Wkinl

Hoe om wratten te verwijderen op honden

De meerderheid van de hond wratten zijn goedaardig en geven niet noodzakelijk het verwijderen vereisen. Onnodige verwijdering kunnen daadwerkelijk zetten onnodige stress op uw hond, en kan zelfs leiden tot een uitbraak van wratten in de nabije toekomst. Als u besluit om uw hond wratten te verwijderen, maar er zijn een paar holistische remedies die je kunt proberen op je eigen voordat je naar de dierenarts en het betalen voor professionele procedures.

Stappen

Hoe om wratten te verwijderen op honden. Bepaal de oorzaak van uw hond wratten.
Hoe om wratten te verwijderen op honden. Bepaal de oorzaak van uw hond wratten.

Analyseer de wrat

 1. 1
  Bepaal de oorzaak van uw hond wratten.
  • "Waar" wratten veroorzaakt door papilloma virus zich meestal in puppies of oudere honden met een onbalans in het immuunsysteem. Deze wratten eruit bloemkool stelen en verschijnen meestal langs de lippen of het tandvlees. De wratten verdwijnen meestal na een paar maanden als het immuunsysteem ontwikkelt, maar ze besmettelijk kunnen zijn en het moeilijk maken voor uw hond om te slikken of ademen.
  • "Hond wratten" zijn eigenlijk een soort goedaardige huid massa die bij honden lijkt als ze ouder worden, vergelijkbaar met de manier waarop mollen verschijnen bij de mens. Velen verdwijnen op hun eigen, maar ook degenen die blijven bestaan ​​over het algemeen onschadelijk blijven. Een hond wrat kan krijgen besmet, hoewel, en sommige kunnen ook kanker.
 2. 2
  Onderzoekt het uiterlijk van de wrat.
  • Voorkomende, goedaardige wratten zijn vleeskleurige en klein. Ze hebben de neiging om te kijken als kleine paddestoelen. De wratten kunnen de huid van uw hond irriteren, maar anders, ze zijn relatief onschuldig.
  • Als een goedaardige wrat groeit of er ontstoken, kan het nodig zijn om het te verwijderen.
  • Kankerachtige wratten zijn zwart, snel groeiende, en ontstoken. Zij vormen het algemeen rond de oogleden of lippen en zo spoedig mogelijk worden verwijderd.
 3. 3
  Grafiek van de groei van de wrat. Zolang een wrat niet in omvang toenemen, heb je waarschijnlijk niet nodig om het te verwijderen. U moet echter uw dierenarts op de hoogte van wratten uw hond zich ontwikkelt, zodat hij of zij track kan houden van hen, als goed.
 4. 4
  Overwegen of de wrat vormt een probleem. U kunt een wrat verwijderen alleen voor cosmetische doeleinden, maar het is over het algemeen niet aan te raden om een ​​operatie uit te voeren om die reden alleen. Indien echter een goedaardige wratten houdt getting haken, zorgt ervoor dat je hond te jeuken en krabben, of anderszins maakt uw hond ongemakkelijk, kunt u ervoor kiezen om het te laten verwijderen.

Holistische verwijdering methoden

 1. 1
  Toepassing vitamine E op de wrat. Gebruik een gesteriliseerde naald of mes om het doorprikken van een standaard vitamine E capsule. Breng de vitamine direct op de wrat met schone vingers of een wattenstaafje. Herhaal deze procedure 3-4 keer per dag gedurende 2-3 weken totdat verbetering.
 2. 2
  Wrijf ricinusolie over de wrat. Standaard ricinusolie, gevonden in de meeste drogisterijen, kan verzachten hond wratten en sterk verminderen van irritatie, die zal helpen voorkomen dat uw hond uit krassen op de wrat te openen. Gebruik een schone vinger of een wattenstaafje om direct te solliciteren naar olie op de wrat. Breng deze behandeling een keer per dag of twee, of als nodig is om irritatie te verminderen totdat de wrat verdwijnt.
 3. 3
  Probeer Thuja. Thuja is een homeopathische behandeling gemaakt van een soort boom, en het is veilig voor de meeste honden beschouwd. Het is verkrijgbaar in zowel korrel-en vloeibare vormen, en dient oraal te worden gegeven aan uw hond. U hoeft alleen uw hond een enkele dosis te geven. Als u geen verbetering zien na de eerste twee weken, maar u kan uw hond een tweede dosis.
  • Merk op dat Thuja is een homeopathische behandeling ook gegeven aan honden die lijden aan over-vaccinatie, of vaccinosis. Er is enige speculatie dat sommige wratten worden veroorzaakt door vaccinosis, en als u vermoedt dat dit het geval is voor uw hond kunnen zijn, zou Thuja een nog effectievere remedie.
 4. 4
  Boost het immuunsysteem van uw hond met vitamine C. Als uw hond wratten die worden veroorzaakt door een virus, een boost het immuunsysteem kan uw hond geven wat het nodig heeft om de wratten te bestrijden. Omdat vitamine C is een in water oplosbare vitamine, het vormt weinig risico voor uw viervoeter, maar moet u overleggen met uw dierenarts om te bepalen van de meest effectieve dosering.

