Wkinl

Hoe maak je een moringa boom groeien

Voor eetbare landschapsarchitectuur, een Moringa boom is moeilijk te verslaan. Deze veelzijdige boom kan worden geteeld hele jaar door in een tropisch klimaat, en met succes geteeld als een jaarlijkse, in de gematigde zones.

Snel groeiende, voedzaam, en mooi om te zien, Moringa wint dagelijks aan populariteit. Wat is er makkelijker dan het lopen in uw tuin, en het verzamelen gezonde greens te zetten op de tafel?

Stappen

Hoe maak je een moringa boom groeien. Krijgen sommige moringa uit een van de vele bronnen die ze verkopen.
Hoe maak je een moringa boom groeien. Krijgen sommige moringa uit een van de vele bronnen die ze verkopen.
 1. 1
  Krijgen sommige moringa uit een van de vele bronnen die ze verkopen. Er zijn verschillende soorten, maar de zaden van de Moringa oleifera en Moringa stenopetala zijn het makkelijkst te verkrijgen. Op de foto, de Moringa oleifera zaden zijn de bruine, gevleugelde zaden in de foto, aan de linkerkant. De Moringa stenopetala zaden zijn de tan die in de foto, aan de rechterkant. Het is duidelijk dat ze nauwelijks op elkaar lijken, maar beide zijn Moringa zaden.
  • Voor een snelgroeiende boom die bladeren, bloesems en zaaddozen zal dragen - genaamd drumsticks, het eerste jaar - kies Moringa Oleifera. Hier is een zeer goed voorbeeld van waarom het het beste om uw Moringa bomen houden op een beheersbare hoogte, het maakt het oogsten van de bladeren en peulen veel gemakkelijker te doen. De drumsticks getoond, opknoping van de Moringa boom, bevatten zaden van de Moringa boom. Ze kunnen zodra de pod droog is worden geplant, of opgeslagen voor het planten later.
  • Als u wilt dat een snelgroeiende boom met veel grotere bladeren, waardoor de taak van het verzamelen van hen voor een maaltijd gemakkelijker, kiezen voor Moringa Stenopetala.
  • De bloemen en zaaddozen langer duren om te ontwikkelen op het Afrikaanse verscheidenheid van Moringa - Moringa Stenopetala.
  • De zaden zijn zeer verschillend, maar ze allebei groeien Moringa bomen. In werkelijkheid, de zaden zijn in principe dezelfde grootte, maar, zie je ze niet gelijk in uiterlijk. Moringa Oleifera zaden zijn rond, bruin, en gevleugeld. Moringa Stenopetala zaden, uit hun schil, zijn amandelvormig en licht bruin van kleur.
 2. 2
  Bepaal waar u wilt uw moringa boom groeien. Houd in gedachten dat Moringa bomen kunnen groeien meer dan 20 meter hoog, hun eerste jaar. De gemiddelde groei is ongeveer 15 voet, maar in optimale omstandigheden kunnen groeien veel groter. Omdat de takken groeien, op het gemiddelde, tot ongeveer drie tot vier meter breed het eerste jaar, moet u overwegen of u wilt uw Moringa boom dicht bij de bestaande structuren te planten. Moringas hebben veel, warmte en water, om te gedijen - zo denken over waar uw boom de beste blootstelling aan de zon zal verkrijgen.
 3. 3
  Verkrijg de beste biologische potgrond die u kunt vinden. Moringas niet graag zware, kleiachtige bodem of vermiculiet. Ze zullen groeien in arme grond, zandgrond, en uitgeputte grond, maar ze niet graag hun wortels nat. Hiermee rekening te houden, en indien nodig, koop zand toe te voegen aan de potgrond mengsel, of gebruiken wat grond beschikbaar is in uw regio, en voeg kokos, veenmos, perliet, of zand om het los te maken. Dit geeft de wortels van de Moringa boom ruimte om diep te gaan, en goed uitlekken. Moringa heeft een penwortel, wat betekent dat een enkele wortel die gaat recht naar beneden als een wortel. Het heeft kleine feeder wortels, maar heeft geen vertakking wortels. Plant waar de penwortel heeft veel ruimte naar beneden te gaan. Als planten in een container, vind het diepste ene je kunt. Moringa kan groeien als een eenzame boom, in rijen, of als haag.
  • Als je zou willen om het te laten groeien als een, plant de zaden in de grond, ongeveer 1 meter uit elkaar. Knijpen terug elke andere nieuwe blad groei, te dwingen de boom om te groeien als een struik, en als ze eenmaal zijn ongeveer 2 meter hoog, knip de takken in de lengte doormidden en knijp terug de nieuwe bladgroei die zal ontspruiten aan de bovenkant van de moringa boom.
  • Als je gaat om uw Moringas groeien in rijen, dan plant de zaden ongeveer 3 meter uit elkaar, in rijen die ten minste 6 meter uit elkaar, voor het eenvoudig verwijderen van onkruid en wandelen door de rijen.
  • Als je gaat om uw Moringa groeien als een eenzame boom, alleen niet vergeten om het te veel ruimte te geven, zodat zijn takken kunnen spreiden. Periodiek, bezuinigen de top van de boom, om nieuwe groei te stimuleren, en snijd de takken 'lengte terug, met de helft. Dit zal ervoor zorgen dat uw Moringas gedijen, en geven u veel mooie bloemen, eetbare bladeren, en drumsticks - voor de komende jaren.
 4. 4
  Maak een gat in de grond, en de fabriek van de Moringa zaden ongeveer ¾ "tot 1" diep, bedekken met grond, en aanstampen het op zijn plaats. Noteer wanneer u het zaad of zaden geplant, zodat u kunt hun groei te volgen. Als je eenmaal hebt gedekt de zaden, grondig water de bodem. Of je plant de zaadjes in potten, of naar rechts in de grond, zullen ze een grondige weken elke dag nodig hebt, totdat je de zaailing boven de grond komen. Zodra ze zijn ontsproten, kunnen ze een keer om de andere dag worden besproeid, totdat ze ongeveer 18 centimeter lang. Dan, eenmaal per week voldoende.
  • Sommige mensen genieten van de zaden in water tot ze ontkiemen, en dan plant ze. Deze methode werkt ook, maar Moringa zaden zijn zeer winterhard, en niet echt deze extra stap nodig.

