vasthouden van water te verminderen. Raadpleeg uw arts als u tekenen van waterretentie merken.

De oorzaak van het vasthouden van water

 1. 1
  Raadpleeg uw arts als u tekenen van waterretentie merken. Tenzij u last van het vasthouden van water op een regelmatige basis en weten wat de oorzaak van het probleem, een afspraak maken met uw arts en krijgen een diagnose.
  • Uw arts zal testen uitvoeren om de gezondheid van je hart, de nieren, de lever en de bloedsomloop te controleren.
 2. 2
  Houd een eetdagboek. Let op wat je gegeten voor een paar dagen in de aanloop naar het vasthouden van water. Het kan een paar dagen duren voor je lichaam om overtollig lichaamsvocht te behouden nadat je eet zoute voedingsmiddelen.
 3. 3
  Kijken naar een agenda als u een vrouw bent die een maandelijkse periode krijgt. Hormonale veranderingen die gepaard gaan met je menstruatiecyclus kunnen maandelijks waterretentie problemen veroorzaken. Voor de meeste vrouwen periode bloat optreedt 1 of 2 weken voor hun menstruatie begint.
  • Waterretentie ook vaak een probleem tijdens zwangerschap en menopauze om dezelfde reden. Hormonale veranderingen die optreden tijdens deze langere overgangsperiodes in het lichaam veroorzaken overtollige vochtretentie dat constant, cyclische of intermitterend zijn.

Verminderen waterretentie

 1. 1
  Drink 6 tot 8 glazen water per dag. Hoewel het klinkt misschien tegenstrijdig, als je lichaam lijdt aan uitdroging behoudt het water als een overlevingsmechanisme. Het drinken van veel water, vruchtensappen, kruidenthee en andere niet-cafeïnehoudende dranken laat je lichaam om regelmatig spoelen en reinigen vloeistoffen.
 2. 2
  Bezuinigen op de natrium in uw dieet. High-natrium diëten zijn de nummer een oorzaak van overtollig water gewicht. Vermijd verwerkt voedsel, vleeswaren, zoute snacks en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium zijn.
 3. 3
  Eet een gezonde, evenwichtige voeding die veel groenten, granen en andere vezelrijke producten omvat.
 4. 4
  Tekorten aan eiwit, calcium, magnesium en vitamines b1, b5 en b6 kan ook leiden tot problemen met het vasthouden van water. Voedingssupplementen nemen als je dieet ontbreekt in deze gebieden en u lijdt aan het vasthouden van water.
 5. 5
  Krijg 20 minuten lichaamsbeweging per dag. Oefening is een noodzakelijk onderdeel van een gezonde levensstijl en heeft aangetoond dat het nuttig bij de bestrijding van het vasthouden van water zijn.
 6. 6
  Verhoog uw voeten en benen. Staande voor te veel uren of de hele dag zitten met je voeten op de grond kan leiden vloeistoffen om uit te lekken in je voeten en benen, waardoor zwelling. Ga liggen of zitten met je voeten verhoogd in rust en het nemen van pauzes.
 7. 7
  Probeer een natuurlijk diureticum. Sommige kruiden zijn gekend om vloeistof uitgang van de nieren, die waterretentie controle helpt te verhogen.
  • Paardenbloem heeft geen schadelijke bijwerkingen en kan onbeperkt worden gebruikt. Voeg 10 tot 20 druppels paardenbloem tinctuur aan salades of andere voedingsmiddelen per dag.
  • Dong quai wordt best toegevoegd aan een kruidenthee en voor het slapengaan omdat het een licht kalmerend effect. Sommige theesoorten worden verkocht met dong quai in hen, of je kunt het kopen zoals olie en voeg een paar druppels van uw favoriete thee. Naast het feit dat een diureticum is dong quai bekend om de groei van bacteriën te remmen.
  • Etherische oliën worden gebruikt in vaporizers, gorgelt, baden en massages kunnen helpen het vasthouden van water te bestrijden. Lavendel, rozemarijn, geranium en cipressen staan ​​bekend om goede resultaten te hebben.
 8. 8
  Neem een chemische diureticum over de toonbank, of men uw arts dat voorschrijft. Chemische diuretica afvoer van het lichaam boetiek van kalium en kan bijdragen aan osteoporose.
  • Een aantal voorgeschreven en over-the-counter medicatie interageren met of tegen te gaan diuretica. Neem contact op met uw arts om ervoor te zorgen dat een diureticum zal geen negatieve invloed hebben op eventuele medicatie die u neemt.