Wkinl

Hoe maak je een palmboom te planten

Palmbomen zijn populair landschapsarchitectuur planten in tropische gebieden, met name in de kustgebieden. Ze zijn bestand tegen storm winden, terwijl het aanbieden van een tropische sfeer aan het landschap dat ze zich bevinden inch Planting men kan een ontmoedigende taak zijn, zodat dit artikel kan u helpen te begrijpen wat er nodig is.

Stappen

Hoe maak je een palmboom te planten. Selecteer de verscheidenheid van de handpalm u wilt planten.
Hoe maak je een palmboom te planten. Selecteer de verscheidenheid van de handpalm u wilt planten.
 1. 1
  Selecteer de verscheidenheid van de handpalm u wilt planten. Dit kan een beetje onderzoek nodig naar de bodem en de benodigde ruimte, klimaat tolerantie, en de kosten te bepalen. Palmen in grootte variëren van relatief kleine windmolen en Sago Palms, aan giganten als Royal Palms en Koningin Palmen, waarvan de teelt kan torenen vijftig meter in de lucht. De hoeveelheid zonlicht palmbomen vereisen varieert, afhankelijk van de soort, dus geef dit enige aandacht, ook. Raadpleeg een lijst van enkele veel voorkomende palmen gebruikt in het modelleren, en hun zonlicht eisen en koude toleranties:
 2. Sagopalmen: (cycad) koubestendige tot 20 graden f, gefilterd zonlicht op volle zon.
Koolpalmen: koud tolerant tot 12 graden f, volle zon. Cubaanse of florida royal palm: koud tolerant tot 22 graden f, volle zon tot halfschaduw. koningin palm: koud tolerant tot 18 graden f, volle zon. Chinese windmolen palm: koud tolerant tot 8 graden f, volle zon. Mexicaanse fan palm: winterhard tot 15 graden pindo palm; winterharde 10 graden canarische eiland dadelpalm 19 graden
2
 • Kies de locatie van de boom zal gaan. Voor zeer grote bomen, kunt u overwegen de mogelijkheid om zwaar materieel te gebruiken tijdens het proces, of besteden een goede beetje fysieke inspanning, dus kijk voor een gebied dat gemakkelijk toegankelijk is.
3
Zorg dat er geen ondergrondse nutsvoorzieningen of gevaren bestaan ​​in de locatie die u kiest. Misschien wilt u uw lokale nutsbedrijf lokaliseren dienst om zeker te zijn, als er enige twijfel noemen, omdat het raken van een ondergronds water, kan aardgas, stroom, of telefoonlijn echte problemen veroorzaken.
4
Manoeuvreren de boom vlakbij de locatie wordt u planten. Dit maakt het graven van het gat van de juiste grootte veel makkelijker, omdat je de kluit van de boom kan meten en dat vergelijken met het gat als je graven. Sommige palmbomen kunnen boven hun kluit worden begraven. Bijvoorbeeld een Mexicaanse Waaierpalm (Washingtonia robusta) worden begraven op 4 tot 5 meter dieper dan de oorspronkelijke bovenkant van de kluit. Dit kan voordelig zijn wanneer je probeert om alle bomen af ​​te stemmen op een bepaalde hoogte. Het zou ook elimineren de noodzaak voor schoren. Aantal palmbomen, kan echter niet worden begraven dus neem contact op met een gecertificeerde boomverzorger voorafgaand aan het planten.
5
Overexcavate het gat met ongeveer 30%, zodat de kluit zal worden in losse grond, niet verdicht materiaal dat wortelgroei zal remmen. Vervang (wijziging) van de bodem u vullen het dan opgegraven deel van het gat met gewassen gips zand opvulling. Veenmos of compost zou hoogstwaarschijnlijk behouden te veel water als de meeste palmen als een bodem die goed afvoert.
6
Til de boom, indien mogelijk, of anderszins, verwijder de kluit deksel (meestal jute of kunststof) aan de wortels bloot te leggen. Vermijd het schudden van de bodem van de wortels niet meer dan nodig is, omdat dit hen in staat stelt om te drogen en veroorzaken de delicate, hairlike feeder wortels te sterven.
7
Gemak de boom op zijn plaats, waardoor dat de bovenkant van de kluit niet onder het niveau van de aangrenzende grond. Normaal gesproken moet de top van de boom kluit 2 of 3 centimeter boven de grond toen het gat weer gevuld blijven.
8
Strek de boom. Palmbomen hebben vaak gebogen stammen, zodat de plant kan niet loodrecht zijn (verticaal) als u het project af, maar probeer te zorgen dat het staat in een goede positie.
9
Opvulling van de hole. Vul het gat met een gewassen gips zand opvulling water geven als je dat doet om te wassen het materiaal rond de blootliggende wortels, het vermijden van vertrek geen luchtzakken of holten waarmee de wortels uit te drogen. Het zand opvulling zal zorgen voor een goede afwatering plus bieden stijfheid zodat je misschien niet aan de boom brace.
10
Staak de boom te houden staan. Palmbomen heb geen grote kraan wortels die dit ondersteunen, dus het moet tijdelijk worden geschoord te houden staan ​​totdat de wortels worden ingesteld, tenzij u gebruik maakt van de gewassen gips zand opvulling. Dit stelt normaliter voldoende stijfheid te voorkomen met behulp van beugels.
 • Wikkel de stam ten minste 1/4 van de hoogte van de boom met een 16 inch breed stuk van jute naar de verkwikkende boord klampen houden van chaffing de schors wanneer de boom probeert te zwaaien bij harde wind.
 • Drive stakes aan drie zijden, op gelijke afstand van elkaar rond de omtrek van de boom, en zet vast lendensteun braces (2X4 behandeld hout zal werken) om blokken hout bevestigd aan de stam met binddraad, geplaatst over de jute.
11
Water de boom grondig. Misschien wilt u een kleine aarden dam te creëren rond de kluit aan het water te houden van vergieten uit de buurt van de wortels van de boom, terwijl je water, vooral als de boom is op een heuvel of in de bodem die niet gemakkelijk water opneemt. Mulchen de voet van de boom zal ook helpen om de grond vochtig te houden. Met behulp van ongeveer 3 centimeter van de niet-verdichten mulch wordt aanbevolen.
12
Houd de boom bewaterd als nodig totdat is vastgesteld. De oprichting periode zal afhangen van het type boom, de grootte, en of het een container plant of een verpakte kluit specimen. In het algemeen moet de wortels grondig worden besproeid, maar niet overspoeld. Dagelijks water geven voor de eerste paar weken, wekelijks voor de volgende paar maanden, daarna afbouwen het water is een normaal voorgestelde schema.

