Wkinl

Hoe maak je een collage maken

Een collage is een kunstwerk samengesteld uit tal van materialen, zoals papier, krantenpapier, foto's, linten of andere voorwerpen die aan achtergrond ondersteuning, zoals gewoon papier. Een collage kan ook worden gemaakt met fysieke materialen of elektronische afbeeldingen, waarmee ze aan een digitale achtergrond. Afkomstig van het Franse woord "Coller", wat "te lijmen", de collage kunt u experimenteren met een breed scala van materialen om fantastische eindresultaten te bereiken. Dit artikel geeft een voorbeeld van de vele mogelijkheden alleen beperkt door uw creativiteit en verbeelding.

Stappen

Hoe maak je een collage maken. Kies een stijl van collage.
Hoe maak je een collage maken. Kies een stijl van collage.
 1. 1
  Kies een stijl van collage. Per definitie moet een collage bestaat uit verschillende stukken. Die stukken kan worden gemaakt van allerlei voorwerpen, zoals papier, garens, stoffen, postzegels, tijdschriften cut-outs, plastic, raffia, folie, etiketten, deksels, lucifers, kurken, natuurlijke producten (schors, bladeren, zaden, eierschalen, schelpen, takjes, enz.), knoppen, enzovoort. U kunt kiezen voor een medium, zoals papier of stof, of u kunt een eclectische mix, zoals papier, knopen en folie te maken.
 2. 2
  Kies een geschikte steun. Terwijl een papieren of kartonnen rug is de gebruikelijke keuze, kan de steun alles wat je overwegen zal goed werken zijn. Zo kan een drager worden vloeipapier, karton, weefsel, zoals een stuk jute (jute), kranten, oude boekomslagen, hout, gladde schors, plastic, etc. Als het oppervlak is bruikbaar en items kunnen worden geplakt om het, kunt u waarschijnlijk gebruiken voor het maken van een collage.
 3. 3
  Hamsteren de materialen voor toekomstige collages. Naarmate je meer bedreven in en enthousiast over het maken van collages, zult u waarschijnlijk beginnen te zien kansen in allerlei materialen. Zorg ervoor dat u een bijzondere collage doos materialen houden voor het verzamelen van de stukken in

