Wkinl

Hoe je manga tekenen

"Manga" verwijst naar comics getekend in een stijl die is gebaseerd op de Japanse kunst, meestal gepubliceerd in Japan. Dit artikel kan u helpen de slag te gaan met fundamentele manga tekentechnieken, evenals wijzen u in de richting van anime stijlen die je kunt lenen. Klik op de blauwe links voor meer informatie.

Stappen

Hoe je manga tekenen. Begin met manga haren.
Hoe je manga tekenen. Begin met manga haren.

Manga basics

 1. 1
  Teken een sjabloon van een manga hoofd. Gebruik dit als uitgangspunt voor uw manga karakters.
 2. 2
  Begin met manga haren. Haar is meestal een van de eigenschappen die direct identificeert een personage als manga-stijl. Als u vertrouwd bent met deze stappen bent, gaan naar meer ingewikkelde stijlen.
 3. 3
  Voeg manga-stijl ogen. Net als bij haar, ogen zijn een direct herkenbare kenmerk van manga tekenen.
 4. 4
  Voeg wat gezichtsuitdrukkingen om uw manga gezichten. Deze kunnen communiceren emotie helpen in je personages.
 5. 5
  Teken een manga meisje. U kunt proberen of.
 6. 6
  Teken een manga jongen. Verander het haar, ogen en gezichtsuitdrukking als het je past.
 7. 7
  Probeer het tekenen van een gehele karakter. Nemen gezicht, kapsel, ogen en uitdrukking als je werkt.
 8. 8
  Voeg unieke manga kledingstijlen. Begin met het traceren van de kleding over een elementaire vorm, dan is het wissen van onnodige regels.
 9. 9
  Of probeer het tekenen gothic-stijl manga kleding. Deze bevat meestal functies zoals hoge hoeden en onderrokken.
 10. 10
  Geef je manga personages een huisdier door het tekenen van een hond. Zodra je de basistechniek gaat, probeer deze aan te passen aan verschillende rassen.
 11. 11
  Vleugels toe te voegen aan uw manga personage.
 12. 12
  Teken een manga robot. Combineer de vormen in verschillende robots als je meer comfortabel met de techniek.

Lenen van anime

 1. 1
  Trekken anime-stijl ogen. Met de hand doen, of probeer het tekenen op een computer.
  • Als je klaar bent, probeer anime ogen te gebruiken om emoties te uiten.
 2. 2
  Teken een eenvoudige anime karakter. Dit artikel kan u helpen beheersen de basis.
 3. 3
  Teken een anime-stijl jongen.
 4. 4
  Teken het gezicht van een meisje met behulp van anime technieken.
 5. 5
  Voeg een leuke anime-stijl huisdier om uw tekeningen.
 6. 6
  Probeer het tekenen een anime fairie of engel.
 7. 7
  Ga bovennatuurlijke en teken een anime-stijl vampier.