Tips

  • Vermogen apparatuur kan een enorme hulp met grote bomen, die kan wegen meer dan 1000 kilo's.
 • Met een brede nylon of polyester band om de boom te heffen wanneer behulp van een machine voor dit doel beschadiging van de bast van de boom te voorkomen.
 • Sommige mensen voegen korte lengtes van 2 inch of groter pvc pijp in de grond rond de kluit, met een uiteinde omhoog steken, om water in de wortelzone te vergemakkelijken.
 • Veel Huiseigenaren weten niet dat ze palmbomen kunnen groeien in hun area.If je bent in een zone 6a of warmer (zie kaart Green paragraaf). Je kunt groeien een palmboom onbeschermd. Met eenvoudige bescherming die u kunt elke winterharde palmboom groeit.

Waarschuwingen

 • Gebruik grote zorg niet aan de schors van de boom beschadigen, omdat de schade zal bieden insecten een kans om te vallen.
 • Wees uiterst voorzichtig bij het graven, vooral als het gebruik van elektrisch materiaal, aangezien onbekende ondergrondse nutsvoorzieningen kunnen worden aangetroffen.
 • Gebruik grote zorg opheffen, indien handmatig gedaan, omdat palmen hebben een hoog zwaartepunt met hun relatief kleine kluit.
 • Palmbomen kunnen zeer temperamentvol. Wees niet ontmoedigd als uw eerste poging mislukt.
 • Voordat u plant uw palmboom, zorg ervoor dat u zetten het precies waar u het wilt, of inderdaad, er zeker van zijn dat je een palmboom op alle. Eenmaal gevestigd, palmbomen zijn bijna onmogelijk om zich te ontdoen van, als zelfs een fragment van de wortels van de boom zal ontkiemen in een nieuwe boom, zelfs als het belangrijkste orgaan van de boom wordt verwijderd.

Dingen die je nodig hebt

 • Materiaal voor bracing de boom
 • Graafuitrusting (ofwel schoppen, enz., of power equipment)
 • Bodem wijziging van materialen zoals vermiculiet, bovengrond mengsels, organische compost, en