Papier collage

 1. 1
  Verzamelen die nodig zijn voor het maken van een document collage materialen. Hier zijn een aantal mogelijke materialen:
  • Gebruik bouw papier, papier, papieren zakken, zijdepapier, gemarmerd papier, handgeschept papier, enz. Het papier kan zowel zacht of hard, of een mengsel van beide.
  • Gebruik cut-outs uit tijdschriften of kranten. Mode-en opiniebladen kunnen beschikken over verschillende collage-waardige beelden. Krantenpapier kan een leuke textuur toe te voegen aan een collage, evenals; net bewust dat kleurstoffen soms kan lopen.
  • Zoek oude restjes behang. Je zou wat overgebleven in een kast hebt, of u kunt kleine stalen monster te kopen van een wallpaper winkel.
  • Maak gebruik van verschillende folies of banden. Gebruik de aluminiumfolie uit de keuken, of de kleur maskeren of duct tape.
  • Gebruik foto's. Snijden beelden van oude foto's kan je collage geven een retro gevoel. Maar zorg ervoor dat je niet snijden de enige kopie die u hebt van een foto die je later nodig zou kunnen hebben.
 2. 2
  Voudige, snijd of scheur het papier in verschillende vormen. U kunt een schaar of hobbymes gebruiken om verschillende vormen te maken. Als alternatief kunt u ruwe tranen te maken op de uiteinden van het papier stukken voor meer textuur of een minder gecontroleerde look.
  • Knip een hele plaatje, een identificeerbaar deel, of net genoeg om textuur, kleur of gevoel oproepen.
  • Om een ​​woord te maken, uitgesneden letters uit verschillende bronnen en lettertypen.
 3. 3
  Ontwikkelen van een thema. Je zou kunnen hebben een thema toegewezen, of misschien je kwam met een als je materiaal verzameld. Hoe dan ook, bouw je collage rond een centraal idee of afbeelding.
 4. 4
  Overweeg het toevoegen van versieringen. Hoewel niet essentieel, kan versieringen de collage nemen een inkeping door het toevoegen van diepte, belangstelling en schitteren. Gebruik linten, kralen, touw, veren of stof in de krant collage. Vind deze items rond het huis, of kopen ze op een ambachtelijke winkel.
 5. 5
  Zoek uit wat je gaat lijmen de collage op. U kunt gebruik maken van een een stuk papier, een groot stuk karton of een deel van een kartonnen doos, bijvoorbeeld. Wat u ook kiest, zorg ervoor dat het sterk genoeg is om een ​​aantal meer lagen van gewicht hanteren en dat het eenvoudig zal zijn om weer te geven.
 6. 6
  Monteer de stukken voordat je lijm ze. Hoewel optioneel, is het aanbevolen dat u probeert Zodra je alles wat je wilt op je collage hebben, verspreid het naar de collage te ontwerpen voordat u verder gaat. Leg het uit op een groot oppervlak, zoals een tafel of vloer. Bouw de items in lagen, te beginnen met de achtergrond en vooruit. Dit moet je een idee geven van wat uw eindproduct eruit zal zien voordat u zich verbinden tot alle lijmen. Als je het wilt precies herinneren, neem een ​​foto van je test. Ideeën voor collage ontwerpen zijn:
  • Een landschap of een zeegezicht
  • Een fractal
  • Imago van een persoon, zoals een popster of iemand die zeer herkenbare kleding of hoofd slijtage draagt, zoals een tiara
  • Krant mensen - gebruik maken van de time-oude traditie om kranten die mensen maken en vervolgens het ontwerp van hen in de collage
  • Dieren, bijvoorbeeld, gebruik maken van kleine stukjes papier of stempels om een ​​vorm van een dier zoals een kat, krokodil of bijen vormen. Teken de vorm op het papier en in de ruimte op te vullen door het lijmen van de papieren stukken binnen de lijnen
  • Een mozaïek of een eclectisch allegaartje, het mozaïek kan een vorm volgen of het kan een patroon of een wirwar gewoon
  • Het alfabet; uitgesneden letters uit het papier en ofwel het alfabet of woorden op de collage
  • Patronen met slechts een enkele vorm, zoals cirkels, vierkanten, etc.; herhaalde patronen zijn ook zeer effectief als een collage.
 7. 7
  Lijm de collage. Te beginnen met de achtergrond en het werken naar voren, lijm de stukjes van de collage op de basis. Gebruik gewone witte lijm, een lijmstift of rubber cement, en werk met precisie.
  • Proberen om de collage te regelen rond een centraal stuk dat je denkt dat is opvallend of interessant.
  • Vergeet niet dat niet elk stuk heeft plat te worden gelijmd. Probeer verfrommelen of vouwen tot een andere structuur te bereiken.
 8. 8
  Laat de collage droog. Gezien het feit dat de collage verschillende lagen van lijm zou kunnen bevatten, laat het ruim de tijd om te drogen.
  • Voor een kleine collage, moet een uur of zo voldoende zijn.
  • Voor een groter stuk, wilt u misschien om het te laten zitten 's nachts.

Fabric collage

 1. 1
  Verzamel de stukjes stof die u gaat gebruiken voor het maken van de collage. Kijk in uw eigen stof levert, in je garderobe voor ongewenste kleding, in tweedehands winkels en ambachtelijke winkels voor grote bronnen van stof. Enkele voorbeelden zijn:
  • Resterend schroot van naaiprojecten
  • Cut-outs van stof ontwerpen die je liefde
  • Cut-outs van geliefde kledingstukken die voorbij hun dragen datum (groot voor het geheugen wille van kinderkleding)
  • Quiltstoffen / fat quarters
  • Speciale stoffen zoals tule, organza, zijde, satijn, enz.
  • Draad, wol, garen, draad, linten, kant, gaas, enz.
  • Naaien versieringen zoals knoppen, pailletten, naai-on patches, etc.
 2. 2
  Controleer de texturen. Stoffen hebben de neiging om te komen in een waaier van texturen en diktes, wat betekent dat je nodig hebt om deze verschillen in de collage te nemen om het beste effect.
 3. 3
  Selecteer een geschikte achtergrond. Er zijn enkele suggesties voor achtergronden hierboven geschetste, maar altijd in gedachten houden dat de stof anders kan plakken van papier, dus niet alle opties van nut zal zijn. Doe een test lijm op de achtergrond die u wilt gebruiken voordat u verder gaat, om ervoor te zorgen dat de stof op zijn plaats blijft. Enkele ideeën voor achtergronden zijn: andere stof, een ongewenste muur-opknoping, een onderdeel van ongewenste kleding, papier of karton, een object zoals een oude knuffel nodig een facelift of een lampenkap, enz.
  • Gebruik duidelijke drogende lijm die geschikt is voor zowel stof en de steun die u gebruikt.
 4. 4
  Maak het ontwerp op papier door het tekenen van het op zijn plaats. Voor het ontwerp ideeën, zie de in de hierboven beschreven methode voor het maken van een papieren collage suggesties. Zodra u een ontwerp in gedachten hebben, overeenkomen met de juiste textuur en gekleurde stukken stof dienovereenkomstig.
 5. 5
  Knip en schik de stof materialen volgens uw ontwerp. Het is fijn om een ​​stuk stok op de top van een ander, dus worden vet.
  • Bewaar de patronen in het achterhoofd bij het maken van impressies van voorwerpen, dieren of gezichten. Gebruik bijvoorbeeld wol of opgeschud stof om het lichaam van een schaap maken of garen om haar te creëren rond een gezicht.
  • Wol, draad of garen rond kan worden gewikkeld in spiralen om bloemen, een zon of maan, gezichten, enz. maken
  • Knopen en pailletten zijn zeer geschikt voor allerlei beeldvorming, zoals het maken van bloemen, ogen op een gezicht of dierlijke vormen.
 6. 6
  Laten drogen. Plaats op het display.

