Wkinl

Hoe te schilderen

Schilderen is een medium waardoor veel mensen vinden dat hun emoties en gedachten kan doorschijnen. Geen ervaring nodig, en als je ooit een tekenles hebt genomen, ook al was het vingerverven op de lagere school, dan heb je een inleiding tot de schilderkunst had.

Stappen

Hoe te schilderen. Krijg een canvas paneel.
Hoe te schilderen. Krijg een canvas paneel.
 1. 1
  Kies uw verf. Voor uw eerste schilderij, probeer dan met behulp van aquarel verf of acrylverf. Beide zijn op water gebaseerd en gemakkelijk te gebruiken. In de toekomst, nadat je hebt geschilderd voor een tijdje, kan je wilt experimenteren met olieverf.
  • Aquarellen komen in gevallen of kleine buisjes van pigment. Wanneer alleen wordt gebruikt, zijn ze dik en ondoorzichtig, en hebben geen betrekking op veel gebied. Bij gebruik in combinatie met water, ze verdunnen en doorzichtig. Aquarellen worden gebruikt op specifieke papier gemaakt voor gebruik met aquarel; elk oud stuk papier zal niet noodzakelijk werken heel goed. Als u moeite hebben met het vinden van de juiste soort papier, een medewerker op elk kunst en kunstnijverheid winkel zal meer dan blij om u te tonen diverse tabletten van aquarel papier vellen.
  • Acrylverf zijn tubes verf klaar om te gaan werken. Ze hoeven niet te worden afgezwakt, maar kan zijn om een ​​gewenst effect, zoals tinten en een betere dekking, evenals het maken van uw verf levering het laatst een beetje langer te bereiken. In tegenstelling tot aquarellen, toen acrylverf drogen, zullen ze niet opnieuw bevochtigen dus niet persen uit meer verf dan nodig. Als je verf overgebleven dat u wilt opnieuw te gebruiken, hebben betrekking op de lade of beker stevig in plastic folie of aluminiumfolie. Zij zal voor verscheidene dagen tot een week op het meest. Acrylverf worden gebruikt op canvas paneel, dat is een doek met een kartonnen rug, of canvas dat is gespannen over een houten frame.
 2. 2
  Krijg een canvas paneel. Voor beginners, kunt u meer comfortabel met een canvas paneel dan schilderen op een opgespannen doek. Canvas panelen zijn goedkoop en, terwijl sommige kunstenaars kunnen stellen dat uitgerekt en gemonteerd doek is meer professionele, panelen zijn net zo goed voor het schilderen op. Het enige nadeel is dat als te veel water of dikke lagen verf worden aangebracht, zal het doek naar binnen krullen. Dit kan verholpen worden door het schilderen van een grote X op de achterzijde van hoek tot hoek om de krul tegen te gaan. U zult zich hetzelfde probleem met waterverf lakens, en u kunt hetzelfde doen, maar zorg ervoor dat je X wordt gedaan in witte verf op een donkere kleur tonen door je schilderij te voorkomen.
 3. 3
  Selecteer borstels.
  • Hoe groter de borstel ruimer de slag. Hoe kleiner de borstel, hoe fijner de slag. Daarom is voor die grote delen van het doek met verf, zal een groter penseel de klus te klaren snel. Een kleinere borstel zal u toelaten om meer details gemakkelijk toevoegen. Bijvoorbeeld, als u het schilderen van een landschap, kunt u een grote borstel te gebruiken om vast te stellen de basiskleur van uw hemel. Vervolgens kunt u in gaan met een kleine borstel en tinten van verschillende kleuren voor wolken, zonnestralen, hemelgradiënt, of zelfs sterren of vogels voegen.
  • Bij het overwegen van borstels, niet alleen grootte belangrijk, maar materiaal. De meeste penselen u zult tegenkomen en waarschijnlijk het meest gebruikt zijn gemaakt van synthetisch haar. Zorg ervoor dat de verf uit te spoelen van uw penselen als u klaar bent. Bij acrylverf droogt, het blijkt om plastic, dus verpest je penseel. Tijdens het werken, houd je borstels in een kopje water om te voorkomen dat verharding.
 4. 4
  Vertrouwd te maken met het.
  • De primaire kleuren zijn: Rood, Blauw en Geel. Dit zijn kleuren die rechtstreeks uit een buis, en kunnen niet worden gemaakt door het mengen van andere kleuren. Echter, kunnen secundaire kleuren (paars, groen, en oranje) worden gemaakt van de primaire kleuren.
   • Rood + geel = oranje
   • Geel + blauw = groen
   • Rood + blauw = Violet
  • Meng de twee primaire kleuren in gelijke hoeveelheden om een ​​echte kleur of voeg een beetje meer van een kleur dan de andere. Bijvoorbeeld, waardoor paars met iets meer blauwe dan rode resulteren in een indigo blauwe kleur, terwijl het mengen met roder kan een diep kastanjebruin.
  • Het toevoegen van een kleine hoeveelheid wit of zwart om elke kleur zal het lichter of donkerder te maken. Mengen meer wit of zwart in bepaalde kleuren kunnen ze drastisch veranderen, zo rood als gemengd met wit wordt roze geworden.
  • Als een kleur te licht is voor uw smaak, meng tegenover de kleur erin te saai de levendigheid. Tegenovergestelde van een kleur is die direct tegenover het op het kleurenwiel, dat wil zeggen het tegenovergestelde van rood is groen, geel is violet en blauw is oranje.
 5. 5
  Schilderen. Het kan enige tijd duren om uit te zoeken wat je wilt om te schilderen. Sommige mensen genieten van portretten, anderen landschappen, en verder meer, sommige genieten abstract kunstwerk. Er is een eindeloze lijst van dingen die je kon schilderen. Voor inspiratie, na te denken over wat lijkt een lust voor het oog. Misschien geniet je bepaalde kleurencombinaties meer dan anderen? Misschien bepaalde vormen? Als je vast komt te zitten over wat te schilderen, dan kunt u altijd verwijzen naar het leven. Het klassieke voorbeeld is een fruitschaal. Het is vol met verschillende hoeken, kleuren, vormen en maten. Belangrijker nog, het zal niet bewegen, dus je kunt verwijzen naar het zo lang als de vrucht blijft. Vervolgens kunt u proberen portret. Kans groot dat je niet iemand om stil te zitten lang genoeg voor u te vinden, dus een foto zal waarschijnlijk past je beter als je net begint. Hier zijn een aantal aanvullende ideeën:
  • Schilderen met alleen zwart en wit. Of kies twee willekeurige kleuren en te gebruiken in combinatie met zwart en wit. Schilder een beeld met alleen deze kleuren.
  • Kies een onderwerp en opzettelijk vervormen en vervalsen de anatomie ervan, namelijk het schilderen van een kat met de benen langer zijn dan de lengte van zijn lichaam, een huis dat zijn typische eigenschappen, maar buigt behoudt in een spiraal, enz.
  • Illustreren een droom die je eerder hebt gehad.
  • Vraag iemand om op te schrijven 3-5 willekeurige woorden en schilderen wat in je opkomt als je ze leest.
  • Proberen om water te schilderen. Het kan alles zijn van een oceaan om water uit de kraan te zijn.
 6. 6
  Praktijk technieken.
  • Bij het schilderen met acryl, laag. Dit betekent beginnen met de verste ding weg in de achtergrond, bijvoorbeeld, tekenen de hemel, dan de berg, dan is de vlakte voor je achtergrond, dan de bomen, gras, en het doel van het onderwerp voor je voorgrond. Dit voorkomt dat u hoeft te schilderen rond iets.
  • Bij het schilderen met waterverf, altijd werken vanuit lichtste tot donkerste. Traditioneel, is er geen witte verf in aquarel. Deze dagen kunt u bedriegen, omdat het mogelijk is om een ​​witte aquarel te kopen, maar voor de beste resultaten, te beginnen met een zeer, zeer lichte kleuren voor uw schets voordat springen in met de donkere kleuren. Een voorbeeld zou zijn het schilderen van iets glimmend, zegt een blauwe kom. Neem een ​​zeer verwaterd licht blauw, en een overzicht van de vorm van de kom, en dan schetsen, niet invullen, waar het licht reflecties van de schaal zal gaan, waardoor het vorm en maakt het realistischer.

