Wkinl

Hoe om te zorgen voor een parkiet

Bent u geïnteresseerd in een metgezel die is intelligent, goedhartig en boeiend te zijn met? Een parkiet zou een uitstekende keuze als een huisdier voor u maken, en je kunt leren hoe je goed verzorgen van een hier.

Stappen

Hoe om te zorgen voor een parkiet. Het verwerven van een parkiet.
Hoe om te zorgen voor een parkiet. Het verwerven van een parkiet.
 1. 1
  Bereid de kooi. Bekleed de kooi met keukenpapier of kopieerpapier (betere keuzes dan kranten) en ze regelmatig te veranderen. Het opzetten van de kooi met zitstokken, water / voedsel gerechten en speelgoed. Breng de vogel huis aan rustige plek en zachte muziek spelen voor een paar dagen.
  • Toys zijn nodig de vogel vermaakt (verveling kan schreeuwen veroorzaken) en gezond te houden.
 2. 2
  Het verwerven van een parkiet. Zoek een gerenommeerde vogel dealer waar de vogels is bekend dat ze heel goed worden verzorgd. Proberen om de kwaliteit van de dealer of dierenwinkel controleren, en, indien mogelijk, te leren die hun fokker is.
  • Zorg ervoor dat de vogels niet overvol op de zitstokken en controleer om te zien dat ze worden gevoed schoon, voedselkwaliteit, waaronder vers fruit en groenten.
  • Zorg ervoor dat de vogels kijken inhoud, krachtig en in een optimale gezondheid. Het kan nodig zijn om te bezoeken op verschillende momenten gedurende de dag, zoals parkieten dutjes en kijk slaperig soms gewoon overdag.
  • Vermijd vogels die blijven op de bodem van de kooi of onrein ventilatieopeningen of knapperig neusgaten.
 3. 3
  Verander het voedsel en water dagelijks. Laat de vogel te wennen aan u en de omgeving, niets doen, maar het handhaven van zijn voedsel / water en kooi, voordat je probeert om de vogel te trainen om neer te strijken op je vinger.
 4. 4
  Zet uw vogel een gezonde pellet dieet. Zaden zijn een veel voorkomende bron van bacteriële infectie, en kan gemakkelijk lager de gezondheid en de levensduur van uw vogel. Bacteriën kunnen opbouwen en overweldigen uw vogel over de tijd. Vogels aan pellets bij verschillende tarieven, en in eerste instantie kan afwijzen, misschien wel krachtig. Echter, zal meestal 90% van de parkieten te zetten binnen twee weken met het volgende plan:
  • Verlaat pellets in een etensbak in kooi te allen tijd.
  • Geef vogels zaad slechts een uur in de ochtend en een uur 's nachts.
  • De rest van de tijd die ze hebben om snack op pellets.
  • In het algemeen zal de 10% van de parkieten die niet schakelen in twee weken overschakelen na een korte periode van een terugkeer naar een zaad dieet.
 5. 5
  Voeg vers voedsel vaak. Feed verse groenten zoals boerenkool, bieten, erwten, wortelen, peterselie, gekookte yams, schijfjes appel, mandarijn sinaasappelen, citrusvruchten, en dergelijke. Voedsel kan worden bevestigd aan de tralies van de kooi of gehakt klein in een keukenmachine en doe in een kom.
 6. 6
  Bieden traktaties. Millet takjes of "sprays" zijn een favoriete traktatie, maar niet te veel van het te voeden (ongeveer 1/2 "per dag), als het mesten als junk food. Vermijd snoep of teveel haver, die beide zijn mesten.
 7. 7
  Proberen te communiceren met uw vogels dagelijks gedurende minstens 30-90 minuten. Zonder regelmatige en voldoende aandacht, zullen ze interesse in de menselijke interactie te verliezen. Een paar zal de neiging om band met elkaar (ongeacht het geslacht) en negeer de mens, maar door interactie, kunt u worden beschouwd als een deel van de kudde.
  • Een manier om te communiceren met uw vogel is om samen te zingen, geef het baden en als het lijkt te snel te laten vallen van een mobiele speelgoed, pak het op. Er is een kans dat het probeert om een ​​spel met je spelen.
  • Praat met het. Soms parkieten eenzaam. Een goede manier om weer hen gelukkig te krijgen is om ze te praten.
  • Om hen te klimmen op je vinger, duw een beetje op hun buik, en zeg "Step Up." Door voortdurend te zeggen dat, zullen ze beginnen te zeggen zelf, en zal "Step Up" wanneer ze het zeggen (wat meestal zal zijn wanneer ze een trap / richel komen).
 8. 8
  Laat je parkiet oefening. Denk na over hoe uw vogel (s) kan bewegen. Veel mensen gaan ervan uit dat ze kunnen gewoon laten de vogels in een kleine kooi de hele dag, waar de vogels, die in het wild vliegen en sport veel, anders krijg vet en vet gerelateerde ziekten. Indien bijgesneden, gewoon een fatsoenlijk grote kooi met goed speelgoed en geef de vogel wat speeltijd uit een kooi elke dag. Manuele oefening kan worden bereikt door een gevoelige toss of houd het in je hand en gevoelig te slepen naar beneden totdat ziet er moe, getoond door zware ademhaling.
 9. 9
  Gewetensvol. Parkieten zijn een hoop werk, maar je vindt ze een liefdevolle en grappige metgezel. De meeste zullen praten en hoeveel ze leren is echt aan jou. Bereid zijn om wat dagelijkse verzorging, het onderhoud en het aanbieden van de aandacht en de tijd om te praten en te spelen met uw vogels, of overwegen om een ​​andere hobby te doen.