Zand collage

Zand zorgt voor een uitstekende collage materiaal en is een goede collage keuze voor jonge kinderen.

 1. 1
  Monteer de benodigde materialen. Dit zijn gewoon - een papier of karton achtergrond basis, duidelijke drogen ambachtelijke lijm, zand, een potlood en een lijm penseel.
 2. 2
  Teken het ontwerp dat u wilt op papier. Eenvoudigere ontwerpen zijn het beste voor kleine kinderen, laat ze tekenen wat ze willen.
 3. 3
  Volg de lijnen of de binnenkant van de getekende lijnen met lijm, met behulp van de lijm penseel. Als het ontwerp is ingewikkeld of groot is, doe dit in kleine stappen, zodat u om te werken met de lijm, terwijl het nog nat is.
 4. 4
  Strooi het zand over de lijm. Dit kan gedaan worden met behulp van uw hand of een klein papieren bekertje.
 5. 5
  Als je klaar bent, tip het overtollige zand uit. De resterende zand zal het ontwerp schetsen.

Natuur collage

 1. 1
  Geschikte items te vinden in de natuur. Deze collage is een goed nadat u geweest wandelen of wandelen in natuurgebieden en je hebt dingen die je gevonden langs de weg verzameld. Geschikte punten omvatten:
  • Schelpen, gebroken en hele, pantsers van insecten
  • Flowers (deze kunnen worden gedrukt en vervolgens gebruikt)
  • Gedroogde grassen
  • Verlaat
  • Zaden en noten, enz.
 2. 2
  Zorg ervoor dat de punten droog zijn voordat u ze gebruikt. Zo niet, dan kunnen ze rotten of ga beschimmeld op de collage.
 3. 3
  Kies een geschikte achtergrond. Papier, gladde schors, karton gerecycleerd karton, etc. zijn allemaal goede keuzes voor de achtergrond.
 4. 4
  Het ontwerp van de collage. Misschien zou je graag een natuur scène, zoals het verzorgen van gedroogde bloemen zoals ze in de natuur zouden verschijnen, of een groepje van gedroogde grassen maken. Of, misschien maak een landschap of zeegezicht met behulp van de items.
 5. 5
  Lijm de onderdelen op hun plaats. Gebruik duidelijke drogen ambachtelijke lijm. Dubbel te controleren dat de items daadwerkelijk vasthouden aan de achtergrond.
  • Als u wilt plantmateriaal gebruikt in een collage te bewaren, maak een "glazuur". Verdunnen PVA lijm met een beetje water. Bestrijk dit over het geheel van het papier; dit glazuren het papier. Schik het plantmateriaal op het glanspapier. Borstel over alle plantmateriaal met dezelfde glazuur. U moet betrekking hebben op alle mogelijke stukje van het plantmateriaal. Eenmaal volledig droog, zal het glazuur het plantmateriaal te beschermen voor de komende jaren en het effect zal de collage glimmende vertrekken. Merk op dat dit meer delicate plantmateriaal kan beschadigen, dus wees voorzichtig.
 6. 6
  Laten drogen. Plaats de collage tentoongesteld of neem foto's van te maken en online delen.