Tips

 • Een individu in Florida heeft een uitstekende succes, propageren Moringa bomen met stekken van verschillende grootte, door er takken - bijgesneden zoals hierboven beschreven, in een grote oppotten container gevuld met grond. De stekken moeten elke dag worden besproeid, en het water mag vrijelijk uit te lekken. Binnen ongeveer twee weken, ontluikende bladeren worden geproduceerd door het snijden en vaak zaailingen zullen voortkomen uit de basis.
 • Een alternatief is propagatie door houtstekken. Selecteer takken met ongeveer 2 tot 2.5 inch diameter en snij hetzelfde voor een lengte van ongeveer 2 tot 2,5 meter. De onderkant van de tak kan worden gesneden op een hoek van 45 graden, meer oppervlak bloot aan de bodem. Dan het snijden kan worden geplant in de grond met ongeveer 8-9 cm van de stengel in de grond begraven. Ze regelmatig water te geven en verse blaadjes zullen komen uit de stam. Het voordeel van het gebruik van een steel snijden voor het planten is dat het snel groeit en komt sneller dan de van zaailingen planten bloeien. Moringa bomen gekweekt uit stek behouden alle kwaliteiten van de moederplant.
 • De bloemknoppen en bloesems kan enigszins worden gekookt en gegeten, zoals een voedende plantaardige.
 • De bladeren, peulen, bloemen knoppen, bloesems, en zaden kunnen allemaal worden opgegeten. De bloemknoppen en bloesems gekookt moeten worden, kunnen de zaden rauw gegeten of gekookt, en de bladeren kunnen gegeten worden zoals hierboven vermeld.
 • Houd die snoeischaren handig, want hoe meer je ze snoeit, hoe sneller ze zullen groeien.
 • De bladeren zijn eetbaar, en er zijn veel plaatsen online, dat zal u vertellen hoe ze te nemen in uw dieet. Ze zijn eetbaar rauwe, direct uit de boom en gegeten aanwezig, of ze kunnen worden toegevoegd aan salades of smeersels. Veel mensen in landen over de hele wereld ze te eten met kip, vis, varkensvlees, rundvlees, lamsvlees, of ander vlees, of ze kunnen gewoon licht worden gebakken en gegeten als bijgerecht. Moringa bladeren effectief kan worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels, rijst, granen of gebakken producten. Wanneer toegevoegd aan een hoofdgerecht, het is het meest voordelig om de bladeren tegen het einde van de kooktijd toevoegen, om zo veel mogelijk behouden voedingsstoffen.

Waarschuwingen

 • Omdat Moringa bomen groeien zo snel, een van de gemakkelijkste manieren om ze te houden op een beheersbare hoogte, is om terug te knijpen elke andere top groei, en snijd de takken in de helft, lengte-wise. Dit stimuleert de Moringa boom te vertakken, langs de romp, en voorkomen dat u van het hebben van een 30 meter hoge boom, met knoppen, bloesems, bladeren en peulen die moeilijk te bereiken zijn.
 • Moringa is droogte-resistente, maar is niet koud tolerant. Bevriest zal leiden tot het afsterven.
 • Onderhouden van uw Moringa boom op een hoogte van ongeveer 8 tot 12 meter maximaal, als u wilt in staat zijn om zijn oogst te bereiken. Als je dat niet doet, zul je uiteindelijk een zeer lange, zeer dunne boom, met takken aan de top, ontoegankelijk en onaantrekkelijk.
 • Voortdurend trim je Moringa, vanaf de top. Dit stimuleert de boom voor het blussen van meer takken, verder naar beneden langs de stam. U kunt ook bladeren van de takken 'in tweeën gesneden, waardoor nieuwe bladeren te groeien in het kruis van de ledematen. Gooi erop en eraan. Gooi ze naar beneden, onder de bomen, voor een aantal van de beste wiet-tartende mulch die beschikbaar is.
 • Wereldwijd, sommige mensen eten de wortel. Eet niet de wortel. Het smaakt mierikswortel, maar bast van de wortel bevat een krachtige neurotoxine. In voldoende grote hoeveelheden, kan het fataal. Laat de wortels alleen.

Dingen die je nodig hebt

 • Moringa zaden
 • Losse potgrond
 • Een zonnige locatie voor de Moringas
 • Water
 • Snoeischaar of schaar