Wkinl

Hoe je huis winterkoninkjes weerhouden nestkasten

Huismussen en spreeuwen zijn niet de enige soorten die schadelijk voor vogels nestelen in uw nestkasten. Het huis winterkoninkje (Troglodytes aedon) kan een zeer agressieve vogel zijn als het gaat om nestplaats concurrentie, en zal verwijderen of pikken de eieren en nesten van andere holte nesters vernietigen. Ze kunnen vervelend zijn, en net zo schadelijk als mussen. Gebruik deze how-to en houd je zangvogels veilig.

Stappen

Hoe je huis winterkoninkjes weerhouden nestkasten. Situeren nestkasten weg van winterkoninkje habitat.
Hoe je huis winterkoninkjes weerhouden nestkasten. Situeren nestkasten weg van winterkoninkje habitat.
 1. 1
  Situeren nestkasten weg van winterkoninkje habitat. Huis winterkoninkjes verkiezen beboste gebieden als broedgebieden. Houd uw dozen tenminste, hoewel bij voorkeur meer, 50 voet (ongeveer 15 meter) uit de buurt van bomen en penseel. Ook, zoals je zou moeten met alle nestkasten, huis winterkoninkjes of niet, houd feeders die minimale afstand ook. Dit zal de nestplaats veiliger te houden en de concurrentie van de ouders zal worden geconfronteerd verminderen.
 2. 2
  Wees oplettend en klaar om te verwijderen takje dummy nesten. U mag een vreemd uitziende nest van takjes in een van uw dozen. Deze "dummy nest" kan wel of niet worden gebruikt, als de mannelijke winterkoninkje bouwt dit aan zijn partner een keuze voor het nestelen te bieden. Verwijder eventuele takje nesten zodra je ze ziet. Hoewel huis winterkoninkjes persistent kunnen zijn, zal dit te doen helpen.
 3. 3
  Steek de ingang gat. Hoewel dit bluebirds op zoek naar een potentiële plaats kan rijden, kan de winterkoninkjes uiteindelijk interesse verliezen. Wees je bewust van deze methode mogelijk niet 100 procent effectief.
 4. 4
  Gebruik een winterkoninkje bewaker. Deze kunnen effectief blijken, en meestal heeft geen invloed op de nestelende vogels. U mag zetten de wacht voordat broedseizoen, maar dit kan vogels veroorzaken beslissen om geen nest in uw vak. Als je zetten het op als broedseizoen al begonnen is, in ieder geval wachten tot de vogels eieren. Dit is erg belangrijk, want vogels zijn over het algemeen meer toegewijd te zetten wanneer ze eitjes hebben gelegd blijven of hebben nestjongen.
 5. 5
  Huis winterkoninkjes kan koppig zijn, en soms zijn gewoon te moeilijk om zich te ontdoen van. Een optie is het plaatsen van andere nestkasten voor de winterkoninkjes - in tegenstelling tot de mussen die nieuwe boxen zullen negeren, kan de winterkoninkjes kiezen om de nieuwe te gebruiken. Echter, dit is niet een zeer goede optie, als de winterkoning bevolking kunnen exploderen. Deze methode doet meestal meer kwaad dan goed, dus heel goed nadenken voordat trialing het.

Tips

 • Met behulp van een paarse martin huis is een goed idee. Het zal niet bluebirds krijgen, maar winterkoninkjes hebben de neiging om niet te gebruiken.
 • Hoewel nep kalebassen nesters kunnen aantrekken, winterkoninkjes voorkeur te nestelen in deze. Gebruik ze niet.
  • In tegenstelling tot de huismussen en spreeuwen, winterkoninkjes zijn inheems in Noord-Europa, en verbruiken enorme hoeveelheden insecten (althans voor hun grootte). Ze eten geen zaad of frequente vogelvoeders, en heilzaam door tuinders en boeren moeten worden beschouwd.

Waarschuwingen

 • In Noord-Europa, Huis Wrens zijn inheemse vogels! Nadelige gevolgen voor hen is illegaal. Verwijder nooit actieve nesten, eieren of jong. Je hoeft niet te kwetsen hen om hun vernietiging te stoppen.

Dingen die je nodig hebt

 • Wren guard