Elektronische collage

 1. 1
  Kies een eenvoudig te gebruiken functies voor foto-programma. U kunt foto's in verschillende vormen van software, afhankelijk van uw computer en uw budget bewerken. Kies een eenvoudige foto-editor, tenzij je al bedreven in een meer geavanceerde versie, je kunt het verbeteren van je vaardigheden als je meer collages op deze manier.
 2. 2
  Ontwikkelen van een thema. Je zou kunnen hebben een thema toegewezen, of misschien je kwam met een als je materiaal verzameld. Hoe dan ook, bouwen de elektronische collage rond een centraal idee, beeld of patroon. Het hebben van een thema zal u helpen om foto's en afbeeldingen makkelijker te vinden.
 3. 3
  Assembleren geschikte materialen. Het internet zoeken naar afbeeldingen of lettertypen die u denkt dat ideaal is voor de collage zal zijn. Of zou u scant in oude foto's, stofstalen, knipsels uit tijdschriften of andere items die u zou gebruiken op een papier collage. Gebruik beelden die je inspireren.
  • Bezoek Pinterest naar inspiratie, gewoon op zoek naar foto's volgende thema's die je leuk vindt, zoals cupcakes, paarden, race-auto's, mooie mensen, wat dan ook!
 4. 4
  Dat de beelden zoals vereist. Vorm en kleur de afbeeldingen in interessante vormen of vormen met bijsnijden van de foto-programma's en shading gereedschappen. Heeft een slaaf van de contouren van de afbeelding precies niet - gaan met wat het beste werkt voor uw ontwerp.
  • Daarnaast kunt u spelen met transparantie, helderheid, tint en andere kwaliteit van de foto programma maakt voor.
 5. 5
  Bouwen lagen. Beginnen met het bouwen van je collage in lagen. Begin aan de onderkant, met de digitale achtergrond, en werk.
 6. 6
  Save vaak! Klik op de knop Opslaan vaak, in het geval de computer programma crasht. Je wilt niet al je harde werk verliezen.
 7. 7
  Print de collage. Deze stap is optioneel, als je wilt om het beeld weer te geven op een muur, enz. Kies een type papier waarop de collage drukken. Je kan kiezen voor een glanzende, hoogglans papier of een meer matte, vlakke optie. Wat het ook is, het moet overeenkomen met uw algemene thema en geschikt zijn voor het eindgebruik.

Artikel collages

 1. 1
  Bedenk hoe u wilt de laatste collage te geven. Er zijn verschillende keuzes, zoals:
  • Gewoon aan de muur hangen als het is
  • Blown hetzij met behulp van karton of een houten frame, dan hangen of leunen op een plank
  • Maak een foto en deel het online (als het niet al digitaal)
  • Aandeel online als digitaal; gebruiken foto-en ambachtelijke sites, alsook sociale media sites om mensen te laten weten over uw ambachtelijke inspanningen
  • Overweeg manieren waaronder de collage in andere kunst of ambacht projecten, zoals vernissen het in een kast paneel, decoupaging het op een houten doos of naaien van een stof een op kleding.

Tips

 • U kunt ook de digitale en papieren beeldbewerking combineren door bewerkte afbeeldingen af ​​te drukken op te nemen in een papieren of een andere stijl van de collage.
 • Als de materialen op de collage niet perfect kleven na het lijmen, kunt u een verdunde lijm mengsel (ongeveer 3 delen water op 1 deel lijm) borstel over de hele collage zodra het klaar is om het stuk af te dichten.
 • Maak uw collage hoe je wilt dat het is. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende technieken of beeld; je leert door te doen.
 • De achterkant van de collage moet de achterkant van het object dat u maakt op de voorzijde geven.

Waarschuwingen

 • Het is het beste om te voorkomen dat het gebruik Gorilla Glue, kleverige lijm of hete lijm op een collage als je werkt met papier alleen. Deze lijm zal niet zo goed als gewone witte lijm, een lijmstift of rubber cement te werken. Vraag uw lokale ambachtelijke winkel om advies als u niet zeker weet.
 • Wees altijd voorzichtig bij het gebruik van een schaar. Houdt toezicht op jonge kinderen bij het snijden is betrokken.
 • Maak uw collage op sommige kranten, zodat u geen lijm op het werkvlak te krijgen.

Dingen die je nodig hebt

 • Lijm of pasta
 • Schaar of hobbymes
 • Een base, zoals een stuk stevig papier of karton
 • Beelden en woorden / letters
 • Foto-editing software (optioneel)
 • Een bak om de extra, ongewenste papier in te zetten
 • Een plastic zak voor de gewenste, maar niet-gelijmde collage artikelen