Tips

 • Als je weg bent veel, zeker de vogel heeft een metgezel parkiet, anders krijgen ze eenzaam, en het is gewoon niet eerlijk om deze zeer sociale dieren. Ze leven in grote interactieve troepen in het wild. U kunt muziek afspelen als je weg bent, misschien zelfs op een timer. Zachte muziek helpt om de overgang naar een nieuwe plek.
 • Maak de kooi bars met regelmatig water en zeep, vooral nadat je voedsel hebt geknipt aan de bars.
 • Zorg ervoor dat uw ventilator is niet ingeschakeld wanneer u laat uw vogel uit. Zij kon vliegen erin en zich verwonden.
 • Parkieten moet 10 uur slaap per dag. Ze krijgen het grootste deel van het 's nachts, en dutje overdag op keer. Een lage TV is oke. Het houden van de kooi bedekt helpt hen zich veilig voelen en beter slapen.
 • Heb luide muziek niet afspelen rond de parkiet of maak geen plotselinge bewegingen.
 • Laat nooit uw vogel te zien uit een raam. Het kon vliegen erin en verwonden zichzelf.
 • Laat uw vogels omhoog gecontroleerd door een dierenarts in eerste instantie en ten minste jaarlijks en krijgen een gezondheids basislijn lezen wanneer u eerst de vogel. Houd de nieuwe vogel afzonderlijk op het eerste, zodat de oudere vogel geen ziekte te krijgen totdat je weet nieuwe vogel gezond is.
 • Laat ze klimmen en spelen op safe dingen.
 • U kunt een touw rooster te bouwen in de ramen en / of geef ze een box, of bouwen van een buy dingen om op te klimmen en te spelen met buiten de kooi. Een toneelstuk sportschool is ook zeer aan te bevelen en zal ze ergens zorgen om te spelen terwijl je over je bedrijf in die kamer - maar vergeet niet ze onbeheerd ooit niet te verlaten.
 • Laat ze spelen een beetje rond.
 • Er zijn vele variëteiten van "pellets" beschikbaar voor parkieten en ze anders kunnen proeven. Het kan nodig zijn om variatie te bieden of probeer verschillende degenen en zien welke je vogels wilt. Sommige zien eruit als konijnenvoer, wat rondkijken en zaden zoals, sommige zijn poederachtige, sommige lijken verbrokkelt. Sommigen komen in verschillende maten. U kunt altijd verpletteren grotere pellets neer op verschillende maten helemaal tot poeder te zien als verschillende maten zijn aantrekkelijker.
 • Laat uit uw parkiet voor maximaal een uur per dag, maar zorg ervoor dat het niet wegvliegen.
 • Knip de vleugels van de vogel, maar gewoon zodat het niet weg kan vliegen als hij vol bevederd. Wees voorzichtig met bloed veren, veren met bekledingen en bloed in them.Trim de teennagels als scherp. Snavels kunnen worden afgezet met een nagelvijl. Zie je aviaire dierenarts voor meer informatie.
 • Laat nooit een parkiet buiten te gaan.

