Wkinl

Hoe ervoor te zorgen dat uw hond is ok na de bevalling

Hoe om te gaan met een hond die aan het bevallen is, en zorg ervoor dat iedereen in goede vorm is achteraf.

Stappen

Hoe ervoor te zorgen dat uw hond is ok na de bevalling. Honden zullen op zoek gaan naar een beschermde plek om pups (hond zwangerschappen duren ongeveer 63 dagen, voor het geval je rekenen) hebben.
Hoe ervoor te zorgen dat uw hond is ok na de bevalling. Honden zullen op zoek gaan naar een beschermde plek om pups (hond zwangerschappen duren ongeveer 63 dagen, voor het geval je rekenen) hebben.
 1. 1
  Honden zullen op zoek gaan naar een beschermde plek om pups (hond zwangerschappen duren ongeveer 63 dagen, voor het geval je rekenen) hebben. U kunt haar helpen door het verstrekken van een dergelijke plaats. De ideale situatie is uit huishoudelijke verkeer, warm en droog, net als een klein hol. Ze zal daar blijven de pups totdat ze oud genoeg zijn (geleidelijk, ongeveer 8 weken tot spenen). Kasten zien er vaak goed, soms onder meubilair of laden (afhankelijk van de grootte van de hond).
 2. 2
  Blijf rustig! Als je angstig bent, zal de nieuwe moeder dit oppikken en het zal ook haar nerveus te maken,.
 3. 3
  Zorg ervoor dat alle pups zijn geboren. Als de moeder is rustig en ontspannen, zich vestigen in schoon te maken en verpleegkundige de pups, dingen zijn goed. Als ze lijkt verdrietig of er is bloeden, bel de dierenarts!
 4. 4
  Zorg ervoor dat schoon water beschikbaar is en dicht bij (maar niet waar pups kan vallen in en verdrinken). Hetzelfde voor voedsel. Moeder zal niet willen ver gaan van de pups, of voor zeer lang op het eerste.
 5. 5
  Houd uw hond geïsoleerd, met een 'den' ze kan zorgen voor de pups in zonder veel verstoring. Ze zal beschermend zijn, staan ​​niet toe dat vreemden (vooral kinderen) om daar alleen te zijn, en laat niemand de pups aan tenzij het echt duidelijk de moeder vindt het niet erg. Meestal zal dit na hun ogen zijn open en ze zijn wandelend rond een beetje.
 6. 6
  Houd in gedachten dat je de hond schoon en comfortabel moeten houden. Het beddengoed te veranderen regelmatig, er zal wat urine en puppy kak op te ruimen zijn.

Tips

 • De borsten moet groter zijn dan normaal, dit betekent dat haar melkklieren zijn klaar om baby's te voeden. De eerste "melk" is een stof genaamd colostrum, en is een soort van grijs-wit; dit is normaal. Het is geladen met antilichamen tegen kleintjes te beschermen tegen besmetting.

Waarschuwingen

 • Puppies moeten vaak "ontwormd" te zijn na de geboorte, en zal schoten nodig. Contact op met de dierenarts om deze dingen te doen.
 • Als u vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op met uw lokale dierenarts voor informatie!

Dingen die je nodig hebt

 • Beddengoed dat is wasbaar of dat kan worden verwijderd wanneer u het op te ruimen. Veel beddengoed. Er zullen puppy plas en poep, ze komen niet zindelijk, en zijn niet oud genoeg voor ongeveer 12 weken.

Na de geboorte:

- Veel handdoeken (zodat u een set wassen, en hebben een schone set bij de hand!) - Schaal - Veel voedsel voor de moeder! - We hielden onze moeder en pups in een baby zwembad voor de levering en daarna, zijn heel mooi en makkelijk om regelmatig te wassen.