Wkinl

Hoe maak je een vogel te stappen op je vinger te trainen

Het onderwijzen van een vogel te stappen-up op je vinger kost tijd en geduld. Tijdens het proces, zal het vertrouwen op te bouwen en zal u toestaan ​​om band met uw gevederde vriend.

Dit mag alleen worden geprobeerd zodra uw vogel gewend is geraakt aan zijn nieuwe omgeving. Als uw vogel blijft in de hoek van zijn kooi, moet u mogelijk uw vogel meer socialiseren voor de training het.

Stappen

Hoe maak je een vogel te stappen op je vinger te trainen. Langzaam leg je hand in de kooi van de vogel.
Hoe maak je een vogel te stappen op je vinger te trainen. Langzaam leg je hand in de kooi van de vogel.
 1. 1
  Langzaam leg je hand in de kooi van de vogel. Dit moet niet te moeilijk als je de kooi schoon te maken en zorgen voor voedsel dagelijks.
 2. 2
  Zet het in daar ten minste 30 seconden en trek deze naar buiten. Blijf dit doen elke dag tot uw vogel kalmeert en gewoon blijft op een plek. (Deze stap bouwt vertrouwen dat je niet zal kwetsen uw vogel.) U kunt ook uiteindelijk willen hem een ​​kleine traktatie te bieden wanneer je je hand in de kooi.
 3. 3
  Duw je wijsvinger tegen de vogel onderste borst, rechts boven zijn benen. Ze waarschijnlijk gewoon opvoeren op je vinger over de eerste keer. Als uw vogel is nog nooit eerder gedaan, kan hij nerveus en back-up. Wacht vijf minuten en probeer het opnieuw.
 4. 4
  Wrijven zijn borst op en neer lichtjes, terwijl zeggen "opvoeren" of gewoon "omhoog". Vergeet niet dat als het een lange zin, zal het niet werken.
 5. 5
  Als de vogel nog steeds niet opvoeren, breng dan een beetje meer druk op zijn borst. Uiteindelijk zal uw vogel uit balans voelen en natuurlijk stap op je vinger. Maar als je probeert om dit te doen ongeveer drie keer en (s) hij nog steeds weigert, probeer het de volgende dag opnieuw.
 6. 6
  Herhaal dit met de andere hand totdat uw vogel krijgt de smaak te pakken.
 7. 7
  Met voldoende praktijk zal uw vogel dit te doen als je je vinger te presenteren zonder dat u zegt het woord "omhoog".
 8. 8
  Niet bewegen wanneer u voor het eerst pick-up van uw vogel. Uiteindelijk je kunt verplaatsen, maar probeer niet te bewegen zoals u zou doen als ze niet op jou, of ze kunnen los balanceren en vallen op hun nek of been en breken.

Tips

 • Niet te verwarren bijten met balanceren! Dit is een veel voorkomende fout. Uw vogel zal altijd een oppervlak met zijn snavel te testen voordat het stappen op het. Als uw vogel dit doet, raak niet in paniek als het normaal is.
 • Verblijf in de ruimte met de vogel, zelfs als het niet uit zijn kooi, zal het meer gewend om uw aanwezigheid te worden.
 • Je moet niet te zitstokken te gebruiken om een ​​vogel te trainen om deze opdracht uit te voeren. In feite kan zitstokken schrikken meer dan ze zullen helpen.
 • Zorg ervoor dat u uw vogel socialiseren voor de training het.
 • Houd uw vogel in een high traffic ruimte, vogels zijn sociale dieren en willen voelen opgenomen

Waarschuwingen

 • Verdoezelen eventuele transparant glas of spiegels als de vogel kan vliegen in die in paniek en verwonden zichzelf.
 • Vergeet niet om voorzichtig te zijn met uw vogel!
 • Sommige vogels, bijvoorbeeld Quaker Papegaaien, zijn notoir territoriaal en vereisen veel meer ijverig training dan andere vogels. Raadplegen boeken over training papegaaien en hoe om te minimaliseren en te gaan met territoriaal gedrag.
 • Wilde vogels mogen niet worden weggehaald uit hun leefgebied om dit te doen, en het is niet aan te raden om hen te laten wennen aan mensen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een gesocialiseerde vogel (de meeste vogels kunt deze opdracht uitvoeren. Vinken en andere 'wilde' vogels kunnen moeite hebben)
 • Traktaties (het is geen must, maar helpt wel)