Wkinl

Hoe geld te besparen op elektriciteit

Voor de meeste mensen, de maandelijkse elektriciteitsrekening goed is voor een aanzienlijk deel van het maandelijkse budget. In feite is de energierekening vaak alleen overtroffen door de hypotheek of huur betalen.

Stappen

Hoe geld te besparen op elektriciteit. Controleer om te zien of je een betere contract kan krijgen, of betalingen op basis van de gemiddelde maandelijkse kosten te maken.
Hoe geld te besparen op elektriciteit. Controleer om te zien of je een betere contract kan krijgen, of betalingen op basis van de gemiddelde maandelijkse kosten te maken.

Algemeen

 1. 1
  Controleer om te zien of je een betere contract kan krijgen, of betalingen op basis van de gemiddelde maandelijkse kosten te maken. Bezoek en lees alles opnieuw en opnieuw.
  • Bepalen hoeveel elektriciteit je gebruikt. Gebruik de maandelijkse elektrische wissels uit het vorig jaar tot een geschatte waarde te berekenen.
  • (Indien mogelijk) vergelijken verschillende aanbiedingen van elektrische bedrijven, kies degene die het goedkoopst (laagste kosten per kilowattuur).
  • Zoek uit of er een UIT-PEAK tijdstip van de dag wanneer de snelheid lager is en gebruik die tijd voor de meeste elektriciteit behoeften (bv rijden wasmachine, vaatwasser, of koken). Dit zal waarschijnlijk vereisen extra kosten voor speciale metering hardware om gebruik te volgen in die tijd.
 2. 2
  Koop energiezuinige apparaten. Niet apparaten die groter zijn dan nodig koopt (kopen en gebruiken kleine snelkookpannen indien mogelijk). Vraag naar energie-efficiënte apparaten. Vergeet niet om de stand-by verbruik te controleren. Controleer of er een label als Energy Star.
 3. 3
  Schakel-of uitpluggen van apparaten wanneer niet in gebruik.
  • Als een apparaat niet over een aan / uit schakelaar, gebruik dan een connector met een aan / uit schakelaar. Sluit bijvoorbeeld uw tv en de luidsprekers met een stekker. U kunt uit beide apparaten schakelen door slechts een handeling. Sluit uw DVD-recorder met een aparte aansluiting omdat het waarschijnlijk is dat je zou hebben om het bijstellen als je hem uitzet.
  • Vergeet niet dat voedingsadapters (transformatoren voor oplaadbare apparaten) ook energie verbruiken. Haal ze wanneer niet in gebruik.