Tips

 • Neem een ​​kijkje bij enkele klassieke voorbeelden van schilderijen, zoals het werk van Pablo Picasso, Johannes Vermeer, Vincent van Gogh, Salvador Dali, Frida Kahlo, Jackson Pollock, Edvard Munch, en Pierre-Auguste Renoir. Ze geeft je een idee van de verschillende stijlen van de schilderkunst te geven.
 • Bezoek kunstmusea in uw omgeving. Als er geen musea, checken met kunst afdelingen in hogescholen en scholen in de buurt om te zien of ze iets op het scherm te hebben. Sommige populaire galeries in steden hebben online tours en hoge-resolutie foto's van schilderijen.
 • Waardoor huidskleur hoeft niet te lastig zijn, maar als je gewoon oranje en wit te mengen voor een perzik toon, zult u merken het ziet er plat en onrealistisch. Neem een ​​moment om te kijken naar je eigen huid. De onderliggende aders maken het verschil in kleuren. Voor lichte huidtinten, voeg gewoon een vleugje groen, en voor donkere huidskleuren, maar een vleugje blauw.
 • Bekijk films over kunst, zoals:
  • Meisje met de parel, die de kunst van Vermeer portretteert. Verschillende scènes gaan met kleur theorie en methoden schilderen.
  • Frida, over het leven en de kunst van Frida Kahlo, geeft uitstekende voorbeelden te illustreren visie en expressie, ook het schilderen technieken.
 • Proberen om andere schilders bevriend. In sommige kunstopleidingen of community-based art programma's, zullen ze een open studio sessie waarin kunstenaars dezelfde ruimte kunnen gebruiken om te werken hebben. Praat met anderen over hun methoden en de gewenste stijl, kijken naar andere mensen werk kan laten zien wat er nog meer mogelijk is.

Waarschuwingen

 • Geef niet te snel. Schilderen is een typisch lange en repetitieve hobby en kan variëren van een half uur tot maanden maar een stuk te voltooien. Altijd vergeet niet, de meeste kunst ziet er slecht uit totdat het klaar is. Als u niet tevreden bent met de manier waarop het eruit ziet, geef het tijd en blijven werken. Hoewel overbelasting een aquarel het modderig kan maken, een nieuwe laag op het acryl schilderen dient te corrigeren, verbergen, verbetering van de lagen eronder.

Dingen die je nodig hebt

 • Verven, hetzij aquarel of acryl.
 • De geschikte basismateriaal voor uw medium: aquarel - aquarelpapier. Acryl - opgespannen doek, canvas board, acryl op papier of zelfs masonite.
 • Borstels van verschillende formaten in synthetische vezels.
 • Een kopje water.
 • Referentie onderwerp (fysiek model, foto, een beeld uit een publicatie, enz.)
 • Een palet
 • Potlood en rubber voor schetsen voorlopig ontwerp (optioneel).
 • Schetsblok voor het verzamelen van ideeën (optioneel).
 • Een ezel (optioneel).