Wkinl

Hoe je een cirkel te tekenen

Hoewel er vele manieren om een ​​perfecte cirkel, sommige beter dan anderen werken in bepaalde situaties trekken. Hier zijn een paar technieken; u kiest uw favoriet!

Stappen

Hoe je een cirkel te tekenen. Zoek een perfect ronde object dat is het gewenste formaat.
Hoe je een cirkel te tekenen. Zoek een perfect ronde object dat is het gewenste formaat.

Methode een: het traceren van een rond voorwerp

 1. 1
  Zoek een perfect ronde object dat is het gewenste formaat. De buitenste rand moet glad en zonder hobbels of kleine klontjes.
 2. 2
  Zet het object boven de plek waar je het wilt op uw papier en houd deze stevig vast met een hand terwijl je het traceren met uw andere.
 3. 3
  Als je niet kunt tekenen een cirkel, voor de eerste keer, probeer dan met behulp van een tracer. Wanneer je gebruiken om het, verwijder de tracer. Niet zenuwachtig zijn, gebruik gewoon een 'onzichtbare' tracer...

Methode twee: met behulp van een kompas

 1. 1
  Beveiligen van een scherp potlood in de klem van een kompas, zodat de punt van het kompas en de punt van het potlood zijn niveau wanneer het kompas is gesloten.
 2. 2
  Pas de hoek van de armen, zodat ze overspannen het volledige gewenste radius.
 3. 3
  Zet het scherpe uiteinde van een kompas stevig waar u maar wilt het midden van je cirkel te zijn. Zet de potloodpunt voorzichtig neer op het papier. Houd het kompas rechtop en houd het kompas aan de bovenkant. Draai het kompas, zodat het potlood tekent een cirkel.

Methode drie: met koord

 1. 1
  Bind een touwtje lage neer rond een potlood. Houd de string van de lengte van de straal uit de buurt van het potlood met je vinger.
 2. 2
  Houd de snaar omlaag tegen het papier waar u het middelpunt van de cirkel te zijn. Trekken rond het midden terwijl de string strak en het potlood rechtop.
  • Een variatie van deze techniek is om de string 2 potloden binden, plaatsen van een in het midden van de cirkel, en verplaatsen van de andere rond het centrum. De binding van de knopen, zodat de potloden kan draaien in de lus zal ervoor zorgen dat de string niet begint te wikkelen rond het potlood.

Methode vier: met behulp van uw hand

 1. 1
  Houd een potlood tussen je duim en wijsvinger. Strek je pink op het papier waar u het middelpunt van de cirkel te zijn. Breng het potlood op het papier.
 2. 2
  Druk hard met je pink en draai het papier in een cirkel.

Methode vijf: het gebruik van uw pols

 1. 1
  Houdt het potlood normaal, maar houd je vingers nog. Beweeg je pols om het potlood te laten bewegen in een boog beweging.
 2. 2
  Gebruik een heleboel kleine bewegingen tot een grote cirkel en minder, grotere naar een kleinere cirkel te maken. Draai de pagina op als dat nodig is.

Methode zes: met behulp van een gradenboog

 1. 1
  Plaats een gradenboog op het papier.
 2. 2
  Teken een gebogen lijn rond de gradenboog gebruiken als een sjabloon.
 3. 3
  Draai de geodriehoek 90 graden, dus er is een lijn rond de helft van de gradenboog.
 4. 4
  Trek nog een lijn met de gradenboog als sjabloon opnieuw.
 5. 5
  Draai de gradenboog een andere 90 graden en maken de cirkel rond.

Methode zeven: het gebruik van een centraal punt

 1. 1
  Markeer een centraal punt op het papier.
 2. 2
  Gebruik een liniaal of een andere wijze van meten, te plaatsen op gelijke afstand maken vanuit het middelpunt. U kunt kiezen hoeveel te maken, groter cirkels vereisen meer punten om een ​​goede benadering hebben.
 3. 3
  Nu alleen verbind de puntjes. Korte gebogen lijnen worden aanbevolen, en zelfs om het papier voor betere resultaten.

Tips

 • Zorg ervoor dat je houd je hand stil, het maakt niet uit welke methode je gebruikt, als je dat niet doet zal het niet blijken helemaal goed. Het helpt als je line-up van uw vingers en houd ze stevig aan elkaar.

Waarschuwingen

 • Kompassen zijn scherpe voorwerpen die het potentieel om je ernstig gewond hebben. Hou dit in gedachten, en voorzichtig.

Dingen die je nodig hebt

 • Papier
 • Pen / potlood
 • Een perfect ronde object
 • Een kompas (Als je er een hebt)
 • Koord
 • Gradenboog
 • Liniaal