Wkinl

Hoe maak je loog maken

Loog, ook bekend als NaOH, natriumhydroxide of natriumhydroxide wordt gebruikt bij het maken zeep en biodiesel productie. Kaliloog of kaliumhydroxide, wordt ook wel loog. Zoals natriumhydroxyde, kan ook worden gebruikt bij de productie van biodiesel, maar het recept moet enigszins worden aangepast, in tegenstelling tot, NaOH, echter kan gemakkelijker worden gemaakt thuis. Dit recept is KOH, kalium hydroxide.

Stappen

Hoe maak je loog maken. Krijg een houten vat en een kurk over 3in (7 0,6 cm) lang.
Hoe maak je loog maken. Krijg een houten vat en een kurk over 3in (7 0,6 cm) lang.
 1. 1
  Start een regenton te zacht water op te vangen. Dit is een belangrijke stap. Afhankelijk van hoeveel loog je wilt lekken, zorg ervoor dat je 2 of 3 liter zacht water voordat u verder gaat.
  • Water uit een ontvochtiger werkt ook.
  • U kunt ook gebruik maken van elektrisch gedestilleerd water. De zuiverder het water, het meer kalium die kunnen worden uitgeloogd uit de as. Heb gebotteld bronwater of water gebruiken uit de kraan! (U kunt flessen gedestilleerd water dat werd verwerkt met behulp van stoomdestillatie te gebruiken.)
 2. 2
  Krijg een houten vat en een kurk over 3in (7 0,6 cm) lang. Een vat-en kleinbedrijf of taille-hoog vat zal werken. U kunt deze vinden op een lokale brouwer aanbod huis.
 3. 3
  Boor een gat in de cilinder ongeveer 2in (5 cm) boven de bodem. Zorg ervoor dat de kurk precies past in het gat.
 4. 4
  Zet het vat op een bakstenen voet ergens waar het ongestoord zal zijn. Loog is bijtend, neem de nodige voorzorgsmaatregelen. Doe wat stenen naar beneden en plaats de barrel op de top van hen. De bakstenen ondergrond moet stabiel zijn. Het verhoogt het vat omhoog zodat je kunt eenvoudig afvoer van de loog in een container wanneer het klaar is. Geef jezelf ruimte om te werken.
 5. 5
  Bedek de bodem van het vat met enkele palm-sized schoon rocks (e. G. Rivier rots). Bedek de rotsen met ongeveer 6in (15cm) van stro (dit kan hooi of gras zijn). Dit zal de as filteren en helpen je loog afvoer netjes.
 6. 6
  Verzamel takken en / of logs van eik, es, of fruitwoods. Vergeet niet dat de beste loog is gemaakt van hardhout, dus vermijd dennen, sparren en andere evergreens. Palmbladen werken goed als ze helemaal droog en bruin.
 7. 7
  Branden de takken tot as. U kunt dit doen buiten in een stapel of, beter nog, in een vers-geleegd open haard of houtkachel waar de as niet zal worden vermengd met iets anders.
 8. 8
  Schep de as uit en zet ze in de geprepareerde vat. (. Zorg ervoor dat de as volledig koud is, of u kunt uw vat en alles rondom het in brand) U kunt het vat met as te vullen, maar het is niet nodig, je kunt kleinere bedragen met minder as te maken.
 9. 9
  Week de as. Zet een pan onder het gat en verwijder de kurk. Giet het zachte water in totdat je het ziet begint te druipen in de pan, zet dan de kurk terug in strak. Na een dag, moet de eerste as te regelen en je kunt meer as toe te voegen.
 10. 10
  Laat de as inwerken gedurende ten minste drie dagen. Als u wilt meer as te gebruiken, kunt u het toevoegen hele week en tap het regelmatig (bijv. op een bepaalde dag van de week).
 11. 11
  Controleer om te zien of je loog klaar is. Voor welk doel zijn jullie uitloging dit loog? Body zeep of zware reiniging? Loog concentratie wordt sterker met elkaar uitloging. Voor gemiddelde zeep maken, meten de concentratie door het droppen van een vuistgrote aardappel of een rauw ei in het vat (zorg ervoor om te gooien een van deze weg achteraf). Als drijft genoeg voor een kwart gerangschikt gebied om boven het water, is het klaar. Als dit niet gebeurt, moet je meer as toe te voegen of voer al het water-en re-leach het (giet het terug in het vat en laat het voor een meer-cyclus).
 12. 12
  Als het klaar is, vang je loog een houten pot of glazen container. Zet het onder de kraan, trek de kurk, en vul uw containers. Laat voldoende hoofdruimte, zodat ze veilig en gemakkelijk te gieten zal zijn. Zorg ervoor dat u strakke, aansluitende oogleden.
 13. 13
  Bewaar uw loog op een koele donkere plaats tot gebruik. Hoe eerder je het gebruikt, hoe beter.

Tips

 • Te ontdoen van oude, uitgeloogde as, een gat graven weg van alles en giet de muck in. Hebben geen betrekking op het tot de as goed drogen.
 • Begin niet met dit project tot je 2-3 liter regenwater hebben verzameld en scavenged al je benodigdheden hebben gekocht of.
 • Zorg ervoor dat je loog vat heeft een stabiele basis en is op een veilige plaats waar het niet meer dan kan worden geklopt door, bijvoorbeeld, zwervende kinderen.

Waarschuwingen

 • Loog is een base, ook bekend als een alkali. Bases zijn bijtende, ze "burn" alles wat ze aanraken. Gebruik uw gezond verstand en volg de tips verstrekt. Niet de juiste procedures te volgen kan leiden tot letsel of zelfs de dood.
 • Houd loog uit de buurt van kinderen, brandbare materialen en metalen containers; loog kan eten door sommige metalen.
 • Voor alle achtertuin chemici, chemisch bestendige handschoenen (de gele keuken degenen zal doen), veiligheidsbril, en arm en lichaam die zijn verplicht.
 • Leer zelf over gif behandeling voordat u begint het maken van zeep of biodiesel. Bezoek voor passende maatregelen te nemen als lyewater of loog kristallen morsen op je, per ongeluk ingeslikt, of in uw ogen.
 • In een noodsituatie, bel 911 of alarmnummer met uw lokale poison control center's.
 • Run brandwonden onder water. Probeer niet om een ​​brandwond met azijn behandelen. De sterke base kan ernstige brandwonden veroorzaken, en je mag niet de effecten voelen meteen als gevolg van zenuwbeschadiging.