Wkinl

Hoe maak je een tuin met Perzisch, Arabisch of islamitisch invloeden maken

Islamitisch, Perzisch of Arabisch geïnspireerde tuin ontwerpen zijn een vorm van kunst in hun eigen recht. Ze hebben de neiging om heel netjes regels en concepten volgen en zijn voornamelijk gericht op het water en schaduw. Deze tuinen zijn vaak bedoeld om voorstellingen van het paradijs. Om uw eigen Perzische of islamitische ontwerp tuin recreëren, te beginnen met een beetje onderzoek eerst, en dan proberen om een ​​aantal van de functies die je het leukste om te passen binnen de grenzen van uw bestaande tuin te reproduceren. Dit artikel geeft een beginner's guide om de planning en het starten van uw eigen Middenoosten geïnspireerde tuin.

Opmerking: De termen "Arabische, islamitische, of Perzische" zijn over het algemeen gebruikt in dit artikel om een brede historische periode van de ontwikkeling van de tuin stijl vast te leggen. Het doel is om u kennismaken met de belangrijkste kenmerken, niet aanwezig zijn elk precies tuin presentatie van een bepaalde historische periode. Voor dat, zou u zeer gedetailleerde studie vereisen.

Stappen

Hoe maak je een tuin met Perzisch, Arabisch of islamitisch invloeden maken. Onderzoek foto's en plannen van tuinontwerp voorbeelden om u te inspireren.
Hoe maak je een tuin met Perzisch, Arabisch of islamitisch invloeden maken. Onderzoek foto's en plannen van tuinontwerp voorbeelden om u te inspireren.
 1. 1
  Onderzoek foto's en plannen van tuinontwerp voorbeelden om u te inspireren. Het volgende onderzoek suggesties zullen u helpen om goede voorbeelden van Perzisch, islamitisch, of Arabische stijl tuinen vinden:
  • Verkrijgen boeken over het onderwerp. Goede tuinboeken bevatten vaak veel inspirerende beelden van de lay-out, de kleuren, enz., en zal de principes op veel grotere lengte dan dit korte overzicht te leggen. Bezoek uw plaatselijke bibliotheek, of uw favoriete boekhandel.
  • Check online. Het internet heeft een breed scala van foto's, maar u moet zich ervan bewust dat veel van de beelden zal vaak uiteindelijk op die van de meer algemeen bekend tuinen, te weten, het Alhambra, de Taj Mahal, en de Generalife. Veel van de meer beroemde tuinen zijn latere renovaties, dus ze kunnen niet zo trouw aan originele vormen als je zou willen - het is echt aan jou hoe ver je wilt onderzoek. Goede zoektermen bevatten "Islamitisch tuinontwerp", "Perzische tuinontwerp", en "Arabische tuinontwerp".
  • Als je het geluk hebt om te kunnen veroorloven, reizen. Bezoek landen als India, Iran, Pakistan, Turkije, enz., om geschikte tuinen te vinden. Bij een bezoek aan deze tuinen, fotografeer veel verschillende invalshoeken om u te helpen om uw favoriete ideeën later reproduceren in uw eigen tuin.
  • Als je vrienden wonen in landen waar de Arabische, islamitische, of Perzische geïnspireerde tuinen zijn de gebruikelijke stijl hebben, vraag hen om u foto's en tuinboeken. Zelfs als je de taal niet kunt lezen, moet de foto's zeer nuttig zijn in uw planning.
 2. 2
  Controleer de geschiktheid van uw eigen klimaat. Als je leeft in een warm klimaat, dan is het waarschijnlijk dat dit tuinontwerp is een goede keuze voor uw locatie, als de planten die typisch zijn voor een Perzisch of islamitische tuin zijn meestal warm soorten klimaat, en de schaduw-producerende design features en water efficiënte elementen zijn beter geschikt voor een warm klimaat.
  • Terwijl koudere klimaten kan heel goed werken, is het beter om extra kleur te nemen voor de koudere periodes. Zie "Tips" ook, voor de winter zorg.
 3. 3
  Denk aan de gemeenschappelijke kenmerken van een Perzische of islamitische tuinontwerp. Er zijn een aantal belangrijke elementen van dit type tuin dat rekening moet worden gehouden bij het ontwikkelen van uw tuinontwerp. Over het geheel genomen, deze kenmerken weerspiegelen:
  • Schaduw voor het houden van cool: Een van de centrale kenmerken is om schaduw te creëren om koel te blijven, als een manier om te gaan met een warm klimaat;
  • Wanden voor vorm en temperatuurregeling: Deze tuinen zijn vaak ommuurd en hebben een eigen gebieden die weinig associatie met externe landschap buiten de muren hebben. In staat zijn om muren te gebruiken als een kenmerk stukje van de tuin ontwerp maakt dit een perfecte optie voor de vaststelling van uw bestaande binnenplaatsen te renoveren;
