Wkinl

Hoe de zorg voor een bromelia

Bromelia's zijn lid van een plantenfamilie bekend als bromeliaceae (bro-meh-lee-AH-zeggen-eye). De ananas is een van de bekendste planten van deze familie. De bloemstengel wordt geproduceerd uit het centrum van de rozet en bromelia's. Deze planten kunnen worden gebruikt als kamerplanten en in het landschap.

Stappen

Hoe de zorg voor een bromelia. Geef de bromeliainstallatie voldoende licht.
Hoe de zorg voor een bromelia. Geef de bromeliainstallatie voldoende licht.
 1. 1
  Geef de bromeliainstallatie voldoende licht. Helder, gefilterd of indirect zonlicht is het beste. Verschillende soorten bromelia's kunnen verschillende licht eisen. Breedbladige rassen kan "branden" wanneer geplaatst in direct zonlicht. Een venster op het zuiden is meestal ideaal het hele jaar.
 2. 2
  Drenken ze goed. Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar niet te veel water en laat de plant wortels in het water te staan. Het is niet nodig om water te gieten in de "tank" die door de onderste bladeren, omdat de plant voldoende water absorberen via zijn wortels, hoewel de bromelia dat de "tank" moet liever in water hebben. Als je giet water in de "tank", ververs het water regelmatig rotten van de bloei te voorkomen.
 3. 3
  Houden de plant op de juiste temperatuur. Dit moet niet moeilijk zijn, want indoor temperaturen meestal niet variëren veel. Bromelia tolereren een breed scala van temperaturen, met een ideaal bereik van 55-85 º F (13-29 º C). Voor korte periodes, kan bromelia temperaturen van -2 tot 100 º F (-7 tot 37 º C) te weerstaan. Koele nachttemperaturen daadwerkelijk verbeteren van de kleur en verlengt de bloei leven. Als het vochtiger, kan de temperatuur hoger zijn. De luchtcirculatie moet goed zijn.
 4. 4
  Bemesten van de plant. Bemesten is niet vereist in het huis. Om meer krachtige nieuwe groei te produceren, gebruik dan een goed uitgebalanceerde waterbasis plantenvoeding op ongeveer de helft van de door de fabrikant aanbevolen dosering.
 5. 5
  Verpot de bromelia indien nodig. Dit is meestal niet nodig.
 6. 6
  Wacht tot de plant te bloeien. Planten worden verkocht in bloei gedurende het hele jaar. Blooms kan duren van twee tot drie maanden. De meeste soorten hebben een zeer trage stofwisseling en zal duren tot twee jaar tot een bloei in een kas te produceren. Bromelia's niet opnieuw te bloeien, maar ze zullen een kleine "pup" plant bij hun basis binnen twee jaar van de bloei, die langzaam kunnen uitgroeien tot de volgende generatie (zie volgende stap) te produceren.
 7. 7
  Groeien nieuwe planten. Bromelia's slechts een keer bloeien in hun leven. Een nieuwe fabriek moet groeien voordat er een nieuwe bloei kan worden gegenereerd. Eenmaal bloeiende is voltooid, zal de moederplant produceren kleine "pup" planten op de buitenste omtrek van de basis. Een bromelia is een zeer traag groeiende plant. De pups ongeveer zes maanden groeien tot ongeveer een derde van de grootte van de moederplant. Toen de pups te bereiken die grootte, ze te scheiden van de moeder plant. Laat de jonge planten groeien voor meer ten minste 6 maanden, waarna ze volwassen genoeg om te bloeien kunnen zijn.

Tips

 • De bromelia enige bloem een ​​enkele keer - een keer de plant stopt met het produceren bladeren en produceert haar bloem, het zal niet beginnen met het maken bladeren weer.
 • Bromelia tolereren een breed scala van licht en temperatuur, waardoor ze ideaal zijn voor indoor locaties.
 • De lommerrijke top van een ananas is een pup, omdat het kan worden verwijderd en geplant om een andere plant te starten.
 • Deze planten bloeien in een grote verscheidenheid van kleuren en zijn zeer gemakkelijk te verzorgen. Ze bijna gedijen op verwaarlozing.
 • Bromelia's hebben zeer weinig insecten of ongedierte.
 • Het zal produceren nieuwe plantjes, aangeduid als pups, die blijft op de moederplant totdat ze groot genoeg zijn om root, en uitgegroeid tot een aparte plant.
 • De pups zijn meestal, maar niet altijd, gevonden in de buurt van de basis van de plant in de mantel van het blad. De moeder kan soms overleven een generatie of twee voordat ze uiteindelijk afsterven.
 • Bromelia's zijn top feeders, wat betekent dat ze hun voedingsstoffen verzamelen van de regen water in hun centra. Slow release meststof het beste werkt.

Waarschuwingen

 • Gebruik nooit koperen gieters. De koper is giftig voor bromelia's en zal doden de planten. Zorg ervoor dat u een meststof die rijk is aan koper gebruikt en houd ze weg van koper behandeld hout.

Dingen die je nodig hebt

 • Bromelia
 • Geschikt oppotten container