Het tekenen van een standaard manga figuur

 1. 1
  Kopie, maar niet te traceren! Van tracing u alleen tekenen op dat moment niets meer. Kopiëren is beter, doet dan heb je een idee van wat je tekende. Vind een eenvoudige karakter op een manga die u wilt of op het web. Meer mogelijk het hoofd schoten, Zorg ervoor dat ze relatief gemakkelijk om haar te tekenen. Fan art kan net zo goed als de originelen. Oefen het tekenen van de foto's die je hebt gevonden, dus je kunt een "gevoel" voor manga stijl te ontwikkelen.
  • Dingen op te merken:
   • : Dit varieert sterk, niet alleen tussen de mangaka, maar ook tussen personages in dezelfde serie. Ogen zijn een zeer expressieve functie in Manga, en de ogen van een personage kan u alles vertellen over hen.
   • Verhoudingen: Manga stijl is alles over het manipuleren van verhoudingen, kan je personage overal drie tot acht / negen hoofden hoog. Te vergelijken met een normale menselijke figuur, die over het algemeen zes of zeven.
 2. 2
  Teken de "stok mannen" Dit is het raamwerk van je karakter. Teken de lijnen voor waar armen / benen zullen gaan en hun positionering. Teken de cirkel voor het hoofd eerst, een lijn voor de wervelkolom, een lijn voor de schouders (een beetje onder de kop, dus er is een nek), een lijn over de heupen. Het kan makkelijker zijn om cirkels te tekenen voor de gewrichten. Je bent het tekenen van een stok figuur. Deze stap is voor het blokkeren van de verhoudingen en erachter te komen wat je karakter doet; Standing? Zitten? Een heldhaftige pose?
  • Meer dingen op te merken!
   • Voel je niet al te bezorgd over uw proporties wordt messed up, meer oefenen dan! Meestal kun je verder gaan en kopieer Meer foto's of kopiëren van een pagina van uw favoriete manga. Zij kunnen u begeleiden over hoe een "actieve" tekening te krijgen.
   • Op een dag zul je beseffen een stijl, een manier die je wilt tekenen, een manier waar de personages zien er recht op u en alle anderen. Harde oefenen voor die dag te komen.
 3. 3
  Invulling van uw stok figuur. Gewicht en diepte toe te voegen aan de verschillende onderdelen van uw stok figuur en je moet het goed doen.
  • Hoofd: Geef aan welke manier het wordt geconfronteerd met een lijn, en voeg dan de kin en jukbeenderen. Vergeet niet dat de kin zeer puntige kan zijn, afhankelijk van uw stijl. Kortere wang en ronde kin duidt schattigheid.
  • Borst / Torso: Blokkeer deze in met een cirkel, of een eenvoudige prisma - meer rechthoekig voor jongens, meer driehoekige voor meisjes. Zorg ervoor dat bij meisjes, de taille is dun, affakkelen uit in ronde heupen, terwijl voor jongens, de schouders zijn veel breder, en de heupen zijn smal.
  • Heupen: Kan worden aangegeven met een bol / cirkel.
  • Ledematen: Moet in zijn geblokkeerd met ovalen of cilinders, met cirkels / bollen voor de gewrichten.
  • Handen en voeten: Kan eenvoudige voor nu worden overgelaten, al zou je willen hun posities aan te geven.
 4. 4
  Verfijn uw figuur. Nog steeds geen zorgen te maken over details voor nu, maar het schoonmaken van uw lijnen, en over het algemeen gewoon de figuur duidelijker. Een kneedgum kan hier van pas komen.
 5. 5
  Beginnen met het toevoegen detail. Beginnen met het tekenen in de kleren, zorg ervoor dat ze passen bij de vorm van je karakter. Shonen stijlen karakter zal mooie heroïsche kleren, comedy stijl heeft zorgeloos of rare kleren trekken de handen en voeten, en in de, ogen, neus, mond, haren, enz. vullen
 6. 6
  Schoon te maken en maak je klaar voor het inkten. Wis eventuele andere richtlijnen, en zorg ervoor dat je weet welke je wilt houden. Nogmaals, dit is een plek een kneedgum pas komt.
 7. 7
  Inkt uw tekening, meer mogelijk met een penpunt pen en kleur, indien gewenst. Oefenen over en voorbij. Zodra u zeker bent, beginnen referentie met andere populaire manga over lambrisering en verhaal. Dan veel succes met je manga!

Tips

 • Geef niet op als iemand zegt dat je tekening is slecht. Je zal beter worden na verloop van tijd.
 • Hebben veel geduld; tekening duurt vaardigheid en oefening.
 • Beginnen met het tekenen van uw manga voordat je een instructie boek (als je dat doet), zodat u uw eigen stijl te krijgen, in plaats van het kopiëren van iemand anders.
 • Zorg ervoor dat uw hoofd heeft de juiste verhoudingen. Voor beginners, dit is een veel voorkomende en makkelijk fout.
 • Gebruik een potlood, zodat u eventuele fouten kunt wissen.
 • Praktijk plooien en schaduwen ook. Comedy genre personages hebben meestal minder plooien.
 • Aan het eind, heel voorzichtig gaan over de belangrijkste lijnen over in penpunt pen.
 • Als u uw eigen anime figuren hebben, zet ze voor je tijdens het tekenen.

Dingen die je nodig hebt

 • Gom
 • Potlood
 • Inktpen
 • Blending potlood (gebruikt wanneer arcering niet vereist bij startpunt)
 • Papier
 • Naslagwerken / prenten
 • Foto's om naar te kijken voor de praktijk, vooral voor de ogen (u kunt niet tekenen als je niet weet hoe je; studie over hoe om in te vullen en detail toe te voegen)
 • Penpunt pennen (G pennen, Kabura pen, Zebra pen, enz.)
 • Inkt
 • Borstel