  • Waterpartijen: Deze tuin stijl zal hebben meestal een centrale waterpartij, of reflectie vijvers; inderdaad water is meestal in het hart van een Perzische of islamitisch geïnspireerde tuin. (Zie de onderstaande stap over het installeren van waterpartijen);
  • Strakke lijnen, levendige kleuren: Deze tuinen vaak aanwezig schoon rooilijnen en heldere kleuren;
  • Mozaïeken: Ze maken af en toe gebruik van ingewikkelde mozaïek tegels;
  • Parterre: Deze tuinen hebben parterre stijl bedden of lange bedden;
  • Formeel of informeel: Deze tuin stijl kan zowel conservatief en verfijnd, of meer ontspannen. De keuze is aan uw voorkeuren;
  • Bogen: Bogen maak een goede architectonische thema bij het ​​maken van deze stijl van de tuin. Deze kunnen worden gemaakt van houten steunen en gesmolten om te verschijnen alsof gemaakt van stenen, en
  • Symmetrisch: Symmetrie is een frequente vereiste voor deze stijl van de tuin. Matching of spiegelen elementen kan een plezierige deel van uw planning proces.
 4. 4
  Beslis over uw installatie toevoegingen. Veel moderne tuinen of islamitisch geïnspireerde tuinen (het Alhambra, bijvoorbeeld, is niet in de oorspronkelijke staat) voorzien van keurig geknipte hagen als een andere wand concept. Sommige planten te beschouwen, omvatten:
  • Mirte of andere geurende hagen, rijen dadelpalmen kan (voor grote tuinen) of een andere dwerg woestijn soort palm worden gebruikt.
  • Gestandaardiseerde kan een leuke feature te maken, zowel via hun fruit en geparfumeerde bloemen.
  • Laurieren zijn een ideale toevoeging, evenals granaatbomen, maar het beste deze bomen houden in potten, omdat ze invasief zijn.
  • Terracotta pot bloeiende winterharde planten zoals, lavendel, geranium (ooievaarsbek), rozemarijn zijn allemaal geschikt functies die geur, kleur en schoonheid aan de tuin.
  • Feature woestijn planten zoals agave, of andere formele rechtop planten zoals yucca's, die kan mengen in goed.
 5. 5
  Installeer een centrale waterpartij, zoals een, beekje, of een weerspiegeling vijver. Terwijl het hebben van fonteinen is prima, fonteinen neiging om een meer moderne uitvinding zijn omdat fonteinen waren een extravagantie in de woestijn cultuur. Kleine fonteinen zijn waarschijnlijk het beste compromis voor zowel besparing water en voor het zijn in overeenstemming met de oorspronkelijke stijlen.
  • Waterkanalen met kleine fonteinen komen vaak voor in tuinen in India, Pakistan en Iran.
  • Vaak zijn er vier streams, of de vijver punten in vier richtingen. Dit vloeit voort uit de klassieke, "Chabhar Bagh" lay-out, die een fontein in het midden van de tuin die uitmondt in vier waterkanalen haaks met elkaar heeft. Deze vier waterkanalen worden geassocieerd met de vier rivieren van het paradijs. De vier kwartier tuinontwerp is ook zeer efficiënt water want het maakt het grootste deel van het water bewegen door een rasterpatroon.
  • Ronde vijvers zijn niet zo gebruikelijk als geometrisch gevormde die in meer formele tuinen. Het hangt af van uw ruimte en uw budget (de minder gebruikelijke vorm en mozaïeken kan prijzig) over de vraag of of niet u is geschikt voor een geometrisch gevormde vijver.
  • Turquoise of jade gekleurde tegels worden vaak gebruikt met waterpartijen. Als je deze kleur kunt gebruiken bij het leggen van tegels, het zal reflecteren prachtige blues in uw tuin.
 6. 6
  Installeer een tegel mozaïek. Vaak kun je de tegel mozaïek direct te monteren op bestaande blinde muren. Badkamerbekleding bedrijven kunnen zo nu en dan dienst doen uit hun assortiment, maar het is leuk om te proberen het maken van je eigen - zie Google's artikel over het maken van een mozaïek van gebroken tegels voor een eerste idee.
 7. 7
  Selecteer de juiste kleuren. De kleuren het meest frequent gevonden in islamitische, Arabische of Perzische geïnspireerde tuinontwerp zijn blanken, schemerige roze / terracotta, rijke blauw, goud (af en toe in kleine patronen), en de rijke rood. Er is niet veel van het vertrouwen op delicate pasteltinten.
  • Overweeg schilderen wandpanelen, bogen, om de zojuist beschreven kleuren passen, of installeer gekleurde potten om de kleur thema reflecteren.
 8. 8
  Houd de tuin goed onderhouden. Op het moment lijkt het vergeten, het is een fijne balans tussen te voegen aan zijn charme, of op zoek vervallen, en het is moeilijk te plannen welke resultaat dat u zult eindigen met! Dus, het zekere voor het behoud van een nette tuin ten alle tijden. Dit kan betekenen dat budgettering een tuinman in het algemeen onderhoud, dit dus in gedachten te houden bij de planning.

