Wkinl

Hoe om te helpen uw echtgenoot aanvaarden uw vriendschap met een ex

Als u wilt een nieuwe vriendschap met je ex, maar je partner is niet aan boord te smeden, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om hem of haar te overtuigen om het te accepteren.

Stappen

Hoe om te helpen uw echtgenoot aanvaarden uw vriendschap met een ex. Maak duidelijk dat je ex heeft niet op jullie.
Hoe om te helpen uw echtgenoot aanvaarden uw vriendschap met een ex. Maak duidelijk dat je ex heeft niet op jullie.
 1. 1
  Woo uw echtgenoot. Op dit moment, zijn ze waarschijnlijk het gevoel zeer bedreigd door uw oude vlam. Ja, het huwelijk betekent liefde en toewijding, maar het betekent ook wissels, verantwoordelijkheid, hypotheek betalingen, late nachten met de baby, en een hele reeks van andere unromantic taken. Je ex, aan de andere kant, is een mysterieuze kon-zijn-zijn in je leven, en het is moeilijk om te concurreren met dat soort onvervuld mogelijkheid. Zorg ervoor dat je partner weet dat ze nog steeds het licht van je leven door te brengen romantiek terug in de relatie. Gaan op data, hebben kaarslicht praat over je dromen laat in de nacht, laat oprechte aantekeningen, en maken ze zich gewaardeerd voelen.
  • Als uw echtgenoot is erg onzeker, kunnen ze uw romantische gebaren verkeerd gelezen als schuldgevoel, overcompensatie, of een manier te verdoezelen een affaire. Als u denkt dat dit een mogelijkheid is, komen recht uit en vertel je partner dat je probeert om de romantiek terug te brengen. Zeggen dat je wilt dat ze weten hoe speciaal ze zijn voor jou en dat ze niet vanzelfsprekend.
 2. 2
  Maak duidelijk dat je ex heeft niet op jullie. Markeer deze feiten als uw voormalige vlam is gelukkig getrouwd, in een vaste relatie, of heeft onlangs aangekondigd dat hij of zij homo is. Soms weten dat je ex op te is verhuisd kan uw echtgenoot te voorzien van meer comfort.
  • Als uw ex dook terug in je leven na een breuk, wees eerlijk met jezelf over de mogelijkheid dat ze meer dan je vriendschap wilt. Als dit het geval is, gaan ze naar beneden en stel duidelijke grenzen. Als ze niet bereid zijn om u te ontmoeten op deze punten, terug te trekken.
 3. 3
  Hebben een serieus gesprek met je partner in een omgeving die hem of haar zal op hun gemak. Zelfs als u al hebben besproken, het is nooit een slecht idee om opnieuw aan te pakken een onopgeloste onderwerp, vooral als het niet goed gaat de laatste tijd rond. Sommige mensen lijken het beter te doen met een discussie, terwijl ze druk bezig, terwijl anderen liever een rustige omgeving, zodat ze volledig kunnen concentreren op de informatie. Hier zijn enkele suggesties voor wanneer aan de orde te stellen:
  • Maak een eigen vooraf afgesproken datum en braaklegging een rustige tijd om je intentie te bespreken. Stuur de kinderen naar bed of een sleepover en ofwel een rustig diner thuis of een tafel reserveren bij uw favoriete restaurant.
  • Overwegen om het 's avonds laat in bed. Misschien wilt u de zaak ontspannen in bed nadat je hebt verscholen de kinderen in en kunnen tv te kijken of samen lezen bespreken. Houd uw aanpak casual en niet-confronterend om te helpen uw echtgenoot op hun gemak voelen.
  • Terwijl u TV kijkt of het doen werken in de tuin (of andere huishoudelijke taken.) Sommige paren willen hash uit belangrijke onderwerpen tijdens het werken rond het huis bij elkaar. Kies een moment wanneer je in dezelfde kamer en kunnen discussiëren over het onderwerp ongestoord.
 4. 4
  Bespreek de vriendschap van een rationele, neutrale toon. Sommige echtgenoten in paniek raken als ze denken dat je probeert om extreme nadruk te leggen op het worden vrienden met een vroegere minnaar. Weet wat je gaat van te voren het chat zeggen. Bereid redenen waarom je zou willen om vrienden met je ex, waaronder zowel de pro's en con's zijn. Uw boodschap op een logische, emotieloze manier, zodat je partner niet denken dat je wanhopig te verbinden met je voormalige vlam bent.
 5. 5
  Nodig je partner om een paar (redelijk) basisregels vast te stellen. Uw echtgenoot kan willen dat je afgesneden alle banden met deze persoon. Misschien wilt je partner te stoten uit en geven u het vertrouwen dat u verdient. Eerlijk gezegd, geen van beide opties is eerlijk om het huwelijk. Uw echtgenoot heeft niet het recht om je te verbieden van het zien van iemand die niet meer dan heb je het recht om hun gevoelens volledig negeren. Bereik een redelijk compromis doordat uw echtgenoot enige controle over uw interacties met uw ex. Bijvoorbeeld, akkoord met diners thuis als het betekent dat je wekelijks lunches doen met je ex.
  • Vraag je partner wat je moet doen om ze veilig te voelen. Een gebaar als dit kan een lange weg te gaan in het verlichten van hun angst.