Medische methoden verwijderen

 1. 1
  Beschouw een subcutane interferon behandeling van wratten veroorzaakt door virale infecties. Uw dierenarts zal de behandeling injecteren in uw hond meerdere malen per week, of hij kan aantonen hoe de drugs injecteren en u vragen dit te doen thuis. Deze behandelingen kunnen blijven tot acht weken. Terwijl u kunt chirurgie en de daaraan verbonden risico's te vermijden, kan deze behandeling een aantal bijwerkingen, zoals koorts en verlies van eetlust veroorzaken.
 2. 2
  Vraag uw dierenarts om electrocautery voeren. Bij het uitvoeren van elektrocauterisatie, ook wel electrosurgery, de dierenarts maakt gebruik van een kleine tool die het mogelijk maakt hem of haar om een ​​kleine, geconcentreerde hoeveelheid elektriciteit van toepassing op de wrat. Deze elektriciteit brandwonden weg de besmette weefsel, waardoor het verwijderen van de wrat. De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, waardoor het een goede optie als u zich zorgen over de risico's van kloppen uw hond uit met algemene anesthesie risico's.
 3. 3
  Bespreek de mogelijkheid van cryochirurgie. Zoals electrosurgery, wordt cryochirurgie uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, zodat uw hond zal niet volledig moeten worden gevloerd. Tijdens cryochirurgie, zal de dierenarts een gespecialiseerd hulpmiddel gebruiken om de wrat bevriezen. Bevriezing vernietigt het zieke weefsel, krimpen aanzienlijk de wrat en, in veel gevallen, waardoor het geheel verdwijnen.
 4. 4
  Kies voor excisie. Een uitsnede is de meest traditionele behandeling voor wratten, maar uw dierenarts kan nodig zijn om uw hond te zetten onder narcose om het uit te voeren. Tijdens een traditionele besnijdenis, de dierenarts snijdt gewoon de wrat en verontreinigd weefsel weg met behulp van een scalpel.
 5. 5
  Probeer laser ablatie als uw hond heeft hardnekkige wratten die niet reageren op andere behandelingen. Uw hond zal moeten gaan onder algemene verdoving, maar laser ablatie aanvallen wratten aan de wortel, en bewijst zich vaak tot de meest krachtige behandeling tegen resistente of terugkerende wratten zijn.

Tips

 • Dierenartsen kunnen daadwerkelijk gebruik maken van hond wratten veroorzaakt door het papillomavirus om de huidige staat van het immuunsysteem van uw hond te bepalen. Dit kan blijken vooral nuttig bij oudere honden van wie het immuunsysteem hebben meer kans om onevenwichtigheden te ontwikkelen. Als gevolg hiervan, kunt u om serieus te overwegen het verlaten van goedaardige gezwellen alleen, zolang zij niet ertoe leiden dat uw hond geen problemen.

Waarschuwingen

 • Als uw hond wratten veroorzaakt door een virus, moet je hem weg te houden van andere honden. Dit geldt vooral als de wratten ontwikkelen in de mond. Zorg ervoor dat uw hond heeft zijn eigen waterbak en niet delen met andere honden, en houd hem uit de hond parken en andere honden-zware locaties totdat de wrat verdwijnt.

Dingen die je nodig hebt

 • Vitamine E tabletten
 • Ricinusolie
 • Thuja
 • Vitamine C supplementen