Tips

 • Als je Google gebruikt, probeer dan Google hulpprogramma's "book search" om te zoeken naar islamitische of Perzische tuinontwerp boeken die je ofwel kunt lenen of kopen.
 • Het creëren van een echte islamitische of Perzische tuinontwerp is een werk van liefde en vereist uitgebreide kennis. Kijk voor cursussen die je kunt leren de essentie in detail, een groot deel van de tuin ontwerp vereist een goed begrip van waarom de elementen zijn belangrijk, zo veel als het hebben van een goed oog voor patchwork het allemaal samen.
 • Om water dat bestemd is voor fonteinen of waterlopen stagneert voorkomen, is het belangrijk een elektrische pomp houden regelmatig stromen hebben. Overwegen om een ​​zonne-energie aangedreven pomp om de kosten te verlagen, en de meeste van de zon in uw tuin.
 • Als je leeft in een klimaat dat dips onder het vriespunt in de winter, houden alle niet-winterharde planten in potten en breng ze binnen in het winterseizoen. Bovendien, denk heel goed na over de toevoeging van veel waterpartijen, omdat deze vereisen allemaal aftappen in de winter periode en het controleren op scheuren, lekkages, etc.
 • Wees ervan bewust dat Perzische of islamitische stijl tuinen hebben beïnvloed veel Spaanse tuinen, zodat u kunt vinden dat dit soort tuinen soms vermengen Spaanse en Arabische stijlen.
 • Hebben altijd een realistisch gesprek met architecten, tuinarchitecten, loodgieters, enz., over de mogelijkheden van wat je wilt ontwerpen. Sommige dingen te duur of moeilijk te bereiken binnen uw budget of de locatie zou kunnen zijn, en het is beter om goed op voorhand weten dan om u hart ingesteld op het onhaalbaar.

Waarschuwingen

 • Te veel designelementen in een kleine ruimte kan het rommelig lijken. Selecteer een paar belangrijke invloeden die je het meest en stok met hen als je een kleine tuin ruimte te inspireren.
 • Vergeet niet dat waterpartijen, tegels, en tuinontwerp snel kan oplopen in de kosten. Denk na over wat je in staat bent om zelf te doen, en misschien proberen om een ​​herontwikkeling van uw tuin het podium om de directe kosten te verminderen.

Dingen die je nodig hebt

 • Boeken, sites voor online onderzoek, om ideeën te inspireren
 • Geschikte tuin ruimte
 • Benodigde materialen zoals rendering producten, waterpartijen, tegels voor mozaïeken, enz.