Wkinl

Hoe maak je een zelfgemaakte rube goldberg machine te bouwen

Rube Goldberg machines zijn een boeiende en leuke manier om je goofiness goed te benutten. Hoewel ieder is anders, kunt u uw Rube Goldberg machine te bouwen met behulp van de volgende richtlijnen en tips.

Stappen

Hoe maak je een zelfgemaakte rube goldberg machine te bouwen. Kijken naar verschillende machines van Rube Goldberg voor inspiratie.
Hoe maak je een zelfgemaakte rube goldberg machine te bouwen. Kijken naar verschillende machines van Rube Goldberg voor inspiratie.
 1. 1
  Kijken naar verschillende machines van Rube Goldberg voor inspiratie. U kunt Goldberg's originele tekeningen te zien op de Rube goldberg website. Hoewel Goldberg nooit de bedoeling zijn machines aan het werk, hebben veel mensen sinds gebouwd volledig functioneel Rube Goldberg machines die u kunt bekijken op YouTube.
 2. 2
  Kies een taak. Het doel van een Rube Goldberg machine serieus over-ingenieur een proces om een ​​eenvoudige taak. Misschien wil je thee, kielzog iemand omhoog, of het legen van de kattenbak te maken, hoe simpeler de taak, des te beter het ". Clou" Wat je wilt, maar zorg ervoor dat de taak kan worden uitgevoerd door eenvoudige, domme apparaten.
 3. 3
  Integreer functionele elementen in het ontwerp. Elke Rube Goldberg machine gebruikt hefbomen, katrollen, rollende ballen, hellingen, buizen, en het domino-effect te houden dingen in beweging. Om uw project op gang te brengen, maakt u een algemene skelet van deze elementen, zodat je gevoel van de omvang, complexiteit, en de algemene beweging van de machine.
 4. 4
  Integreer creatieve elementen in het ontwerp. Nu dat je samen voldoende functionele elementen om een ​​ruggengraat vormen voor uw machine, voeg een paar creatieve links naar uw ontwerp leuk en uniek te maken hebt geregen. Bijvoorbeeld, je misschien:
  • Druppelen water op een spons om gewicht een kant van een hefboom
  • Activeer een ventilator of föhn om iets op zijn plaats te blazen
  • In brand aan een "zekering" om een ​​barrière weg te branden
  • Laat een drijvend voorwerp onder water om deze te stijgen door een reeks van obstakels
  • Zwaait met een hamer in een rust-object om het te lanceren in de volgende locatie
  • Pop een ballon om ruimte te maken voor een object te passeren
  • Klop een vangst los om een ​​katapult los
  • Trek een zak geopend, waardoor het zand uit te storten en het saldo van een hefboom te veranderen
  • Giet water op een waterrad
  • Laat de bal aan de ene kant van een wieg van Newton om iets tegen het lijf aan de andere kant
 5. 5
  Monteer de machine. Merk op dat Rube Goldberg machines hebben de neiging om heel groot te krijgen, als je beperkt op de ruimte, zorg ervoor dat uw ontwerp maximaliseert verticale ruimte / spoelen in zichzelf om het onder controle te houden.
  • Als de machine moet worden draagbaar, bouwen op een platform of binnen een drie-ommuurde kartonnen of houten structuur, om ervoor te zorgen dat de afzonderlijke elementen zijn nog zichtbaar. (Zorg ervoor dat wielen bevatten.)
 6. 6
  Herhaaldelijk testen. Voel je niet slecht als het niet werkt op het eerste. Elke test zal falen bij een andere stap, zo te wijzigen of zelfs te vervangen stappen als ze falen om de machine te laten verlopen.
  • Als een van de afzonderlijke verbindingen zijn moeilijk te vervangen (bijv. branden van een zekering), sla die stap en handmatig beginnen de volgende. U zal hebben om het te nemen op het geloof dat die stap correct zal uitvoeren tijdens de laatste voorstelling.
 7. 7
  Versier uw machine indien gewenst. Gebruik verf, meubelwas, trim, of iets anders dat uw ontwerp zou kunnen verbeteren. U zou uw machine naam en klap een merk erop alsof het een product te koop. Wees creatief, maar zorg ervoor dat uw decoratie niet in de weg van de onderdelen te krijgen.

Tips

 • Als u wilt dat uw apparaat om een ​​elegante uitstraling hebben, is het een goed idee om manieren te "verzamelen" van de verschillende elementen die je gebruikt hebt. Bijvoorbeeld, niet over een marmeren rollen van een helling, raakte een domino en dan rollen de tafel af, mikken, zodat het rollen netjes in een klein doosje (die vervolgens kunnen worden gebruikt om de balans van een hefboom overstuur).
 • Aantal zelfgemaakte Rube Goldberg nietjes zijn: domino, muizenvallen, hamsters, en Barbie poppen. Gebruikmakend van deze geeft de klassieke zelfgemaakte gevoel.
  • Dieren kunnen onvoorspelbaar zijn, zorg ervoor dat alles wat ze doen in uw machine is een veilige, natuurlijke gedrag of ze kunnen teleurstellen.

Waarschuwingen

 • Gebruik veilige stappen. Vuurwapens en dergelijke toestellen, kon tragische mislukkingen leiden.
 • Gebruik nooit rat vallen; alleen muizenvallen.
 • Als dingen worden gelanceerd, oogbescherming dragen.