Wkinl

Hoe te zoutwatergarnalen verhogen

Artemia zijn een voedzaam en gemakkelijk te voer te zamelen voor tropische en het mariene leven. Ze zijn zwaar ingeroepen als eerste voedsel voor fry (baby-vis) en worden gebruikt als een dieet aan te vullen door veel enthousiaste vissen keepers voor hun voedingswaarde, en misschien ook het belang dat vonken in hun vis! Artemia, met name in hun volwassen stadium kan worden gekocht in de meeste dierenwinkels, maar het is vaak goedkoper en handiger om ze op te voeden thuis.

Stappen

Hoe te zoutwatergarnalen verhogen. Snijd de basis off van een fles frisdrank ongeveer 1/3 van de weg, zal dit de basis van uw broederij geworden.
Hoe te zoutwatergarnalen verhogen. Snijd de basis off van een fles frisdrank ongeveer 1/3 van de weg, zal dit de basis van uw broederij geworden.
 1. 1
  Snijd de basis off van een fles frisdrank ongeveer 1/3 van de weg, zal dit de basis van uw broederij geworden. Met het deksel stevig vastgeschroefd op de bovenste helft, plaats het ondersteboven in de basis.
 2. 2
  Los op 1/4 theelepel zeezout voor elke 40 ml lauw water. Giet dit in uw broederij en bijvullen met kraanwater (Dechlorinator is niet nodig). Rock of aquarium zout werkt ook prima - 1 afgestreken eetlepel per liter water.
 3. 3
  Plaats een lucht steen in de bodem van de broederij en zet de luchtpomp op. Voeg een halve theelepel Artemia eieren naar de broederij. Indien mogelijk, laat uw broederij op een warme plaats, bij voorkeur niet in direct zonlicht. Uw pekelgarnalen moeten beginnen te komen na 12 uur en blijven doen voor maximaal 26 (broed keer zal variëren afhankelijk van de eieren die u gebruikt, watertemperatuur en zoutgehalte).
 4. 4
  Merk op dat je artemia zijn extreem klein, kleiner dan een pennen hoofd. In dit stadium zijn ze geschikt te voeden tot jonge bak. Oogst ze door overheveling met luchtvaartmaatschappij slang, of door iets los van de dop op de onderkant van de broederij dan een zakdoek. Spoelen met zoet water voor een paar seconden, om uw bak.
 5. 5
  Om uw pekelgarnalen groeien naar volwassenheid, moet je ze voeden. Voor de eerste 24 uur van het leven van uw Artemia zal niet eisen voeden zoals ze zijn nog steeds te vertrouwen op hun ei-sac, en hebben niet hun spijsverteringsstelsel volledig ontwikkeld. Pekelgarnalen niet-selectief filter feeders (wat betekent dat ze niet kieskeurig) en kan worden gevoed met een breed scala van levensmiddelen, met inbegrip van maar niet beperkt tot Liquidfry merk of soortgelijke bak voedsel, gist, wei, tarwemeel, soja-poeder, vismeel en eigeel. De criteria voor levensmiddelen geschikt is klein, licht verteerbare deeltjes die niet oplossen in water (bijvoorbeeld, melkpoeder niet). Het belangrijkste is, niet over-eten geven! In de kleine capaciteit van de fles frisdrank, is het zeer gemakkelijk vervuilen het water met een overmaat voeden.
 6. 6
  Het zal nodig zijn om het water te veranderen in de broederij regelmatig. Een gemakkelijke manier om dit te doen zonder verlies van je kleine Artemia is om het water te hevelen naar buiten door een luchtsteentje. Vervang de overgeheveld water met voldoende zout water (gewoon een gok gebaseerd op hoeveel zout u oorspronkelijk zetten, in vergelijking met hoeveel water je haalde - vergeet te veel zout is beter dan te weinig.)
 7. 7
  Afhankelijk van water, voedsel en de stam van Artemia u verhogen, kan het overal mee naartoe nemen van een week of zo een maand tot volwassen grootte te bereiken. Hoe lang, of beter gezegd, om welke grootte u uw Artemia verhogen tot is aan jou.
 8. 8
  Artemia moet een schoon milieu en het gebruik van de fles ze werden uitgebroed in zal niet schoon genoeg. Je nodig hebt om alle dode eieren, lege schelpen en eventuele dode pekel shrimpettes verwijderen. U zou ook moeten ruimen het luik om elke resterende nauplii genoeg ruimte om te groeien en hebben genoeg voedsel om van te leven. Zij zullen moeten warm gehouden worden en het water zal moeten voortdurend worden verspreid. Ze moeten ook een donkere periode (zoals dag en nacht). Het neemt ook de meeste 6 + weken te groeien tot volwassen grootte en meestal de meeste zullen voor die tijd sterven.

Tips

 • Een fles frisdrank is meestal de voorkeur boven andere containers, zoals een ijsje container, omdat het is afgeronde vorm en afneembare voet (de dop). Pekelgarnalen nodig snelle beluchting voor zowel lucht-en verstrekkende voedsel, en zal de neiging om vast komen te zitten in de hoeken van een rechthoekige bak, vooral als er een een lichtbron in de buurt door. Echter, als de bidon niet werkt voor u, experimenteren met andere containers totdat je iets vinden dat doet (en voeg uw kennis aan dit artikel!)
 • Metingen moeten worden aangepast voor de in uw regio beschikbaar materiaal, en de schaal waarop u uw uitkomen operatie uit te voeren. Alle waarden moeten alleen worden benadert.
 • Artemia worden aangetrokken door licht. Met behulp van een licht aan te trekken in een gebied kan sterk helpen bij het vangen van hen. Zonder een sterk licht-bron en in de afwezigheid van water agitatie, Artemia natuurlijk zinken, terwijl hun uitgebroed eierschalen drijven, dus de afneembare voet van de frisdrank broederij maakt het oogsten eenvoudiger.
 • Het is ook belangrijk om geen lucht stenen gebruiken voor beluchting veroorzaken de baby pekelkreeftjes zal vasthouden aan de kleine belletjes en sterven-gebruik gewoon de luchtslang zodat je hebben grotere bubbels (geen kleine belletjes) en het kan je een paar keer naar het goed.
 • Als u van plan bent om te groeien uit uw Artemia, leg ze in een grotere tank.
 • Experimenteren met verschillende methoden van broedeieren en het verhogen van uw Artemia en gebruik wat het beste werkt voor jou.

Waarschuwingen

 • Wees zeer voorzichtig bij het werken met zowel water en elektriciteit. Hoewel luchtpompen zijn gebouwd om te worden gebruikt in water, ze variëren in kwaliteit en zijn niet gebouwd om te worden ondergedompeld of overgoten met water.

Dingen die je nodig hebt

 • 2 liter fles frisdrank of iets dergelijks
 • Artemia eieren (verkrijgbaar in vele dierenwinkels, online winkels en veilingsites)
 • Zee, aquarium of kosjer zout (niet reguliere keukenzout, omdat het additieven bevat)
 • Lucht stenen, buizen en kleine luchtpomp