Energieverbruikers in het huishouden

 1. 1
  Koelkast, vriezer en koelkast:
  1. Zet elke koelapparaat op een plaats die is zo koud mogelijk, uit de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren, direct zonlicht of andere grote energieverbruikende apparaten.
  2. Controleer of de koeling apparaat tenminste 5 cm (2 inch) van de muur, en dat de lucht goed kan circuleren.
  3. Verhoog de binnentemperatuur van de koelinrichtingen. 7 ° C (45 ° F) zijn genoeg voor de koelkast en -18 ° C (0 ° F) zijn genoeg voor de vriezer.
  4. Houd de koeling apparaten netjes; label de items in de vriezer, zodat je kunt krijgen om het voedsel zo snel mogelijk.
  5. Vul ongebruikte ruimte met padding zoals polystyreen of gewoon een deken.
  6. Houd de deur van deze apparaten gesloten.
  7. Controleer de afdichting van de koeling apparaten: Zet een ingeschakelde zaklamp (lampje) in de koelkast en sluit de deur. Controleer of de afdichting beschadigd is, en een nieuwe kopen indien nodig.
  8. Handelen energiezuinig. Laat voedsel afkoelen voordat je hem in een koelapparaat en opwarmen bevroren voedsel in de koelkast.
  9. Ontdooi de vriezer als er een laagje ijs.
 2. 2
  Lichten:
  1. Vind de meest effectieve plaatsen voor verlichting en lichtschakelaars.
  2. Verf je kamers in een felle kleur. Meer licht wordt gereflecteerd door helderder muren en dus minder licht nodig hebt om je kamer helder te maken.
  3. Vervang gewone gloeilampen door spaarlampen. Het is voordeliger om een ​​gloeilamp te vervangen als het brandt langer dan een half uur per dag. Gebruik van hoge kwaliteit LED - Light Emitting Diode (Beste type) of CFL - compacte fluorescerende lampen.
  4. Gebruik geen plafond schijnwerpers, tenzij ze zijn LED types.
 3. 3
  Kachel:
  1. Gebruik de juiste potten. Gebruik potten met een diameter die zo klein mogelijk. Zet deze potten alleen op kookplaten die passen aan hen of zijn kleiner. Probeer een snelkookpan te gebruiken als je koken voor een aanzienlijke tijd. Controleer of de bodem van de pot nog. Laat de potten gesloten zo lang mogelijk. Zonder deksel verlies je ongeveer 2/3 van de energie.
  2. Verminder de hoeveelheid water die u gebruikt tijdens het koken.
  3. Schakel de kachel uit 5 minuten voordat je de kooktijd te bereiken.
  4. Kies een gasfornuis of een inductiekookplaat als u een nieuw fornuis kopen.
  5. Kook water met een elektrische waterkoker in plaats van de kachel.
 4. 4
  Oven:
  1. Niet verwarm de oven.
  2. Bak met circulerende lucht.
  3. Gebruik de oven meerdere keren als het al warm.
  4. Houd de deur van de oven gesloten zo lang mogelijk.
  5. Als de oven reeds heeft bereikt, de uiteindelijke temperatuur uit te schakelen 10 minuten voordat het eten klaar is.
  6. Gebruik een broodrooster of magnetron indien mogelijk in plaats van de oven.
 5. 5
  Vaatwasser en wasmachine:
  1. Controleren of deze apparaten zijn verbonden met de warmwaterleiding.
  2. Maak de apparaten zo vol mogelijk.
  3. Verlaag de temperatuur van het water en het gebruik van energie en / of water energiebesparende standen.
 6. 6
  Vermijd de airconditioner. Je moet 3 keer meer energie per graad om een ​​kamer te koelen dan om een ​​kamer te verwarmen.
  1. Ventileren tijdens de nacht of vroeg in de ochtend om de koelte van de dag.
  2. Houden de koelte in het huis gedurende de dag. Sluit de luiken en houd uw ramen en deuren gesloten.
  3. Gebruik een ventilator in plaats van een airconditioner.
 7. 7
  Vermijd verwarming met elektrische energie. Hoewel elektrische verwarming is de meest efficiënte, is vaak de meest kostbare. Als u een andere energiebron (aardgas, propaan of stookolie) te gebruiken kunt u geld besparen op elektriciteit.
 8. 8
  Vermijd de wasdroger. Droog uw natte kleren op een waslijn. Als u niet in staat om deze stap te volgen omdat je geen toegang hebt tot een waslijn hebben zijn, vullen de droger redelijk vol, maar niet zo vol dat de lucht niet kan circuleren, en gebruik de mode "strijkdroog".
 9. 9
  Optimaliseren van het energieverbruik van uw pc. Moderne pc's kan worden ingesteld op energiebesparende modi invoeren van zowel de pagina BIOS-instellingen en rechtstreeks van het Windows besturingssysteem. Enable "Sleep" en "Hybrid Sleep" voor desktops en "Winterslaap" voor notebook-pc's met Windows.
 10. 10
  Verzamel zoveel maandelijkse elektrische rekeningen als je kunt. Wil je deze bij de hand hebt, zodat u kunt zien hoeveel u bespaart.
 11. 11
  Verander uw gewone gloeilampen tot tl-lampen compact. Deze lampen gebruiken veel minder stroom en gaan lang mee. Ze doen meer kosten dan gewone gloeilampen, zodat je waarschijnlijk niet wilt dat ze allemaal tegelijk te wijzigen. Uw plaatselijke nutsbedrijf kan bieden verlaagde prijs of zelfs gratis CFL's van tijd tot tijd. Neem contact op met hen voor de aankoop. Zie waarschuwingen voor belangrijke informatie over fluorescerende lampen en de veilige verwijdering.
 12. 12
  Als u niet of kunt ervoor kiezen om niet te veranderen naar fluorescerende lampen, kunt u overwegen een lagere aangedreven lamp. Een 100 watt gloeilamp gebruikt 6 uur per dag zal kosten van meer dan 20€ per jaar (0,12 / kWh tarief). Als je kunt krijgen door met een 40 watt gloeilamp, zal dat kost ongeveer 10€. Stel je voor dat je dat deed om elke lamp in het huis.
 13. 13
  Doe de lichten uit als je de kamer verlaat. Gebruik de bovenstaande kosten om te bepalen hoeveel u kunt besparen. Vergeet niet om het totale aantal bollen tellen als vele lampen zullen 2 of meer lampen hebben.
 14. 14
  Schakel alle huishoudelijke apparaten zoals tv's en computers als ze niet worden gebruikt. U kunt eenvoudig honderden euro's per jaar verlaten deze op als deze niet wordt gebruikt verspillen.
 15. 15
  Stel uw thermostaat verstandig. De meeste huizen hebben programmeerbare thermostaten en als je er geen hebt, zou het de moeite waard om er een te kopen. Er is geen reden om te verwarmen of te koelen uw huis als iedereen al naar het werk of school. Veel huizen zijn leeg voor 8 of meer uren per dag en er is geen reden om het huis te hebben bij dezelfde temperatuur die je wilt als je thuis bent.
 16. 16
  Zegel uw ramen en deuren. U kunt een buis van kalefateren komen voor een paar dollars. Als u verzegelen van al die scheuren rond de ramen die de buitenlucht te laten, kunt u aanzienlijke besparingen realiseren.
 17. 17
  Als je leeft in een staat waar het je toegestaan ​​om uw elektrische bedrijf te kiezen, kunt u eenvoudig opslaan 20% gewoon door over te schakelen energiebedrijven. Controleer het gedeelte bronnen voor meer informatie.
 18. 18
  Elke maand wanneer uw factuur komt, Dig Out ​​Your oude facturen en zie hoeveel je hebt bespaard. Soms zal u wilt uw factuur te vergelijken met de vorige maand om een ​​goede vergelijking te krijgen. Soms zal u wilt vergelijken met dezelfde maand van het voorgaande jaar.

Tips

 • Wanneer u besparen door het verminderen van uw energie consumptie kan, u ook bijdragen voor het helpen te verminderen opwarming van de aarde!

Waarschuwingen

 • Als u gebruik maakt van fluorescerende lampen, zich ervan bewust dat zij kwik dat is gevaarlijk bevatten. Als men toevallig te breken, is speciale clean up nodig.

Dingen die je nodig hebt

 • connectoren met een aan / uit-schakelaar