Wkinl

Hoe je lens problemen te herstellen op uw digitale camera

Ondervindt u problemen met uw digitale camera lens? Hier zijn een aantal oplossingen te overwegen.

Stappen

Hoe je lens problemen te herstellen op uw digitale camera. Bel de fabrikant en / of bezoek hun website.
Hoe je lens problemen te herstellen op uw digitale camera. Bel de fabrikant en / of bezoek hun website.
 1. 1
  Bel de fabrikant en / of bezoek hun website. Als je nog steeds onder de garantie valt, contact opnemen met de fabrikant en kijk of u een reparatie of vervanging kunnen krijgen. Als je dit gaat doen, probeer niet om de lens zelf op te lossen in de tussentijd - daarmee zou de garantie vervallen.
  • Indien de fabrikant besluit dat de schade is veroorzaakt door verkeerd gebruik van uw kant, kunnen ze niet repareren het voor u - zelfs als de camera is nog steeds onder de garantie valt.
 2. 2
  Contact op met een professionele reparatie winkel. Als uw camera niet meer onder garantie, maar je zenuwachtig over vaststelling van het zelf bent, contact op met uw lokale reparatiewerkplaats. Als je niet weet van een, een bezoek aan een winkel die camera's verkoopt of maakt afdrukken van hoge kwaliteit, en vragen wie ze aanbevelen.
  • Zorg ervoor dat de reparatiewerkplaats u het naar is geaccrediteerd door uw camera merk.

Batterijen methode

 1. 1
  Zorg ervoor dat uw camera heeft nieuwe batterijen erin.
 2. 2
  Zet de camera aan het fotograferen / opnamemodus.
 3. 3
  Verwijder de batterijen uit de camera.
 4. 4
  Wacht een paar minuten, en zet de batterijen terug in.
 5. 5
  Zet de camera aan. Als de lens nog steeds niet werkt, probeer dan een andere methode.

Air methode

 1. 1
  Vind een hand-aangedreven lucht blaster (ook wel bekend als een hand kanon). Uw lens mogelijk niet verlengen of intrekken wegens een zandkorrel ergens in het mechanisme ingediend. U kunt gebruik maken van een lucht-blaster (bijvoorbeeld) om te proberen om het te verjagen.
 2. 2
  Als je een air blaster niet kunnen vinden, gebruiken perslucht. U kunt perslucht vinden (of perslucht) op het kantoor aanbod winkels.
 3. 3
  Blaas de lucht in de lens. Proberen te bewegen rondom de rand van de lens.
 4. 4
  Zet de camera aan. Proberen om de lens uit te breiden of in te trekken. Als het dan nog niet werkt, lees dan verder.

Laatste wanhopige inspanningen

 1. 1
  Gebruik deze suggesties alleen als er geen ander alternatief. Als je niet kunt uw camera vervangen of professioneel gerepareerd, en je hebt de andere twee methoden geprobeerd, maar dan moet je proberen deze stappen.
 2. 2
  Controleer voor een scheve lens. Plaats de camera op zijn rug en kijken naar de lens van zijn kant. Het ziet er misschien een beetje scheef. Als dit het geval is, zet u de camera en zachtjes druk uit op de zijkant van de lens te centreren. Het zou dan verlengen volledig.
 3. 3
  Probeer het forceren van de cameralens. Zet de camera uit. Plaats het op de rug met de lens naar boven en neem een ​​kijkje op de afstand tussen de lens en de lens behuizing. Als u merkt dat de kloof is nog niet eens helemaal rond de lens, moet het probleem zijn eenvoudig op te lossen. Dit soort problemen doet zich meestal als de camera is gedaald, terwijl de lens werd verlengd. Heel zachtjes aandrukken van de lens aan de kant waar de kloof is de grootste. U hoort een klik als het springt weer op zijn plaats. Een andere versie van deze methode is: als de lens scheef naar een kant, duw de lens terug naar de andere kant, als je een klik hoort, dan is de lens terug naar de normale positie. Als de lens zit vast in een hoek, zet de rand van de lens niet de vlakke voorzijde, aan de rand van een tafel en druk op de lens terug naar het midden. Het zal ofwel klik weer op zijn plaats en het werk of het zal breken bij een van de drie pinnen die rijden in de groeven van de lens. Probeer wanneer u de camera weer aan.
 4. 4
  Plaats de lens. Als het objectief niet uit op alle of deze zich uitstrekt en trekt zich dan terug opnieuw, doet u het volgende. Zet de camera uit. Neem de camera in de ene hand en met de andere zachtjes neemt een deel van de lens en beweeg het rond in een cirkelvormige beweging. Doe dit met beide delen van de lens. U hoort een klik als het springt terug op zijn plaats. Zet de camera aan.
  • Een andere versie van deze correctie zou zijn om te trekken als draaien aan de grootste ring van de lens wanneer u de camera inschakelt. Luister voor een klik. Als aanvankelijk de focus lijkt te zijn uitgeschakeld, zet de camera aan en uit en neem veel foto's, close-ups en afstand. Focus moet langzaam beginnen met het verbeteren.
 5. 5
  Afgewerkt.

Tips

 • Als je uiteindelijk het breken van je camera of het objectief is onherstelbaar, proberen de verkoop van de camera op eBay. Veel fotografen zullen kapotte camera's online te bron onderdelen te kopen.
 • Altijd proberen om de camera professioneel eerst gerepareerd te hebben. Vergeet niet dat de kosten van de reparatie is waarschijnlijk minder dan het kopen van een nieuwe camera.
 • Dit staat bekend als een E18 error (voor de afbeelding die verschijnt op het scherm) op sommige Canon digitale camera's.

Waarschuwingen

 • Probeer alle bovenstaande methoden alleen als uw camera is de garantie. Als het nog onder de garantie valt, rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant voor de service.
 • Trek niet aan de lens terwijl u de camera inschakelt, wat je ook doet, u zult het vernietigen zeker.
 • Raak de camera niet mee naar een winkel voor reparatie - vind een camera reparatiewerkplaats.
 • Wees vooral voorzichtig bij het demonteren van een camera om een ​​elektrische schok te voorkomen.