  • Als uw echtgenoot is volledig tegen een vriendschap, het is waarschijnlijk het beste voor u om terug te trekken - in ieder geval tot ze meer tijd om de informatie te verwerken hebben gehad. U wilt niet uw relatie met uw echtgenoot voor een kans om vrienden met een ex te zijn in gevaar brengen. Indien mogelijk, opnieuw te pakken het onderwerp op een later tijdstip als je ex is nog steeds in je leven. Misschien met de tijd en zien dat hij of zij je kunt vertrouwen, een vriendschap met je ex geliefde kunt mogelijk nog wel.
 6. 6
  Luister aandachtig naar wat je partner te zeggen heeft over hoe ze zich voelen. Ervoor zorgen dat iemand voelt zich gehoord kan een lange, lange weg te gaan in het werken door middel van een meningsverschil. Misschien wilt om vooruit te gaan met de relatie maakt niet uit wat, maar je moet je partner het woord geven en eerlijk te luisteren naar wat hij of zij te zeggen heeft. Hun reactie kan gewoon veranderen uw vastberadenheid als je afwegen welke persoon het belangrijkst.
  • Valideren gevoelens van uw echtgenoot. Als je partner zegt: "No way, ik ben helemaal niet comfortabel" niet te onderbreken en naar het leveren van uw redenen waarom de nieuwe vriendschap is een goed idee. Laat je partner om zijn of haar gevoelens volledig te uiten voordat je praat.
  • Beantwoorden alle vragen met volledige eerlijkheid. Als u wordt gevraagd of u nog steeds gevoelens voor je ex, wees eerlijk. Uw echtgenoot heeft alle informatie om een ​​relatie op basis van vertrouwen te behouden.
  • Zet jezelf in de schoenen van uw echtgenoot. Zou je eerlijk voel me prima met hem of haar ontmoeting met een oude vlam of zou je jaloers zijn? Maak jezelf niets wijs - denk aan uw echtgenoot oudste vlam en bedenk hoe je zou voelen als uw echtgenoot wilde deze persoon in zijn of haar leven weer op te nemen.
  • Weet uw echtgenoot. Als uw echtgenoot is makkelijk in de omgang, vriendelijk en erg blij om alle mensen te verwelkomen in zijn of haar leven, kan het aanvaarden van een ex zijn veel gemakkelijker dan wanneer uw echtgenoot is gevoelig voor jaloezie, onzekerheid en heeft een afkeer van zijn of haar eigen exen.
 7. 7
  Introduceer de twee met zorg. Als je een afspraak een bijeenkomst tussen de drie van u op een neutrale plaats, zoals een cafe, is het misschien het mysterie te nemen uit uw vriendschap met je ex. (In feite, kunnen de twee zelfs opschieten en worden vrienden.) Echter, als er een kans is dat je ex een hoop onzekerheden in uw echtgenoot zal activeren (bijv. een gerespecteerd ingenieur maken van zes cijfers die op de zijkant modelleert), u 're waarschijnlijk beter af houden ze apart.
 8. 8
  Helemaal eerlijk met jezelf over de vriendschap. Hoe zekerder je bent dat je je gevoelens zijn platonisch, hoe veiliger uw echtgenoot zal voelen. Wat zijn u en uw ex gaat winnen van een verblijf in contact als vrienden? Zou hebben van uw vroegere geliefde in je leven weer een positieve of kon je vallen in oude gewoonten zoals vechten of jaloezie? De reden moet een substantiële men, niet alleen omdat je denkt dat het is leuk om vrienden met exen zijn. Het kan zijn zakelijke, werk gerelateerde, kerk of sociaal verband, maar wat de reden, is het station niet getint met spijt voor 'wat had kunnen zijn ", of tot enige vage hoop van wakkert iets meer dan vriendschap. Als je onder druk gezet voelen door je ex, dat is geen goede reden, aan de andere kant, als je beide uit elkaar gingen in der minne en zijn blijven in contact te blijven door de jaren heen een solide, niet-romantische vriendschap sinds dating, dan is dit waarschijnlijk een goede reden om te blijven onderhouden van de relatie, zelfs al heb je nu hebt getrouwd iemand anders. Dingen om te overwegen zijn:
  • Je hebt onopgeloste gevoelens. Hebt u abrupt einde van uw relatie, waardoor onopgeloste gevoelens of bent u nog steeds verlangen zijn of haar bedrijf? Voorzichtig te werk als u niet zeker bent over precies hoe je je voelt over je voormalige geliefde. U absoluut moet weten of er nog wederzijdse aantrekkingskracht of als je beide stevig platonisch nu. Als je niet weet welke nog, ga niet terug naar proberen om vrienden met je ex zijn.
  • Je belandde smaak de ex als een vriend, maar niet als een vriendje / vriendinnetje. Heb je het uitmaakt, omdat de vlam is gedoofd, maar u hem of haar graag als vriend? Misschien wat tijd nodig om voorbij voordat je vrienden zou kunnen worden en je weer hebt gevonden elkaar.
  • Je hebt te maken met het zien van de ex op een regelmatige basis. Stel dat uw kinderen zijn in dezelfde klasse of je een baan hebt genomen waar hij of zij werkt. In dit geval kunt u overwegen om uw relatie althans burgerlijke zodat u samen kunnen functioneren in de maatschappij.