Waarschuwingen

 • Vogels van nature hun ziekte te verbergen om te voorkomen dat op zoek kwetsbaar voor roofdieren, dus je moet heel alert om te weten of uw vogel ongewoon of te sloom gedraagt. Tegen de tijd dat een vogel is met symptomen, is het meestal behoorlijk ziek en heeft waarschijnlijk al een tijdje. Zie een dierenarts zo snel mogelijk. Vogels hebben een hoge stofwisseling, en hun toestand kan zeer snel worden afgebroken zonder de juiste zorg. Vangen en behandelen van problemen vroeg is essentieel.
 • Voer nooit enige papegaaien chocolade, avocado, koffie, alcohol, of zout. Deze zijn giftig voor hen.
 • Tropische vogels besteden veel van hun tijd onder het bladerdak van het bos, dus wees voorzichtig om uw parkiet een schaduwrijke plek om te zijn in als de zon is erg heet te geven. Voorkomen dat de kooi in de volle zon op warme dagen.
 • Laat nooit uw vogel rond katten of honden, zelfs als ze lijken lief. Katten en honden zullen vaak doden parkieten. Dit is hun natuurlijke instinct.
 • Parkieten erg koud snel. Zorg ervoor dat u uw huisdier te houden in een warme omgeving. Wees voorzichtig bij het opknoping de vogelkooi van het plafond als dit is ver van de warmtebron in de meeste huizen. Zorg ervoor dat de kooi niet in de buurt van ramen. Het kan erg tochtig buurt van een raam en uw vogel kan sterven aan deze zeer lichte ontwerp.
 • Parkieten worden aangetrokken tot glimmende dingen. Als u laat uw vogel vliegen los, wees voorzichtig in de keuken! Veel scherpe en / of gevaarlijke dingen (bijv. spiegels omlijst met geschilderd hout of nabij toiletten, geopend toiletten, wastafels, messen, mixers, etc.) zijn aantrekkelijk voor hen.
 • Als u laat uw parkiet een douche nemen, zorg ervoor om het te drogen met een handdoek daarna. De standaard vuistregel is om niet een vogel een bad of een douche na 19:00 de tijd om voor hen te drogen voordat ze gaan slapen.
 • Het sap op groenblijvende bomen is giftig voor veel tropische vogels, dus als je een live krans of de kerstboom, zorg er dan voor de vogel in een andere kamer ver weg van zelfs de geur van de evergreen. De vogel zou kunnen worden aangetrokken door de glimmende decoraties, dus heel voorzichtig.
 • Wees vooral voorzichtig met dampen, nevels en chemicaliën in het huis, zoals parkieten zijn zeer gevoelig voor hen. Verbrande Teflon is zeer giftig voor hen, dus probeer anti-stickware (bijv. koekenpan fans) niet te gebruiken, en als je dat doet, moet u niet aan de pan branden. Gezonder voor jou ook om geen gebruik van deze.
 • Controleer altijd of de boom in kwestie is niet giftig voor parkieten alvorens uw vogel elke vorm van plant of tak. Veel soorten zijn giftig!
 • Maak je geen zorgen als een van uw vogels is in een nesting huis, ze is waarschijnlijk in het proces van het leggen van eieren. Haar niet storen als je denkt dat dit gebeurt omdat dit hun eieren kunnen breken.
 • Neem sterke voorzorgsmaatregelen niet om uw vogel te ontsnappen, wat waarschijnlijk betekent knippen hun vleugels en herinneren familieleden, waardoor schermen op deuren en ramen, en denken heel strategisch te laten. Als een parkiet ontsnapt, zal het waarschijnlijk sterven door blootstelling en verwarring.
 • Zaden worden vaak opgeslagen in silo na geoogst, ratten eten en ontlasting op, en hoewel gewassen, bacteriële residu blijft en kan niet worden opgeheven door bevriezing of magnetron.

Dingen die je nodig hebt

 • Water
 • Toys
 • Voedsel
 • Glasscherven bot
 • Minerale blok
 • Kooi
 • Millet spray (essentieel voor de opleiding parkiet te vliegen om je vinger of baars op het)