Tips

 • Regels en richtlijnen voor de vriendschap met je ex in termen van soorten van activiteiten of ontmoetingen die verboden terrein zou zijn. Bijvoorbeeld, kan je niet om het drinken te gaan met je ex, want je kunt je hoede vallen, wat kan leiden tot ongewenst gedrag.
 • Weegt het belang van het hebben van een vriendschap met een vroegere minnaar met wat je nu hebt. Is het de moeite waard om je huwelijk in gevaar of het maken van uw echtgenoot voelt ongemakkelijk? Bedenk hoe uw vriendschap met een maakt je partner voelt.
 • Maak duidelijk aan zowel je ex en je partner dat dit platonisch, zakelijke, professionele of wat dan ook en dat er niets romantisch dan ook geneigd. Duidelijkheid op dit punt is absoluut van vitaal belang voor alle betrokkenen, inclusief uzelf.

Waarschuwingen

 • Als je een vermoeden dat je ex nog steeds romantische gevoelens voor u, overwegen om de vriendschap in de wacht of zelfs het beëindigen permanent. Gevoelens van romantiek van je ex zou kunnen leiden tot verwarring en problemen op de weg voor jullie beiden, en je kan een slechte beslissing te maken als gevolg van het huidige leven druk.
 • Als je een geschiedenis van terug te gaan naar een ex romantisch, niet proberen om je partner te accepteren een ex terug in je leven. De risico's zijn te groot en je partner zullen het horen op de grapevine ergens dat je gevallen voor een ex vóór.